Thursday, February 05, 2009

Lekker buiten
Vandaag een wat rustiger dag met de emailtjes en dat is ook wel eens lekker, het was prachtig weer vandaag, zoals elke dag eigenlijk. Vanmiddag heb ik wat planten verpoot in de achtertuin en eigenlijk wil ik nog een paar redbuds in de voortuin poten (zie foto) nog eventjes en die staan weer in bloei, prachtig zijn ze.
Ze groeien ook in het wild langs de highway 75 hier vlakbij maar heb zo'n vermoeden dat als ik daar ga spitten ik wel eens het politiebureau van binnen mag gaan bekijken ;-)

Verder probeer ik elke dag even Boy te borstelen, het is een superleuk paard. Bij alles wat je buiten doet staat hij er met zijn grote neus bovenop. Boy is helemaal niet gewend aan geborsteld worden en in het begin vond het het zelfs maar eng. Hij is blijkbaar jaren lang alleen uit het weiland geplukt om bereden te worden en dat was dan dat. Hij begint nu te snappen dat borstelen eigenlijk wel erg lekker is, het kleine "nadeel" is dat paarden elkaar "groomen" (dus zachtjes bijten bij elkaar als ze vriendjes zijn) en borstelen is voor hem net zoiets. Dat wil hij dus terugdoen en dat ging nog net goed gisteren, hij had mijn broek al tussen zijn tanden. Heb vandaag ook zijn hoofdstel passend gemaakt dus we gaan het binnenkort maar eens proberen: paardrijden ! eerst nog even moed verzamelen want ik heb gezien dat hij verschrikkelijk hard kan galoperen. Hij laat de dames ver achter zich, moet ik ook maar geen paard kopen waar in de beschrijving stond "trained for competition" ;-)

Met Freekje gaat het langzamerhand eigenlijk wel gewoon goed, hij wil nu alleen nog kuipjes Cesar eten (gevoerd met een lepeltje) maar we laten hem nog maar even "de zielige patient" spelen tot hij weer op zijn oude gewicht is, dan moet hij toch gewoon echt weer terug naar zijn etensbak en brokjes.

5 comments:

Kristel Holsbeek said...

Prachtige bomen in bloei zijn dat zeg..Zet die zeker en vast maar in je achtertuin.

Mooi paard amai!! Prachtig, verzorg hem maar goed.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Haha die Freekje. Geef hem eens ongelijk..

Ik ging nog voor geen geld op Boy zitten. Veel succes!

Die boom/struik is inderdaad mooi. Bloemen en uit lopen van struikeen en planten is hier nog heel lang niet aan de orde. Wij zijn al helemaal enthousiast dat dit weekend misschien al het ijs va de planten en bomen af gaat en wie weet met een beetje geluk krijgen we de parkeerplaats ijs vrij..

gr petra

Kasaka said...

Die Freekje weet jullie wel om zijn pootjes te winden, ha ha! Ik moest hardop lachen bij je beschrijving van Boy met je broek tussen zijn tanden! Ik ben ook dol op redbuds, in de tuin achter ons huis staat er een. Ik kan niet wachten, tot daar weer kleur aan te zien is!!

Annemiek said...

Ja, koop maar een paard voor competitie, kun je lekker snel gaan :)
Die redbuds zijn mooi. Hier zie je ze ook maar een stuk minder dan in Indiana waar we woonden.

MissFluffy said...

Toch een mooi paard dat je hebt aangekocht !

Was wel even schrikken met Freekje maar goed dat hij de goede kant weerop gaat .

Groetjes Nancy