Friday, December 21, 2007

Indianenverhalen


Vanmiddag hebben we een tijd staan praten met "onze Mohawk", erg aardige man die bij de marine heeft gezeten en dus in tegenstelling tot veel amerikanen (en andere bevolkingsgroepen) behoorlijk wat weet van de rest van de wereld.
Hij doet - net als John "onze Cherokee" - zeer actief mee aan Pow Wows en al pratende kwam het onderwerp op domheid. Nu hebben wij zelf het licht niet uitgevonden (hoefde ook niet want het was er al maar anders ...;-))
De vragen die zij zoal tijdens een Pow Wow krijgen (van amerikanen) zijn:
Hoe bevalt het leven in een Teepee ?
Hebben jullie ook telefoon ?
Hebben jullie wel werk ?
John's vrouw is vicepresident bij een grote financieringsmaatschappij, tijdens een Pow Wow werd zij mobiel gebeld en dus haalt zij haar Blackberrie uit haar zak/tas waarop een aantal toeschouwers helemaal verbaasd was dat zij dus een mobiele telefoon had ! Want squaws die maken toch alleen maar huiden schoon en koken eten anno 2007 ??!

Een mohawk opmerking tegen een Cherokee als ze een gier zien vliegen: daar heb je weer een van jullie Cherokee Eagles ! Geen wonder dat ze elkaar jaren geleden om zeep hielpen als ze toen ook al zulke grapjes maakten ;-)

De boekhouding van de winkeldames kost aanzienlijk meer tijd dan verwacht, moet je voorstellen dat je het salesoverzicht krijgt in een giftbag: vol met losse labels (het zijn er zo'n 1000) die aan de verkochte spullen hebben gehangen. Ik mag al blij zijn als ik terug kan vinden bij welke leverancier het ooit ingekocht is en tegen welke prijs. Ze hebben zelf ook eigenlijk geen idee. Volgend jaar gaan we dat dus anders doen heb ik ze ingefluisterd en daar zijn ze het eigenlijk wel mee eens....

Hans heeft een nieuwe Harley-klant, de webdesigner van de Harleywinkel waar hij gisteren is geweest is zo iemand die dus van alles belooft aan de eigenaar en zijn afspraken niet nakomt. Nu mag Hans het voortaan doen en dat is natuurlijk superleuk.
En hoe gaat dat afgerekend worden ???? Natuurlijk niet met de inmiddels vertrouwde USD maar........jawel met Harleyspullen ;-)

6 comments:

Petra said...

Ik vind de geschiedenis van de Indiaanse stammen eindeloos interessant. Met zo'n Mohawk zou ik dolgraag eens een goed gesprek houden, want zijn stam vooral en de Irokezen in het algemeen hebben allerlei precedenten gezet.
Zo vreemd is het echter ook weer, dat mensen, die een PowWow bezoeken denken, dat de Indianen nog steeds zo leven. De Amish doen dat tenslotte wel en ik ben zelf bij een Indiaans festival geweest en dan krijg je toch erg het gevoel, dat men nog heel traditioneel leeft. Een Blackberrie past dan niet in dat beeld.

Petra said...

Ik bedoelde natuurlijk "zo vreemd is het echter ook weer *niet*..." ;)

Anonymous said...

Ik moest wel lachen om die vragen zeg. Jonge jonge.

Veel succes met je Harley salaris..

gr pera

MissFluffy said...

Ik heb ook zo eens vragen gekregen bij onze eerste aankomst daar .
Of we gas hadden en auto's .Vragen kwamen toen ook van mijn grootvader ,heel vreemd want hij was hier toch geweest tijdens de oorlog en toen waren er al auto's en gas uiteraard.Al vind ik die vragen aan de indianen toch nog grappiger .
Die dames gaan zeker heel tevreden zijn over jou .Maar hoe deden zij hun boekhouding dan voorheen ? hahah
Groetjes Nancy

Anonymous said...

Indrukwekkend om zo meer van een andere (Cultuur) aan te weet te komen, en dat van een Indianen-stam.Je staat er niet bij stil dat er ook nog andere mensen leven, die helemaal andere leven lijden dan jij en ik.

Annemiek said...

Mijn moeder dacht bij haar eerste bezoek aan de VS ook dat de indianen nog in tepees woonden.