Monday, December 31, 2007

Happy New Year !


Heel gelukkig en geweldig goed Nieuw Jaar gewenst aan al onze bloglezers !

De telefoontjes naar Nederland om gelukkig nieuwjaar te wensen zijn gedaan, toch vreemd als hier de zon nog schijnt buiten en het eten staat op het fornuis te pruttelen om dan naar een middernachtelijk Nederland te bellen en geknal van vuurwerk te horen en nieuwjaar te wensen. Voor de rest merken we hier eigenlijk niets van Oud en Nieuw, geen vuurwerk hier (gelukkig)en buren wonen te ver weg om even "nieuwjaar" te gaan wensen, de kans is bovendien groot dat ze op bed liggen rond die tijd. Heerlijk dat countrylife !

Voor onze haan begint het nieuwe jaar wat minder goed: ik heb hem vanmorgen eindelijk op kunnen sluiten in het kippenhok samen met 1 kip, helaas voor hem niet zijn favoriete kip (ook voor haar jammer maar helaas). Ga niet vertellen hoe ik het voor elkaar heb gekregen maar ik moet er zo idioot hebben uitgezien dat de haan van schrik naar achteren het hok infladderde ipv aan de voorkant (waar ik dus naar op weg was) eruit. De rest van de dames wist tijdig te ontsnappen dus die krijgen we op een later tijdstip nog wel te pakken. Weet nog niet hoe maar het gaat lukken !
Het beest begon steeds vroeger te kraaien, als het volle maan was zat hij soms om 12 uur al te kraaien en zeer regelmatig om 4 uur in de ochtend dus dat werd een beetje te gek.
Terry (waar de haan vandaan komt) was hier onlangs, met een wat valsig lachje vroeg hij of we de haan al om zeep hadden geholpen.....
Een van onze nieuwe gasten stelde gisterenavond voor om de "BB-gun" (soort van heel lichte luchtbux) bij haar moeder te halen en de haan uit de boom te schieten zodat we hem wel te pakken konden krijgen. Die dame is hier vast geboren en getogen ;-)maar dat is gelukkig niet nodig geweest.
De foto is niet echt mooi, als dat beest me nu ziet begint hij heel hard rondjes te rennen en verdwijnt vervolgens naar het binnenhok, we waren al geen vrienden tenslotte...
Voorlopig hebben we ook geen verse eitjes meer, juffrouw kip zit te broeden: achter Hans zijn motor tussen een paar verhuisdozen in de verkeerde schuur. Dus moeten we over een poosje ook nog kuikens gaan vangen waarschijnlijk. Je blijft er maar zoet mee zullen we maar zeggen.

5 comments:

Anonymous said...

Gelukkig nieuwjaar voor jullie allebij.Is alleen maa herrie en lawaai wat vuurwerk met zich mee brengt. En ze geven elk jaar steeds meer geld uit om af te steken.Affijn. En zo blijf je net als voirigjaar gewoon weer bezig met je dagelijkse sleur dingen.

blips said...

Een gelukkig en gezond 2008 toegewenst.

Blips en Maxima vanuit een koud Minnesota (-15 C)

MissFluffy said...

Hier ook zeer veel vuurwerk .Pfff ,dan hou ik mijn hart al vast voor al die dieren die daar de schrik van hun leven beleven .En het is niet niets hoor, In Zele zijn 2 tot 3 paarden uitgebroken en op de snelweg terecht gekomen .Helaas 1 paard dood , mensen hebben het tweede paard op de middenberm in bedwang kunnen houden maar ook 2 wagens zijn totaal vernield met zwaargewonden en er is zelfs een dode bij gevallen.

Voor jullie ook een schitterend nieuw jaar 2008 en ik kijk al uit naar jullie volgende verhalen !
2008 zal al zeker iets rustiger beginnen ,nu je de haan in zijn hok hebt.

Anonymous said...

GELUKKIG EN GEZOND 2008

Ik blijf het een schitterend beest vinden...

gr petra

Annemiek said...

Kan me voorstellen dat meneer haan's trots een beetje gekrenkt is met vangen en dan ook nog opsluiten :)