Wednesday, February 11, 2009

Het feestmaal en de voortuin






Het is erg druk bij het grote dode varken, zo'n 30 gieren zijn eraan aan het plukken en hebben er een goede maaltijd aan. Menig auto moet stoppen vanwege die grote zwarte vogels want ze gaan bepaald niet snel opzij.
Vanmiddag even richting ons pondje gelopen om wat foto's van de gieren te maken, als je zo vlakbij zo'n groep van die beesten bent hoor je alleen het geklapper van hun vleugels in de bomen en voor de rest is het stil. Akelige vogels om te zien.
In het pondje staat zowaar weer wat water na de enorme bui van gisterenavond en daar kun je het kadaver nu al wel een beetje ruiken. Vandaag waaide het ook weer ontzettend hard precies uit die richting, zelfs onze honden stonden met de neus omhoog in de tuin en hadden graag even willen gaan "kijken" daar (wat ze daar echt zouden willen doen wil ik niet weten ;-)

Vanmiddag in de voortuin weer bezig geweest en de struiken die in de weg stonden voor de aanleg van de porch zijn nu verpoot. Het is een kaal huis aan de voorkant nu nog. Vrijdag gaan we spullen halen bij de bouwmarkt en Eddie is denk ik al druk aan het zagen. Ik wil de hele voortuin gaan herinrichten want na een paar zomers hier wil ik nu wel dat de planten die wat extra zorg nodig hebben -en dat zijn de bloeiende planten zo'n beetje allemaal- in een straal van 50 meter om het huis heen staan in plaats van het hele stuk want dat is niet bij te houden met water geven. En zo'n bui als gisterenavond hebben we niet al te vaak.

5 comments:

Anonymous said...

Klaar ben je er mee, Zo'n beest. Halen ze die niet op bij jullie. Hier lag onderlaatst een dood hert (ook een joekel) in onze voortuin in de berm, maar de countie kwam hem dezelfde dag nog opladen.

Je moet wel engele geduld hebben bij jullie om een beetje planten te krijgen daar zeg..

Gr petra

Annemiek said...

Wat zouden die hondjes er graag naar toe gaan!
Zoek eens onder 'Texas drought resistant plants', je krijgt dan een lijst van planten die het beter doen in de droogte. Ik denk dat je jezelf een plezier zal doen met de planten die niet zoveel water nodig hebben.

Anonymous said...

Ieks, lekker, zo'n kadaver voor je deur. Nah, ik heb het hier ook meegemaakt dat bij 30 graden een ton dode lammetjes niet werd opgehaald. Bel je op donderdag wanneer dat gaat gebeuren, zegt het mens doodleuk dat de lammetjesroute dinsdags is ....

Petra said...

Die gieren zijn inderdaad naargeestige beesten. Hier zitten ze vaak op een electriciteitsmast. Van die zwarte vormen tegen een grijze lucht, brrrr.

Anonymous said...

Leuke foto van die honden !

Ik zie dat je al klaar bent om aan je porch te beginnen .Je gaat eens die er staat echt veel geniet van hebben .

Hier had ik ook in begin planten staan rond het huis , achteraf blijkt het ideaal plaatsje te zijn voor muizen .Eens we die hebben opgeruimd en enkele meters van het huis hebben gezet, zijn de muizen ook sterk verminderd .

Groetjes Nancy