Wednesday, December 05, 2007

het vervolg.... en ruziende snowbirds

De sherrif of deputy belde gisteravond terug, ze wilden dat wij foto's namen van de wonden van het paard en het brandmerk (ze nemen dus niet eens de moeite zelf te komen kijken) we moeten het paard inderdaad maar zelf begraven, ze zouden vandaag tussen 4 en 6 uur hier zijn.....ze hoefden het paard niet te zien.
Nu waren we ook bepaald niet van plan te wachten met het begraven van het paard met een dagtemperatuur van over de 24 graden Celsius tot ze wel een keer tijd zouden hebben om langs te komen !
O ja, de wonden konden ook veroorzaakt zijn geweest door coyotes, yeah right, wij zijn dus echt niet gek en Wes al helemaal niet. Geeft maar aan hoe gemakkelijk sommige mensen er hier over denken.
Het is inmiddels 7.30 uur geweest en niemand gezien, niemand gebeld, de foto's staan op CD en als er vanavond niemand op komt dagen brengen we ze zelf morgen wel even op het sherrifs office langs en kijken of we aangifte kunnen doen van dierenmishandeling oid. Het is toch van de gekke dat je eigenlijk zo wreed moet zijn (wij zouden dat nooit kunnen) dat je zo'n beest de weg maar op moet sturen en dan de sherrif bellen dat er een paard los loopt op de highway voor ze wat gaan doen. Op deze manier zijn alle kosten voor de "opvanger" die dan ook nog eens een wildvreemd paard op zijn eigen land mag begraven....
Het paard heeft in ieder geval een prachtige laatste rustplaats, in de verste hoek van het weiland tegen de bosrand aan, onderaan de heuvel en tussen de dennebomen.
Dat geeft toch een beetje een gevoel dat we in zijn laatste uren en vandaag nog iets goed hebt kunnen doen voor dat dier.

Nu genoeg ellende gelezen: vanmorgen was ik vroeg uit de veren (waar zou dat toch vandaan komen) want de haan begon om 5 uur al weer te kraaien. Morgen nu toch eerst dat kippenhok maar eens helemaal dichtmaken en kijken of we ze erin kunnen jagen, al met al is dat er behoorlijk bij ingeschoten. De haan is na de vorige keer zo slim geworden de kippen UIT het hok te jagen als ze daar willen gaan eten.
By the way: De kippen leggen inmiddels wel eieren !! achter de grasmaaier in de verkeerde schuur maar daar zijn ze niet minder lekker om.
Dus ik loop om 6 uur buiten met de zaklamp om te kijken of de kleine ezel nog in haar "ezel penn" staat.... NATUURLIJK NIET ! Weer ontsnapt ! plank afgebroken en over het hekje gesprongen en dat is pas 6 maanden oud. Zouden er ook springwedstrijden voor ezels bestaan ? Ze stond verderop in ons weiland bij de andere ezels dus veilig genoeg, vandaag hebben we het hek nog verder verstevigd en verhoogd en de 2 andere ezels er ook bij gezet zodat ze een soort familieband kunnen opbouwen en dat lukt aardig. Morgenochtend mogen ze allemaal weer naar buiten. Het kleine mormel kan trouwens verschrikkelijk hard balken, wat een geluid kan er uit zo'n klein lijfje komen.
Dan zijn er vandaag nog een paar gasten op doorreis binnengekomen, een stel zogenaamde snowbirds, wat wij ons altijd afvragen als ze die RV met veel pijn en moeite geparkeerd hebben is of die mensen nog wel gezellig samen op reis zijn.
Het volgende tafereel hebben we al zo vaak gezien: moeders stapt uit en moet aanwijzingen geven voor het achteruit rijden van de caravan, die geeft "natuurlijk" altijd de verkeerde aanwijzingen. Manlief stapt na een aantal keren voor- en achteruit rijden uit de auto (de caravan heeft dan al een aantal keren op de goede plek gestaan maar ja..) en gaat boos gebaren en praten met zijn vrouw dat ze de verkeerde aanwijzingen geeft... Binnen 10 minuten staan ze meestal goed geparkeerd, uiteraard afhankelijk van hun rijkundigheid, en hebben ze pittig ruzie.
Gezellig hoor als je dat elke dag hebt op een andere camping/campground !

Vandaag op verschillende blogs sneeuw gezien, prachtig hoor ! het wordt hier de komende paar dagen bijna 30 graden Celsius en we hopen weer op regen inmiddels.
Maar ons hoor je niet klagen ! Morgenochtend maar weer t-shirtje met korte mouwen uit de kast halen, wat een narigheid ha ha

5 comments:

Petra said...

Ach ja, mijn ouders hadden en hebben iedere dag dat ze samen zijn ruzie (althans zo lijkt het voor anderen (rolt ogen)), maar zijn na 47 jaar nog (in hun ogen) bij elkaar. Je weet het maar niet.
Erg hoor, dat er zo nonchalant met dierenmishandeling wordt omgegaan daar. Dat is toch echt niet overal zo, er is zelfs speciaal een show over op Animal Planet.

Anonymous said...

Ik vind het echt ongelooflijk! Hier moet ik zeggen dat ze wel snel reageren op meldingen van dieren mishandeling. Ze haalde hier bij iemand 2 honden gewoon op, die niet mishandeld werden maar niet goed verzorgd. Flinke boete kreeg die persoon ook nog.

Ik lach mee een ongeluk om die vroege vogels van je... hahahha

gr petra

Anonymous said...

ik vind jullie HELDEN!xje Zus

MissFluffy said...

Erg dat je hen zo al achterna moet gaan lopen om actie te ondernemen.
Ik ben benieuwd of je nadien nog iets gaat horen over die dierenbeul !
Ja, veel heb je niet meer voor het paard kunnen doen ,dan zijn laatste rustplaats te gunnen .Triest , zeer triest .

Zon of sneeuw ,het lijkt me op moment nog veel aangenamer dan ons snertweer en we zijn er balnge nog niet vanaf .Pfff.

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Behalve de sheriff is er misschien ook een 'animal control officer', die van onze omgeving is te bereiken via de SPCA.
Lekker dat jullie nu verse eitjes kunnen eten :) Een leuke kippensaga daar!