Saturday, November 03, 2007

Red Rooster


Neen, het is niet de haan van de foto al lijkt hij er wel op, we hadden graag een foto van Red laten zien maar helaas...
Vandaag konden we bij Terry Jones, een vriend van ons, een van zijn scharrel hanen ophalen want het is natuurlijk leuk om t.z.t. kuikens te hebben.
Een prachtige haan hebben we gekregen en thuisgekomen hebben we de haan (we hadden hem al Red genoemd) losgelaten in de buurt van de dames kip. Zodra het deurtje van zijn kooi openging vloog hij zo'n 50 meter verder het weiland in(totaal geen oog hebbend voor de kippen)alwaar de ezels dit eens van dichtbij wilden gaan bekijken. We verdenken ze van snodere plannen....
Dus toen de ezels achter Red aangingen vloog hij dus nogmaals op en dit keer zo'n slordige 100 meter oostelijk...........op de 100 acres van de buurman. Nooit geweten dat kippen zo goed konden vliegen ! We hebben nog gezocht of we hem ergens konden vinden in het struikgewas maar behalve 3 herten die daar uit kwamen springen hebben we Red alleen nog maar gehoord vanmiddag. Kraaien kan hij in ieder geval ook heel goed.
Volgens Terry komt hij vanzelf terug als hij onze kippen hoort, normaal gesproken maken die mormels herrie voor 10 behalve vanmiddag, ze hebben zich heeeeeel stil gehouden. En als hij niet terug komt krijgen we een nieuwe, die gaat dan eerst een paar dagen vanachter tralies naar zijn kippen kijken voordat hij losgelaten wordt.

6 comments:

Anonymous said...

Is vast een RedNeck...

Haha wat een verhaal he. Normaal gesproken komt een haan inderdaad terug, meestal gaan z ook niet zo ver. Wacht maar tot die kippen zich weer laten horen.

Nog even en je kunt een kinderboerderij beginnen.

gr petra

Annemiek said...

Zo'n zelfde gekleurde haan hebben wij ook, alleen is het postuur van die van ons ietsje groter.
Ik had niet gedacht dat jullie een haan erbij zouden nemen met een camping. Alleen als je gasten vroeg op willen staan. Die van ons begint nog voor het eerste daglicht te kraaien.

Anonymous said...

toktoktokkukelekuuuuuuuuuuuuuuuu of zou ie op andere hanen vallen? hmmxT

Anonymous said...

Waarschijnlijk zijn jullie kippen niet sexy genoeg ;)

Anonymous said...

Is ie nog terug gekomen. Ik wacht met smart op het vervolg, maarre....

gr petra

Anonymous said...

Nog steeds op zoek/jacht naar de haan??? of gebeurd er niet zoveel in Texas??

gr
Wiebe