Sunday, November 18, 2007

Thunder & birdsGisterenavond hebben we zowaar weer eens een onweersbui gehad van een paar uur en behoorlijk wat regen, wel een inch bijna ! Dat was echt heel hard nodig, de laatste echte regenbui was al weer heel wat weken geleden en alles was stof buiten. Heerlijk dus ! Behalve dan dat Woodstock opnieuw is gaan lekken, we hebben er al minstens 3 bussen siliconenkit op gesmeerd dit jaar want we hebben echt geen flauw idee waar het ding ergens lekt, het is niet te vinden. Alle raamrubbers zijn dichtgesmeerd, rondom de airco's en luiken op het dak kortom elke plek die maar water door zou kunnen laten. Dus dat wordt morgen naar de bouwmarkt om nog maar eens een aantal bussen siliconenkit te halen. Het zal toch een keer moeten lukken ?!
Vandaag heeft Hans een nieuw project gehaald (Hans zijn project ;-)):
Een Ford Thunderbird uit 1963, de auto ziet er heel goed uit maar er zit wel wat werk aan, de stuurinrichting is niet helemaal in orde meer, de electrische ramen moet je met de hand omhoog trekken, de uitlaat zit vastgelast en moet weer in rubbers gehangen worden enz
Voorlopig staat de Thunderbird opgesteld voor onze Route 66 Airstream en dat is een leuk geheel zo. Morgen moet onze pickup met aanhanger terug naar de aanhanger"boer"want het remsysteem werkt niet goed en de oprijplaten zijn zo kort (en steil dus) dat je zo ongeveer de auto net zo goed van de trailer kunt laten vallen. Bij het afrijden moesten dan ook de uitlaten van de Thunderbird uitgegraven worden want die raakten vast in het zand !
De birds: de bluebirds (zie foto) zijn weer terug en zijn hun nestkastjes in onze bomen aan het uitzoeken, volgens mij zijn er meer stelletjes dan nestkastjes (en we hebben er echt wel veel)verder zijn er enorm veel (nog) onbekende vogels aan het overwinteren hier dat het buiten wel een voliere lijkt, prachtig !

6 comments:

Anonymous said...

Weer een project erbij. Je krijgt het druk hans!

Ziet er wel gaaf uit.

gr petra

Annemiek said...

Leuk zo'n oude thunderbird. Micky's moeder had zo een oud voor haar huis staan toen ik de eerste keer daar kwam. Die deed het niet meer, ik weet niet wat er uiteindelijk mee gebeurd is.
Mooi dat die blue birds nu bij jullie zitten. Gaan ze daar ook eitjes leggen in de nestkastjes? Hier zitten ze in de zomer. Misschien wel dezelfde die bij jullie overwinteren :)

Anonymous said...

Ja buiten wereld kan zonder dat je er erging in hebt heel mooi zijn, zeker met de vogels....Zou zeggen geniet ze er maar van.

MissFluffy said...

De wagen ziet er nog goed uit ,je zou het niet zeggen op het eerste gezicht dat je nog werk aan hebt .

Mooi he die bluebirds ,Krijgen jullie de kolobrie's ook tijdens de winter ?

Groetjes Nancy

Anonymous said...

@ Hoi Annemiek, ze broeden hier inderdaad ja, heel erg leuk !
@ Hoi Missfluffy, de kolibries vertrekken hier ook ergens in oktober richting Mexico, zo ongeveer in april zijn ze (gelukkig) weer terug.

Unknown said...

Hoi Jongens,

Leuk jullie verhaal te lezen over het E2 visum. Mijn bedrijf heeft net een Amerikaans bedrijf opgestart, en we zijn nu bezig met de E2 aanvraag voor mij en mijn gezin. Zal inderdaad nog wel even gaan duren zo te lezen. maakt op zich niet veel uit, moet mijn huis nog verkopen.

Groet marco
www.otc-usa.com
marco@otc-usa.com