Tuesday, June 09, 2009

Van Hot naar Hay


Gisteren liep ik van het huis naar het opslaggebouw om nog wat dozen te controleren voor het transport van morgen en omdat ik toch langs de thermometer kwam en het zweet van mijn hoofd gutste dacht ik.....ik wil het eigenlijk niet weten....... De thermometer hing half in het flauwe zonnetje want het was wat bewolkt (gelukkig !) het was rond een uur of 4........het was 46 graden Celsius.
Zelfs 's nachts springt de airco in huis af en toe aan en die staat bepaald niet op vriezen hier maar met warmer dan 26 graden in huis is het slecht slapen, dus energiebesparingen zijn leuk maar we doen er even niet aan mee ;-)

In de tussentijd is er geen drupje water gevallen en de paarden zijn aan hun laatste hooirol bezig dus moeten we nu toch echt op zoek naar hooirollen. Het liefst voor een jaar vooruit want de opbrengst van de weilanden is dit jaar diep bedroevend, komen er normaal gesproken 4 balen van een acre, deze keer slecht 1 a 1.5 dus weinig hooi te koop. Onze buurman moet een groot deel van zijn veestapel op gaan ruimen nu want hij heeft niet genoeg hooi voor ze en het gras groeit agv de droogte ook helemaal niet meer. (hebben we net een nieuwe grasmaaier gekocht)

Onze vaste hooileverancier gaat ermee stoppen, hij heeft dit jaar een fikse zeperd gemaakt met organische kunstmest, al zijn hooiland is verbrand en hij is in een fiks schandaal verwikkelt geweest met de dealer van dat spul. Toen ik vroeg waarom hij hem dan niet aangeklaagd had kreeg ik toch een verhaal te horen: het was onze hooileverancier dus verboden die kunstmest te verkopen aan derden en dat is precies wat hij wel heeft gedaan, dus bij andere hooibouwers hier in de buurt en dat is uiteraard ook niet goed gegaan. Op zich al niet heel handig als je een heel nieuw produkt uitstrooit over je broodwinning en dat ook nog eens bij een ander doet, hij moet dus veel geld terugbetalen nu en uiteraard bij de dealer niets te halen want die zou dan een tegenclaim indienen dat hij illegaal organische kunstmest heeft verkocht. Al met al is daarom zijn hooi nu zooooooo duur geworden dat wij het niet gaan kopen daar.

Gelukkig heb ik via onze vriend Wes een grote hooiboer gevonden, als het goed is komt deze van de week 20 balen hooi brengen, dan kunnen we een paar maanden vooruit en in die tijd zal het toch zeker wel een keer fiks geregend hebben zou je toch denken / hopen ?

Dat is toch mooi dat toen ik die man belde - hij kent mij helemaal niet en ik heb nog een raar dialect ook- en op mijn vraag of ik het geld moet komen brengen eerst of een check moet opsturen (hij heeft geen creditcard machine) zegt hij dat ik maar aan de chauffeur moet betalen bij aflevering. Dat is toch een mooi stukje ouderwets vertrouwen nog, want het is met een vrachtwagen hooi toch zeker een uur rijden hiervandaan.

9 comments:

Annemiek said...

Vreselijk dat het daar zo droog is. Wat een strop voor die hooiboer met de kunstmest! Dat het daarmee zo mis kan gaan.

Bibi said...

46 graden celcius, da's wel erg heet! Ik kon het vroeger heel goed hebben, toen wilde ik zelfs wel in Death Valley wonen maar nu trek ik dat denk ik niet meer. Misschien veranderd dat nog want het lijkt me toch heerljk daar waar jullie wonen.
Wat een mazzel dat je toch nog een hooiboer hebt kunnen vinden, nou maar hopen dat die lading ook echt aankomt.
Die andere hooiboer was inderdaad niet zo slim en dat organische kunstmest, lijkt me toch sterk dat dat echt organisch was, het is natuurlijk ook maar weer een marketing label.

Anonymous said...

ojesses wat een temperatuur, ik moet er niet aan denken..met of zonder airco....kan het dan ook nog warmer worden..(toch niet??) want de zomer staat nog in de kinderschoenen of moccassins bij jullie?
gewoon blijven ademen en veel (water) drinken dunkt mij ;-p xT

sisely said...

Wat een poes pas toch allemaal, jeej das warm zeg(ja dan is een regen bui echt goed op zijn plek).Zoek en je zult het vinden nou suc6 er mee.

Natasja said...

Hallo, via via kwam ik op je site terecht. Complimenten voor je blog. Ziet er goed uit. Leuk om je verhalen te lezen over jullie leven in de USA. (wij vertrekken eind oktober voor 4 jaar richting Washington DC)

Wat een temperatuur zeg, 46 graden...jemig! Dan wordt alles wel dor en droog. Dat brengt problemen met zich mee, maar gelukkig heb je een andere hooiboer gevonden. Ik wens je nog een fijne dag!

Groetjes Natasja

Anonymous said...

Hoi, hoi,
Dit heeft niets met je log temaken maar gaat over iets dat ik ergens las.
Heel verfrissend dat je bewust geen kinderen wilt! Ik ben precies het zelfde en wist dit al toen ik 25 jaar was en ben nu 42 en ik geniet elke dag van deze beslissing! LOL
Ik zou sowieso geen kinderen hebben laten opgroeien in Amerika maar dat is een ander verhaal.
Vele groetjes en ik wens jullie gezondheid en geluk toe!
Niki.

Petra said...

Het dondert hier alweer in de verte, dus ik stuur wat regen naar jullie toe! Wij hebben een enorm natte lente, vreemd toch, hoe slecht het verdeeld is.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Daar kunnne wij ons dus helemaal niks bij voorstellen. Hier koelt het s'nacht bijna altijd af tot een aangename temperatuur. En droogte. zucht. Hier stond gisteren 5 cm water op onze parkeerplaats van de enorme hoeveelheid regen die we in korte tijd hadden.

Ik ben helemaal anti airco maar ik weet niet of ik dat ook zou zijn als ik daar woonde. Toen ik bij jullie was was het lang geen 46 en zelfs met airco te heet om te slapen...

Wat een naregeit met die hooi boer zeg...

gr petra

MissFluffy said...

Leuk zo'n warm temperatuurtje overdag maar voor 's nachts is het een beetje teveel om comfortabel te slapen .
Jason zal wel blij geweest zijn toen die airco terug macheerde .Ik krijg warempel compasse met die hond .
Groetjes,