Monday, October 27, 2008

Enge geluiden





Zojuist hoorde ik weer een geluid als een "gillende vrouw" in het bos (sommigen moeten even op "listen" klikken om het te horen), het eerste jaar dat we hier woonden ben ik me wezenloos geschrokken ervan. In het donker vlakbij in het weiland klonk dit geluid: Inmiddels weten we dat het de Screech Owl is, een van de vele prachtige uilensoorten die we hier hebben. Goed dat ik een uilenblogje schrijf vandaag want zoals al avonden achter elkaar moet ik 1 van de streepkippen van het schuurdakje halen en in het kippenhok stoppen, zou ik het bijna vergeten zijn pfff. Ze zit daar open en bloot in het donker en een paar avonden geleden hoorde ik een ander soort uil al een soort van blijde uitroepen slaken dat er zo'n gemakkelijk hapje voorhanden was.

Mensen maken ook enge geluiden......dit betreft de verkiezingen dus.
Hier zijn veel Palin stemmers (ik noem ze Palin stemmers want dat is degene die voor heel wat mensen nu bepalend is voor de Republikeinen)Afgelopen weekend met een pasport America echtpaar een vriendelijke discussie gevoerd over Palin. Ik ben absoluut geen democraat maar hoe de Republikeinen zich nu gedragen getuigt van zo'n slechte politieke strategie (of is het juist te slim dat ik het niet zie ?;-) dat dit ze toch veel stemmen moet gaan kosten. Uiteraard moet iedereen zelf weten wat zijn/haar mening is maar we hebben nu al diverse emails gekregen (type kettingbrief) waarin Obama afgeschilderd wordt als een wellicht "uit te komen profetie" van de "charismatisch gekleurde man die in wezen een wolf in schaapskleren is en is opgestaan om de wereld te vernietigen" het betreft een uiterst dringende oproep vooral niet op Obama te stemmen want "stemmen op deze man is tegen alle geloofsregels in". Deze emails komen van winkels waar we onze inkopen doen en waar we zeker nooit een politieke discussie gevoerd hebben, van kennissen waarvan we dit nooit gedacht zouden hebben enz enz
We zijn heel nieuwsgierig wat de verkiezingen gaan brengen straks...

6 comments:

Anonymous said...

zo....zaklamp mee en honkbalknuppel naast het bed ivm jullie onderbuur, laarzen aanhouden sanchts ivm schorpioenen die over de wcvloer wandelen en dan heb ik het maar niet over de slangen etc en nu DIT; eng gillende vrouwen in het bos....spooky allemaal, ik vind het wel opvallend veel enge verhalen nu wij in aantocht zijn; we waren toch 'van harte;-p"welkom??/xjeZus ( klein maar dapper)

Anonymous said...

Ik hoop dat obama wint, weet ook niet waarom. Jeej je zou er echt shrik van krijgen van z'n geluid, gelukkig dat je weet waarvan het nu af komt.

Anonymous said...

Uilen zijn toch zeer mooie dieren he.Al kan ik me best wel voorstellen dat hun geschreeuw van deze soort wel akelig moet aanvoelen zo in de donker daar.


Ik ben ook wel benieuwd hoe de verkiezingen gaan verlopen ,hier horen we toch dat Obama voor staat op McCain.Maar ik herinner me nog met Al Gore dat hij ook de kans had om te winnen vorige keer en het net niet gehaald heeft.Misschien wordt dit ook kantje boordje.

Groetjes Nancy

Petra said...

Wel een spannende natuur daar bij jullie! Ik ben ook geen Democraat, maar Palin boezemt mij angst in!

Anonymous said...

Haaha wel een prachtig beest hoor.
Ze lusten trouwens graag muizen en ratten, maar ook kuikentjes..

Ook wij zijn wel benieuwd wat het gaat worden. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een beetje het gevoel heb dat er gekozen moet worden uit de minst slechtste in plaatst van de beste..

gr petra

Eliane said...

I think Obama is the best thing that happened in the US since Mickey Mouse!