Tuesday, February 10, 2009

iek !


Vanmorgen kwam ik terugrijden van het postkantoor en ter hoogte van ons pondje ligt er ineens een bruin/zwarte berg haar in de berm. Ik ben nog teruggereden om het eens goed te bekijken maar het ongeluk had blijkbaar net plaatsgevonden, ik wist niet zeker of het beest wel dood was en het was GROOT ! ik durfde niet uit te stappen in ieder geval voor het geval dat...het was dus een Russian Boar, een groot zwart varken en die kunnen heeeel groot worden hier. Een maand geleden hoorden we ze schreeuwen in het bos, het was een geluid waar je kippenvel van krijgt, blijkbaar was het paarseizoen aangebroken.
Op bijgaande foto van internet geplukt(sorry voor de kijkers die anti-jacht zijn) een foto van hoe iedereen hier een Russian Boar het liefst ziet (behalve op je bord want dat is nog beter) en hoe groot ze kunnen zijn, deze op de foto is nog niet het grootste formaat. Ik ben er voorzichtig heen gelopen via ons weiland want dan zit er tenminste nog een hek tussen maar hij is echt dood, hopelijk eten de gieren hem snel op want met deze warme temperaturen en een wind die kant vandaan kan het wel eens onprettig gaan ruiken een poosje. De buurman kwam hier nog even vragen of wij hem geschoten hadden (wij schieten ? ;-) of aangereden, hij durfde dus wel van dichtbij te gaan kijken en constateerde dat het beest nog zacht was toen hij er tegenaan schopte, dus de aanrijding was net gebeurd. Moet toch een flinke klap geweest zijn. Ik had eigenlijk gehoopt dat de buurman hem in zijn truck zou laden en slachten maar zijn vriezer ligt al meer dan vol met die beesten ;-) en ik zie het mezelf toch echt nog niet doen, tenzij de economische crisis hier ook hard gaat toeslaan ;-)
Op het moment schijnen die beesten een plaag te zijn hier (afkloppen want hier nog geen omgeploegd weiland of erger gezien) , ze vallen kleine huisdieren aan (ook honden) en zelfs kalfjes zijn niet veilig voor hun agressie en vraatlust dus ik zie ze liever ook niet levend eigenlijk. Maar dat ze heel dichtbij zitten is duidelijk.

Het waait ontzettend hard buiten (blijft een beetje raar zo'n warme stormwind), alle windchimes waaien in de knoop bijna. We hebben dan ook een windadvisory tot morgenmiddag maar het erg slechte weer gaat ipv naar het noorden (zoals voorspeld) uitzakken naar het zuiden en komt nu ook deze kant op, een paar uur verder noordelijk is het verschrikkelijk weer met tornado's, tornado warnings, afgewaaide daken enz. Gelukkig hebben wij (nog) geen tornado watches of warnings op dit moment.
En nu (een uurtje later dus wel een tornado watch)...en inmiddels is ook de stroom al even uitgevallen: dit is het weerbericht voor nu, gelukkig nog steeds geen warning pfff
Now damaging wind threat continues across eastern half of North Texas... A line of severe thunderstorms continues to move across the eastern half of North Texas tonight. The line extends from near Cameron to Corsicana to west of Paris and is moving to the east at 40 mph. Strong winds in excess of 60 mph...nearly continuous lightning and isolated tornadoes will be possible in this line of storms. The storms will affect areas from Centerville (daar zitten wij dus 7 mijl vandaan) to Athens to Sulphur Springs to Paris over the next hour and a half. In addition...west winds will gust in excess of 45 mph behind this line of thunderstorms through midnight. Residents of North Texas are urged to listen to NOAA Weather Radio or television for the latest warnings during this severe weather event.

en het wordt nog gekker: we gaan nog maar even niet naar bed. De wind zuigt inmiddels aan de buitendeur (wat een akelig geluid is dat)dus die zit alvast op slot, en we hebben nu 4 weerberichten (maar gelukkig nog steeds geen tornado warning)De bui komt er nu echt aan en is hopelijk heel snel overgewaaid, ben nooit zo dol op dit soort weer, de lampen beginnen ook weer aan en uit te floepen.
Aktief advies: Tornado Watch, Severe Thunderstorm Warning, Wind Advisory, Special Weather Statement (US Severe Weather)

4 comments:

Anonymous said...

ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek indeed ( qua beer en weer;-) fijn hoor die berichten vlak voordat wij komen.....en wat moet je aan bij een orkaan;-P ? take good care over there ( wat rijm ik leuk!)
x T

Annemiek said...

Brr, die wilde zwijnen moet je niet tegen komen! Die zal nogal wat schade aan de auto gedaan hebben die hem heeft aangereden.

Petra said...

Wat een groot beest zeg! En hopelijk veilig de tornado doorstaan. Nog even en dan begint hier dat seizoen ook weer. Heb het er ook helemaal niet op...

Petra said...

Brr, wat een enge beesten, die varkens. Hebben jullie ook javelina's in de buurt, die zijn ook zo "prettig", not!
Eng weer, hopelijk viel het mee. Hier waait het ook heel hard en is er voor morgen een fire weather advisory, hopelijk onnodig.