Tuesday, November 20, 2007

Doggies



Vanmorgen hadden de honden van de overbuurvrouw bijna 1 van onze kippen te pakken ! En dan niet om mee te spelen.... ik heb ze heel boos naar de overkant gejaagd ondertussen mezelf erover verbazend hoe verschillend het ene dier behandeld wordt in vergelijking met het andere diertje van dezelfde eigenaar. Dit waren namelijk de yard-dogs van de overkant en dan is er nog een indoor-dog maar die zie je natuurlijk niet buiten.
Het is hier heel gebruikelijk dat mensen een "indoor-dog" hebben en vaak meerdere "yard-dogs". De binnenhond wordt verschrikkelijk verwend, is doorgaans een teckel (ja ja wij hebben ze ook maar die mogen gewoon naar buiten ;-)), een chihuahua of een kleine terriersoort. Op de verjaardag van het hondje gaat men naar een drive-through waar men dan een hamburgertje besteld voor het jarig hondje(echt waar !), a la Tinkerbell heeft het kleine mormel dan vaak ook nog een strass halsbandje en als het winter wordt een vestje (ook echt waar !) Het zijn vaak zeer vervelende akelig verwende hondjes.
De Yard-dog daarentegen mag al blij zijn als hij zijn verplichte inentingen krijgt, ze zien er doorgaans allemaal hetzelfde uit: vieze klittende vacht, "vuilnisbakkenstaart", soms mager, smekende ogen en regelmatig liggen ze doodgereden langs de weg omdat de eigenaar er zeker niet op let of deze hond(en) wel in de yard blijven. Het liefst zou ik al deze honden een goed tehuis geven hier maar dat gaat nu eenmaal niet, we zouden er dan al zo'n 40 gehad hebben....
Het verbazingwekkende eigenlijk is dat met name deze yard-dogs vaak zulke ontzettend lieve honden zijn voor mensen! Ook die van de overbuurvrouw dus, heb het niet over mijn hart kunnen verkrijgen het zielige beest een schop onder de kont te geven al was ik nog zo kwaad. De kippen zijn inmiddels weer hersteld van de schrik gelukkig.

6 comments:

Anonymous said...

Hahaha. Volens mij is dat echt ies Texaans. hier heb ik dat nog niet zo gezien. Er is hier af en toe in de buurt een honden show en dan hebben we een paar van die opgedirkte wandelende pronkstukjes i het motel. Die uiteraard niet buiten mogen plassen maar op incontinentie matjes in de badkamer plassen.

gr petra

Anonymous said...

Gelukkig dat de kippen van de shrik zijn bekomen. jeej je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd zou zijn geweest.

Anonymous said...

wil je aub niet van die tearjerk verhalen op de site zetten;-( snif, want dat vind ik ook heel zielig;-( snif xT ( voor allebei de in- en out door/yard doggies)

MissFluffy said...

Erg he ,die buitenhonden .Ze zien er totaal niet naar om , echte vlooienmarkten .
Nu mooi hoe jij dat belicht ,dat ze toch nog zorg dragen voor hun indoor-dogs ,zal inderdaad iets Texaans zijn want in West Virginia heb ik nog geen indoor-hond tegengekomen,outdoor-dogs des temeer.En met katten gaat dit net zo .
Die kippen zullen nogal gekakeld hebben hihi.

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Hier heb ik ook nog niemand gezien die er buiten en binnen hond op na houdt. Wel een buur die in weer en wind 2 honden buiten had zitten, ze zijn nu verhuisd.
Een van onze beagles had laatst ook een kip te pakken bij een vleugel. Die gaan er ook achter aan als ze de kans zien. Onze vorige beagle helemaal niet, die is eens toegetakelt door de haan en had zo geleerd om er weg bij te blijven.

Anonymous said...

Hier in het dorp gelukkig alleen maar binnen honden. OK wij hebben een buiten kat, maar die heeft er zelf voor gekozen. Sinds de hond in huis is, heeft ze het hier binnen niet echt naar haar zin en zit ze vaker buiten in de schuur. We hebben daar dan ook maar een mandje en eten neergezet. Madamme heeft dus nu 2 huizen, een binnen en een buiten huis haha

Dat mormel op die foto kan ik weinig hond noemen hoor. Daar wil toch niemand mee gezien worden. Laat staan als het ook nog een "jasje" aan heeft!

Overigens waren die buiten hondjes er als de kippen bij!
Waren vast ook Thanksgiving aan het voorbereiden en bij gebrek aan kalkoen.......

Happy thanksgiving morgen en dat de rollade maar moge smaken. (hier staat andyvie stampot met een unoxje op het menu!

gr
Wiebel