Friday, October 17, 2008

Foto's, geen kippen, weiland met uitzicht en bye bye Nyeveen




Een van alles wat blogje.......
Deze week hadden we weer volle maan, het leek wel harvest moon en misschien was dat het ook wel. Normaal gesproken is het hier aardedonker buiten maar met dit soort nachten kun je met gemak buiten wandelen zonder een zaklamp nodig te hebben. Ik dacht dan ook wat foto's van de maan te maken, ik wist al dat het niet eenvoudig zou zijn want ik wil op de foto zien wat ik zelf in het echt zie. Ik heb het geprobeerd op de nachtstand en op de dagstand en vooral de nachtstand levert wat grappige bijzondere effecten op. Zie bijgaande foto waarin we ineens een vallende maan hebben en dansende lampjes buiten aan het gebouw.

De kuikens die deze week geleverd zouden worden zullen nog wel ergens in een broedmachine zitten nog in het ei want geen kuiken gezien behalve dan die hier "geboren" zijn. Volgende week maar eens gaan bellen waar ze blijven.
De kip met de 8 kuikens is vandaag verhuisd naar de grote kippenren waar ze heel erg blij mee zijn. Een van de ukken had direct al een cricket te pakken (soort tor) en heeft er wel 10 minuten over gedaan voor het insect op was. Was erg leuk om te zien.

Onze graag vuurstokende buurman waar ik wel eens eerder over geschreven heb is al een week zijn 100 acres aan het clearen, fikse brandstapels en we hebben allebei een paar dagen gestonken als gerookte paling (hoewel ik dol ben op gerookte paling behalve als ik er zelf naar ruik ;-)) Toen hij net begonnen was zijn bos om te toveren in een braakliggende vlakte met her en der enorme stapels dode bomen verklaarden we hem totaal voor gek. We zouden zelf niet zo'n kale vlakte willen hebben maar nu hij dus een paar dagen bezig is geweest met de shovel hebben we een uitzicht gekregen daar.......PRACHTIG ! we zouden bijna ons huis verplaatsen ervoor want vanaf het weiland kijk je nu in een vallei met een natuurlijk meer erin. Super ! Morgen zal ik foto's maken van ons nieuwe uitzicht.

Onze Nyeveense gasten zijn vanmiddag vertrokken, morgen vliegen ze vanaf Dallas terug naar huis. Het was een superleuk bezoek en we hopen dat ze volgend jaar terugkomen maar dan voor een paar maanden om eens lekker huis te gaan houden in ons bos ;-) En nog bedankt voor het zakje pepernoten in de Airstream, tegen de tijd dat jullie dit lezen zijn ze waarschijnlijk al op ha ha

4 comments:

Anonymous said...

Hier is het ook erg donker vaak en dan kan je sterren zo mooi zien.

Wel prima toch en mooit uitzicht. ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet.

groetjes petra

Anonymous said...

Adembenemend is de lucht soms, prachtig gewoon.En belangrijk is dat je een uitzicht hebt(anders is het maar saai), is in ieder geval iets.

Anonymous said...

pepernoten liggen hier vanaf september al in de winkel .. ben er uit principe nog niet aan begonnen, dat mag/kan pas als 'de echte' sinterklaas is aangekomen in NL. toch???;-)en dat duurt nu nog een maand!
Ben benieuwd naar jullie uitzicht..klinkt goed,
x je Zus

Anonymous said...

Mooie nacht sfeerbeelden .
Verbaasd me dat het gelukt is om dit toch te kunnen vastleggen ,want het is zeker niet gemakkelijk te laten zien wat je in feite zelf ziet .

Groetjes Nancy