Saturday, December 08, 2007

Winters warm


Net even gekeken of het warme weer dat wij nu hebben wel normaal is voor Texas, ook hier wordt uiteraard gesproken over global warming en volgens de een is dit weer normaal, volgens de ander niet.....wij hebben geen idee en wachten het gewoon maar af. Het is nu 21.30 uur en nog 22 C buiten, de deur staat nog lekker open en vandaag is het zo'n 26 graden C geweest. In 2006 was het slechts 7 C overdag, in 2005 brrr -1 C en in 2004 20 C. Komende week wordt het koud, zo'n 9 graden C, regen en wind.
Heerlijk, krijgen we toch nog een beetje kerstgevoel ;-)

Nu we hier bijna 1 jaar zitten hebben we zo'n beetje alle insectenvlagen (het zijn niet allemaal plagen gelukkig) die hier voorkomen wel gezien, we zitten nu in de lieveheersbeestjes periode blijkbaar.
Ik heb er nog nooit zoveel gezien, vanmiddag zaten er minstens 30 op de buitendeur en dan de rest nog die in de rondte vloog.
Ook de leaf-cutting ants zijn weer zeer actief, ze hadden het deze week op het kippenvoer voorzien en we zagen zo ongeveer handenvol kippenvoer over een mierensnelweg verdwijnen richting mierennest, het nest was ongeveer 14 meter lopen vanaf de zak kippenvoer. Ongelooflijk hoe efficient die beesten zijn (ze zijn ook best groot, toch wel een cm bijna maar gelukkig bijten of steken ze niet, ze stelen voer en vernielen plantjes en dat is wel genoeg eigenlijk).

Morgenmiddag krijgen we nederlands bezoek ! en....... ze nemen speculaasjes mee !!!
Dus als het komende week (een paar dagen)gaat waaien en regenen en "koud" wordt hebben we lekker warme chocomel en speculaasjes bij de open haard, als dat geen genieten is.

10 comments:

MissFluffy said...

Wel dit is iets wat we dit jaar in West Virginia niet hebben gezien ,de lieveheersbeestjes.Meestal komen ze daar in het najaar aan ,je ziet echt zwarte wolken binnenvliegen en als ze dan allemaal tegen het huis aanzitten ,kruipen ze alle kanten op.Dagen waren we in de weer met de stofzuiger om ze op te zuigen ,keuken en badkamer plafond waren overdekt met ze en als ze op je huid kwamen zitten , bleken ze zelfs te bijten .Iets wat we in Belgie nog nooit hadden meegemaakt.

De kranten berichten op die momenten dan ook meestal wanneer ze aankwamen om de mensen te verwittigen om hun porches in te spuiten met verdelger enzo .Nu dit jaar was hun tekst ''waar zijn ze ?''
En nu weet ik het ,in Texas hihiih

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Je moet gewoon maar afwachten wat voor weer het gewoon per dag wordt, je kan er toch niks van aan.Gewoon genieten van de dagen dat het droog is.MM Lekker warme chocolade melk is echt een winter drankje.

http://ibloghurt.wordpress.com

Anonymous said...

hier komt het speculaas en pepernoten ons de neus uit; ligt ook als sinds september in de schappen. Sint heeft zijn hielen nog niet gelicht of we moeten ons door santa claus laten vermurwen ons onder dat motto te buiten te gaan aan aankopen..als het geld maar rolt, welke sfeer dan ook alweer eens???
Dus geniet er maar van daar! Een beetje meer kou en van dat witte spul hier zou qua sfeer wel helpen:-) maar of we dat nog mee maken door de global warming; nu is het regen regen regen regen ( drup) xT

blips said...

Hier in Minnesota is het -10 graden celcius en er ligt sneeuw. Ik wil wel een paar weken ruilen hoor.

Anonymous said...

20 graden en de deur open, en ik schreeuw de heel dag : "deur dicht" als de dames hem weer eens open laten staan. Hier een complete ijsstorm.

Lieveheersbeesje... hier gaan de herten volgens mij nog dood dan de kou.

Maar wij blij want het wordt vannacht maar -9C.......

Ja een jaar al weer, het gaat zo snle voorbij. Inmiddels zijn jullie net als wij weer wat illusies armer en ervaringen rijker. Ik weet dat ook jullie niet terug zouden willen, dus het was een goede keuze om NL te verlaten.

Wij krijgen over 2 weekjes bezoek en ik heb al een boodschappen lijstje gemaakt en gestuurd..En speculaas staat er ook op.

gr petra

Petra said...

Hier is het ook zo schommelend, want we zitten altijd op de rand van noord en zuid.
Die lieveheersbeestjes plaag hebben wij altijd in oktober (net iets kouder ;)). Veel plezier met het bezoek!

Anonymous said...

Nou geniet ze maar van je bezoek. Ja in NL heeft het ook weer geregent, word er langzaam beu van. O ik hoop dat je het niet erg vind Bianca dat ik even een slokje van je warme Chocomel drink(jammer dat het niet drinkbaar is) want heb het koud BRRR!!!

Doeike van http://ibloghurt.wordpress.com

Anonymous said...

Ik blijf het indrukwekkend vinden dat het weer in een paar minuten helemaal kan omslaan. En een opzettend windje de thermometer erg plots tien of meer graden kan laten zakken.
Hier in Houston trouwens geen lieveheersbeest gezien, ze vlagen erg plaatselijk!

Annemiek said...

Laat je de speculaasjes en chocomel smaken!

Dizzymisslizzy said...

Gefeliciteerd met jullie jaar in de States. Toch wel bijzonder moment hè? Hebben jullie nog een klein feestje gehouden? Ik ben 26 dec al 2 jaar in Houston.
Speculaas heb ik pas bij Big Lots gekocht. Daar hadden ze het en ik heb meteen 6 pakken ingeslagen. Ook hadden ze er van die spritskoekjes met zo'n roze streepje erop. Ook lekker! Ben benieuwd wanneer het echt koud gaat worden...