Friday, November 09, 2007

Ja, we zijn er weer !

Gelukkig ! Er zijn nog mensen die ons blog lezen en nu vragen of er hier nog dingen gebeuren ;-) en Jawel: sorry dat het even stil is geweest aan deze kant maar wat een week hebben we achter de rug ! Zondag kwam ons nieuwe Hollandse bezoek: Co Oskam van USA Trucks & Parts met zijn (zaken)buurman Jeroen om hier auto's uit te zoeken voor export naar Nederland. Die hebben nu een goed idee van hoe groot Texas is (GROOT) en hoe betrouwbaar Amerikanen/mensen zijn (veelal dus niet). Om 6 uur 's morgens ging de wekker (later dan de haan), om 6.30 uur zaten ze al in de auto en bijna elke avond heel laat terug. Vele auto's zijn bekeken en er zijn ongeveer 2000 mijlen gereden, de eerste lading met 2 pickuptrucks en overige bestelde onderdelen is donderdag de container ingegaan met behulp van de auto van een wreckerservice(dat valt nog gans niet mee gezien de breedte van de container) en de 15e november komt container nr 2. Bij ons staan dus nu nog een pickup met quad in de laadbak en jaha...... een HUMMER die dan dus ingeladen gaan worden en verscheept worden naar Nederland.
Hans gaat dus in de toekomst auto's bekijken en ophalen voor transport naar Nederland en mensen die vanuit Nederland onderdelen of een reusachtige BBQ willen hebben kunnen daarvoor ook bij ons terecht. Vanmiddag hebben we dan ook maar een heuse carhauler (aanhanger voor auto's)aangeschaft want dat maakt het ophalen een stuk gemakkelijker.
Tot zover het autonieuws....

Red, de Haan (deze keer is het wel onze haan op de foto !)en zijn kippen hebben een LAT relatie. Hij heeft diverse pogingen ondernomen om de kippen mee te lokken naar zijn verblijf en is daar 1 dag in geslaagd. Ik was helemaal blij dat ik het kraaiende monster eindelijk in de achtertuin had totdat ik hem zag vertrekken met $ 32,-- aan kippen. Gelukkig zijn de dames erg honkvast en overnachten steevast in de schuur waar nu dus ook een soort kippenkraamkamer in orde is gemaakt. De haan loopt hier overdag nog wel rond maar eind van de middag vertrekt hij dus naar zijn "eigen land" dat van de buurman dus.
Vraag me af wat de buurman daarvan vindt als hij daar t.z.t. zijn huis gaat bouwen.
's Morgens vroeg zit het monster bij Rep (onze vaste gast) onder zijn trailer, die heeft overwogen hem dood te schieten (grapje)

Het "brush" of struikgewas in het bos is nog lang niet weg, ben dus nog wel een aantal weken aan het knippen maar het knapt enorm op !

Paardennieuws: Gisteren met Nathan (een zoon van een van onze gasten) naar Wes geweest om te kijken of een paard wel of niet bereden was. Nathan is bullrider, heeft behoorlijk wat rodeo-ervaring en geeft dus niet om bokkende paarden. Dus nadat Nathan het paard even had bereden was het mijn beurt om te kijken in hoeverre het paard was getraind in het verleden, daar heb ik best een beetje last van vandaag;-)
Zondag gaat hij samen met Christa haar paard trainen, Patches is in ieder geval nog nooit bereden. En omdat Nathan 1 december weggaat moeten we nog maar even "misbruik" maken van zijn kennis. Gelukkig vindt hij het zelf superleuk om te doen.

Het weer: zeer afwisselend ! Maandag 15 graden Celsius (brr)en vandaag en morgen 27 graden Celsius. Volgende week hopelijk weer wat regen bij een graadje of 24, ons hoor je niet klagen ! De bomen hebben wel wat herfstkleuren inmiddels maar je hebt hier geen idee van een naderende "winter". Heerlijk !

De camping:
De workers zijn er ook nog steeds, zelfs al is het werk nu 45 minuten rijden hiervandaan. Maar ze willen niet dichter bij het werk een motel of campground zoeken omdat ze het hier zo naar hun zin hebben. Larry kwam van de week zelfs karbonades van de BBQ brengen die hij net had klaargemaakt en wat kan hij goed koken !
John (de Cherokee)is wel vertrokken: hij zou voor 1 jaar blijven (ja ja) maar zijn baas heeft hem naar een andere klus veel zuidelijker overgeplaatst. Hij hoopt dat hij volgend jaar teruggeplaatst wordt hierheen, net als Donald (die vorige week nog belde om te horen hoe het met ons was) Dus dat is altijd leuk om te horen.
Dan hebben we nog een paar bejaarde vaste gasten gehad met hun RV, ze komen elke maand 1 nacht hier en nemen hondenkoekjes, kattensnoepjes, worteltjes en appels mee. Verder nog een paar snowbirds die ook zeker terug willen komen, ze had de kentekenplaten op het hek rondom Route66 bekeken en zag dat Arizona ontbrak: die kregen we cadeau van ze + een heel lieve handgemaakte kaart met de tekst dat ze ons zo aardig vinden en onze campground zo leuk dat ze zullen bidden dat het een groot succes wordt ! Dat is toch helemaal geweldig ?

5 comments:

Anonymous said...

Kijkt me tch helemaal niks die haan. Zo'n beest die s'morgens voor dag en dauw herrie maakt...

o te lezen hebben jullie het behoorlijk druk gehad afgelopen week!

gr petra

Anonymous said...

Nou het weer in NL is kouder, hopelijk voor jullie nog wat aangenamer.Zo te zien is de... Holland Ranch... goed bereikbaar voor Nederlandse visite, geniet ze maar, en een Haan zou ook niks voor mij zijn(namelijk ben daar paar maanden terug elke keer uit mijn slaap gehouden) van de buren die er 2 hadden.Groetjes van een vaste Blog lezer(res) vanuit NL door Geesje.

Anonymous said...

Mmm, wij roepen elke reis weer dat we zoveel moois zien, maar dat we het niet kunnen meeslepen. Ik denk toch dat we in 2009 maar eens een dag of wat bij jullie in de buurt moeten komen 'shoppen'. Kan Hans mooi die container regelen!

Groetjes,
Monique

Anonymous said...

Ik heb Erwin net even een doekje tegen het kwijlen gegeven! hahaha
Het is dat die auto's in Nederland veel te duur zijn, anders hadden we er zeker eentje gekocht!

Annemiek said...

Fijn dat de haan weer terug is :)
Fijn dat het nog altijd zo goed gaat.