Saturday, February 28, 2009

Maart roert zijn staart brrr

Hebben we gisterenavond de airco nog aangezet want het was over de 28 graden Celsius in huis, nu springt de verwarming regelmatig aan want er is een vers koufront aangekomen vanmorgen vroeg.
Zojuist alle buitenkranen nog maar even afgedekt want -1.5 Celsius valt nog wel mee maar de gevoelstemperatuur morgenochtend ligt door de koude noordenwind rond de -8 graden C volgens het internetweerbericht. Brrrr, dat is niet alleen de winterjas aan maar muts op en sjaal om ook en niet te vergeten mijn warme winterlaarzen uit Nederland.
En alle bomen begonnen net zo lekker uit te lopen, mijn aardbeienplanten staan in het wasmachinehok nu en de rest zien we later wel weer wat daar nog van over is.
Gelukkig hierna nog 1 nacht koud met lichte vorst en dan weer op naar de ruim 25 graden C.
We hebben al 2 dagen een wind advisory, het waait echt hard en dat blijft het ook nog even doen, het lijkt buiten af en toe wel een zandverstuiving.

Onze tijdelijke automonteur verricht wonderen en hij is sneller dan het licht: de Thunderbird rijdt sinds zeer lange tijd weer ! Hij heeft het achterlicht van onze PT Cruiser vervangen en een gemeen knikje in het plaatwerk eruit gehaald want vorige week heeft Hans bij Houston een kleine "hit and run" meegemaakt. Hij heeft onze ouwe trouwe Dodge onder handen genomen en die is er aanzienlijk van opgeknapt. Vandaag heeft hij gewerkt aan 1 van de Mustangs die te koop staan en de motor klinkt weer helemaal zoals het hoort. Daar heeft onze vorige "monteur" meer dan maanden werk aan gehad(zijn vrouw is weggegaan bij hem en toen begon de narigheid, what's new hier ?) met als resultaat voor ons alleen een rekening voor verrichte (?) werkzaamheden en "reparaties" die nu opnieuw gedaan moeten worden omdat het op zijn "ducktapes" gedaan is door hem.
Maar goed, weer wat geleerd zullen we maar zeggen, ook dat ezels zich soms meer dan 2 x aan dezelfde steen stoten. Iii aaaa
Van Hans moet ik deze laatste regel in vrouwelijk enkelvoud veranderen, maar dat gaat niet gebeuren....;-)

4 comments:

Petra said...

Hier ook raar weer, 18 graden op vrijdag en vannacht 10+ cm sneeuw voorspeld. Ik ben er klaar mee, wil groen en kleur!!

Anonymous said...

Haha -8 hahahaha wij gingne wandelen bij -12....

-1 noemen wij warm tegenwoordig.

gr petra

Anonymous said...

Goh ,van zo'n warm weer in zo'n koud front komen zal wel even aanpassing zijn geweest.Hopelijk komen je plantjes er heelhuids door .

Dat is wel zeer handig je persoonlijk mecanieker in huis te hebben .Eentje dat dan toch zijn werk kent !

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Met het weer beeld van de dag, daar weet je nooit geen raad mee.Is toch allemaal wat. Gewoon genieten van de warme dagen, en als het lekker droog weer is.Tja en ooit word het kouder op eens. Daar kun je niks aan doen.