Monday, October 20, 2008

Tok show



Vandaag even een kort kippenblogje, jullie zullen er onderhand ook wel kippig van worden zo onderhand ;-) Zaterdag kon ik dus de ukkies ophalen, ik had er 25 besteld + 1 bonuskuiken maar blijkbaar hadden ze daar gedacht "er zitten een paar zwakkere tussen dus laten we maar een handjevol extra doen" 2 kleintjes zijn doodgegaan (die waren echt heel klein) en de rest doet het erg goed, ik heb er nu nog 28.........
De groene hoopjes op de foto is speciaal voer dat ze de direct moesten eten.
Voorlopig moeten ze overdag nog onder de warmtelamp en 's nachts bij een straalkacheltje want we krijgen woensdag hopelijk regen en gaat de temperatuur hier overdag zakken naar 26 graden Celsius en 's nachts onder de 10 graden Celsius brrrrr ;-) dus ze mogen nog even niet naar buiten.

Hier nog wat gekakel over 2 of liever 3 van onze vaste gasten:
Rep heeft zijn motorrijbewijs gehaald afgelopen weekend in een 2-daagse cursus. Voorlopig heeft hij het vooral druk met allemaal LED-sierlampjes op zijn motor te maken ipv te rijden ermee dus als hij eenmaal gaat rijden is ie vooral erg goed zichtbaar denken we, gezien de vele envelopjes met lampjes die hier binnenkomen voor hem moet het een rijdende attractie zijn straks. Maar wel erg leuk.

Onze vaste gast S en vriendin K zijn uit elkaar weer, hij woont in de Dutchman trailer en zij sinds afgelopen weekend in de Wild West trailer (die er naast staat). We hebben haar een fikse korting gegeven op de huur in ruil voor klusjes doen hier want het is niet meer bij te houden allemaal.
Zij heeft een beetje last van hetzelfde probleem als ik: kan erg slecht stilzitten dus ze heeft hier al een keer ruim 2 acres met de pushmower gedaan op een zonnige zomerdag, ze doet de handdoeken in het douchegebouw als ze vies zijn,heeft geholpen de oranje Ford Pick up te verven enz enz. Kortom: behalve dat ze heel erg aardig is zijn wij erg blij haar als hulp te hebben en zij vind het heerlijk om hier te kunnen wonen.
Dus iedereen blij, nu maar hopen dat S niet snel met vriendin nr 4 op de proppen komt in nauwelijks 1 jaar tijd, anders moeten we misschien een schutting gaan zetten tussen de 2 trailers ;-)

8 comments:

Anonymous said...

Wat een moppies ... Zo lief..

Gr petra

Anonymous said...

very cool.

Anonymous said...

Schitterende kuikentjes!

O jee, het is wat, die stellen die uit elkaar zijn, straks zit zijn hele harem bij jullie :-)

Annemiek said...

Schattig die kuikens. Eens kijken of het zal kloppen, maar ze lijken veel op de die wij hadden. De bruine single combed leghorns, de helemaal grijze silver spangled hamburgs, de grijze gestippelde een barred rock. De geel/zwarte komen me zo bekend voor, maar ik weet even niet wat het zou zijn. Ik zie geen pruikjes.
Hier hadden ze ook een paar extra kleintjes erbij gedaan, een is ervan doodgegaan. Ze hebben zo in ieder geval nog een kans.
Nu maar lekker troetelen met het kleine grut :)

Petra said...

Ah gossie wat een bonte verzameling kuikentjes!
Zo leuk...., kan me er bijna het geluid bij voor stellen....

Anonymous said...

Wat 'n schatjes, in ieder geval weer werk aan de winkel.

Petra said...

Schattig, die bolletjes fluff! Jammer, dat ze ook weer opgroeien, ha ha. Fijn zo'n helpster!

Anonymous said...

Mooie bonte mengeling ,ze zijn zo leuk om aan te zien .
Pasen komt bij jou wel heel vroeg 'lol' .


Groetjes Nancy