Tuesday, June 02, 2009

Stof en waar zijn de eekhoorns ??











We hopen heel hard dat het vanavond of toch zeker morgen wel gaat REGENEN, al is het maar een beetje maar we zijn weer blij met elke druppel die valt.




Morgen hebben we 50% kans op regen dus hopelijk kan er 1 wolkje toch wel een paar druppels water uitpersen boven ons landje ?
Vanavond waren de paarden en ezels aan het rennen (zou er ander weer aankomen ??) en het was een grote stofwolk als ze voorbij waren gestoven, letterlijk.
Het is al nu al bijna 2 weken gemiddeld overdag 34 graden Celsius in de schaduw en de temperatuur op de thermometer is van 7 uur vanavond.

Toen we laatst bij een cook-out waren hadden ze in de tuin een soort van eekhoornklimrek gemaakt met vogelhuisjes aan een horizontale balk. Het wemelde er van de eekhoorns die op hun kop aan de huisjes hingen. Zelfs hun woeste hond die de eekhoorns achterna zat kon ze niet weghouden daarvandaan. Dat wil ik ook, zo'n eekhoornspeeltuin ! dus zo gedacht zo gedaan en sinds een paar dagen hebben wij tussen een boom en de paal van Houston County Electric (dat mag wel niet maar wie let erop ?) een balk gemaakt met daaraan ook vogelhuisjes en maiskolven eraan gehangen.
Niet 1 eekhoorn zien we meer ! behalve aan de overkant in de tuin van de buurvrouw, daar is helemaal niets behalve kortgemaaid gras. Maar ooit........zal er toch wel een keer een eekhoorn op ons klimrek gaan zitten, en als hij dan weet dat we hier geen squirrelstoofpotjes koken wil die misschien ook nog wel een gezinnetjes stichten, het liefst een GROOT gezin ;-)

9 comments:

Anonymous said...

misschien moet je een lokroute maken -op zijn Hans en Grietjes;-)- van de buuv naar de speeltuin met kruimeltjes en korreltjes..........????xT

Bibi said...

Okay, klimrek voor eekhoorns-staat genoteerd op het lijstje 'dingen-om-het-leuker-te-maken'. Dus je moet dan een vogelhuisje ergens tussen twee bomen of palen hangen en dan maiskolven eronder hangen? Goed plan!
En ja, gewoon de eekhoorns bij de buurvrouw weglokken:-))

Bibi said...

En wat een mooie paarden hebben jullie!:-)

Chuck and Anneke's RV travels said...

Dat ziet er voor de eekhoorns heel aantrekkelijk uit , dus die zullen wel komen. Geroosterde olienoten in de schil vinden ze ook heerlijk. Die aten ze bij mij in de achtertuin uit mijn hand.
Hier in Colorado Springs regent het dagelijks. Geen mooi voorjaar/zomer.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik denk dat ze wel gaan komen hoor die eekhoorntjes. Hopelijk die regen ook. Hier hebben we er meer dan genoeg van gehad en wij willen alleen nog maar 34 graden maar dat wil nog maar niet lukken. Het is ook nooit goed he.

gr petra

Petra said...

Wij zien ook opeens veel minder eekhoorns. Dit is het seizoen daarvoor, volgens mij, ze gaan de bomen in nu. Maar ze komen vast terug.

sisely said...

Hoop op zege dan maar of de eekhoorntje komen, gewoon positief denken.

MissFluffy said...

Het zijn dan ook schattige diertjes ,ik zou ook zo'n mooi speeltuintje voor hen aanleggen .Pindanoten zijn ze ook verzot op .

Goh, wat een stof daar en niet moeilijk dat je om regen roept.

Groetjes Nancy

Annemiek said...

De meeste mensen willen de eekhoorns juist weghouden bij hun vogelvoederhuisjes :)
Hier stikt het van de chipmuncks. Volgens mij is er een nest "uitgevlogen". Ze hebben wel een goede voederbak aan het kippenvoer!