Saturday, October 25, 2008

The American Dream



Nu de wereld in recessie is praat iedereen hoe we er weer uit moeten komen behalve de kandidaten die vanaf volgend jaar dit land moeten gaan leiden, veel te bang dat ze niet gekozen worden. Veel Amerikanen hebben het slecht nu, verliezen hun baan, huis, auto en andere gefinancierde zaken. Veel Amerikanen leven van pay-check naar pay-check, dus even geen werk betekent geen geld meer. Veel Amerikaanse bedrijven doen alles op krediet, dus banken hebben geen geld de bedrijven krijgen geen geld, dus gaan vervolgens falliet. Hier verdwijnt bedrijf na bedrijf in korte tijd. Amerika leeft op krediet en dat is voor velen de American Dream, koop maar wat je wilt hebben en als je geen geld hebt ga je toch naar de bank, die hebben (hadden) geld zat. Als nuchtere ouderwetse Hollanders ;-) (Nederland is ook niet meer wat het geweest is tenslotte ;-)kunnen we vele Amerikanen wel wat tips geven om wat geld te besparen en effectiever te werken.

1. Zet die A/C zomers minder vaak aan en die heaters in de winter en koop een trui.
2. Als je de supermarkt ingaat of postkantoor mag je de motor van je auto best wel uitzetten geld ook bij spoorwegovergangen.
3. Koop een waslijn en zet niet 4 televisies aan als je buiten aan werk bent
4. Neem brood mee van huis, veel Amerikanen lunchen als gekken, gooien zit vol met warm eten wat zo'n 10 Dollar per dag kost en gaan 1,5 uur later met volle buik weer aan het werk.
5. werk efficienter, (lunchpauzes van 2 uur in een job van 9 to 5 schiet niet echt op) het lijkt wel het oude Oostblok hier zoveel mannen staan met handen in de zak te kijken hoe er 1 werkt
6. Klets minder en werk, je kan wel zeggen dat je 10 uur werkt maar veel mensen verwarren werk met "aanwezig zijn"
7. Kom afspraken na, bel terug, zo verkoop je tenminste iets.
8. Koop een huis wat past bij het gezin en portemonnee, hetzelfde geld voor de auto, hoeft niet allemaal 2x zo groot te zijn als noodzakelijk

Kan nog wel even doorgaan, maar dan zou ik er sjagrijnig van worden ;-) Het is zo zonde van dit prachtige land.

Bianca heeft van de week een picknick tafel opgepikt bij de Buffalo Gal, een klant van ons. Deze zaak is van 2 zussen die eigenlijk niet willen werken. Een is rijk en het is haar zaak, de andere was rijk en heeft inmiddels de spreekwoordelijke (kunst)nagel om de ...... krabben niet meer. Ze lopen constant te klagen dat de winkel niet loopt en wat doen ze eraan: ze willen personeel. Zus 2, zonder nagels, vult haar tijd met het vinden van een nieuwe man met geld. Om terug te komen op de picknick tafel: deze stond buiten en zag eruit of het kratjeshout was gemaakt vanwege het feit dat er geen lak op zat. We hebben hem voor weinig gekocht, Bianca is gaan schuren en lakken en we hebben een hele leuke rustic picknick tafel. Moraal van dit verhaal is als ze zelf een dergelijk initiatief nemen om tijd te vullen dan hadden ze de set voor 2x zoveel kunnen verkopen maar is blijkbaar echt teveel moeite.

ojaah, we zijn vandaag 3 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig ;-)

8 comments:

Anonymous said...

Gefeliciteerd met jullie anniversary!

Erg herkenbaar stukje. Hebben ze hier eigenlijk een NIBUD? Zou geen gek idee zijn.

Oh ja, water uit kraan drinken ipv gallons zgn bronwater kopen.
Mijn vrienden hier denken dat ik mezelf vergiftig door kraanwater te drinken, maar vreemd genoeg ben ik fitter dan iedereen hier. :) (water ipv cola helpt ook)

Groetjes,
Bente (New Orleans)

Kristel Holsbeek said...

happy anniversary!!!

hihi mooi lijstje!!

Anonymous said...

Van harte met jullie driejarige huwelijk!

Tja, die American Way of Life ... ik bewonder jullie nuchtere blik daarop wel hoor. En ja, ook in Nederland wordt veel geleend, zeker weten.

En wat betreft de twee zussen: hier zeggen ze weleens 'ik wens je veel personeel toe'. En da's niet positief bedoeld :-)

Groetjes,
Monique

Anonymous said...

Gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag !Volgens deze site heb je een tarwe huwelijk dit jaar.
http://users.telenet.be/ludojacops/weetjes.html

Ik heb het daar ook al veel gezien ...te warm in huis terwijl de kachel aanstaat de airco opzetten .Als ik de badkamer gebruik ,val ik bijna dood van de hitte van de kachel maar ze zouden liever de raam openzetten in plaatst van hem lager te draaien.
Ik heb ze ook nog nooit gebruik zien maken van coupons in winkels of het doornemen van de zondagkrant om te kijken welke aanbiedingen in welke winkels zijn.
Dag en nacht het licht aanlaten zijn maar enkele van die alledaagse dingen die zij doodnormaal vinden .Dat zij hun auto laten voorverwarmen terwijl het kraakt dat vriest begrijp ik ergens wel maar met het minste koud dat het land inkomt ,staat die wagen al een 15 tot 30 minuten warm te draaien terwijl wij in onze pull gewoon de wagen zouden instappen.


Ik denk dat ze zelf niet inzien hoe het anders kan .
Groetjes Nancy

Anonymous said...

gefeliciteerd met jullie 3e jaargang;-)
hier staan de kranten vol van de kredietcrisis zowel in USA als hier en de dollar wordt duurder ( net als wij er aan zitten komen); maar je hebt gelijk!; op afstand ( via phil en oprah etc) ons altijd als verbaasd over die rare amerikanen met hun creditcards en drive ins en veel te dik: letterlijk uit elkaar gebarst ( die zeepbel)xjeZus

Annemiek said...

Happy anniversary!
Nou over niet hard werken moet ik je deze week flink tegen spreken! Misschien zit ik in het verkeerde beroep wat dat betreft. Een lunchpauze die echt een half uur is en niet hap-slik-weg zou ook wel fijn zijn, en een echte koffiepauze (dream on) terwijl ik niet de raportage doe... ja, het verkeerde beroep :)
Niet echt hoor, is allemaal als grappige 'rant' bedoeld :)

Petra said...

Gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag! Net als Annemiek heb ik altijd in de verkeerde branche gewerkt, kennelijk ;). Bij het eerste bedrijf kregen we vaak niet eens lunchpauze, zo druk was het en bij alle andere bedrijven, inclusief American Express, was de pauze een half uur en je werd geacht beslist niet langer weg te blijven! Ik miste mijn lunchuur in Nederland altijd erg, hi hi.

Anonymous said...

Beter laat dan nooit, nog gefelicteerd met jullie huwelijk.