Thursday, December 27, 2007

Nieuwe beestjesEergisteren zag ik een baby eekhoorn in het gras, Clyde de kat was in de buurt en had het beestje dus ook gezien en wilde er al mee gaan "spelen". Het zeer boos piepende beestje wist te ontsnappen toen ik Clyde in zijn nekvel te pakken had en tot mijn verbazing was het nog springlevend dus blijkbaar is "katlief" er toch een beetje bang voor.
Gisteren in de avondschemering zag ik er weer een, nu "vliegend" tussen 2 bomen en dat kan toch echt geen "gewone eekhoorn" zijn ? Ik dacht al een poosje dat ik 's avonds een soort grote muizen hoorde piepen in de bomen buiten het is tenslotte ook winter hier dus overal wordt naar eten gezocht.
Maar het blijken dus "southern flying squirrels" te zijn ! Een nachtdiertje dat graag eikels eet en verzameld en daar liggen er duizenden van hier onder de bomen.
Die lagen er vorig jaar na de droogte een stuk minder dus misschien waren er daarom ook geen flying squirrels. Het is een heel schattig klein eekhoorntje en is een prachtig gezicht als je die ziet "luchtglijden" tussen de ene boom en de andere.
Ze kunnen zelfs afstanden overbruggen van meer dan 80 yards ! Nu maar hopen dat ze blijven (ondanks de kat)...

7 comments:

Anonymous said...

Ondanks southern hebben we ze hier ook. Maar hier zie je niet zo veel. Meer in de bossen.

Is inderdaad een heel mooi gezicht. Maar pas op squirrels kunnen gemeen bijten. Aleysha is gisteren door een gewone squirrels gebeten en nog lelijk ook. Beest had gewoon in haar vinger gehangen.

gr petra

Petra said...

Hier ook flying squirrels, maar pas op, ze vinden het leuk om te nesten in je schoorsteen. Onze overburen hadden daar problemen mee en moesten professionele hulp zoeken om ze eruit te krijgen. Ik blijf, desondanks, al die wilde dieren hier fantastisch vinden (call me stupid, ha ha).

Anonymous said...

Mooi beestjes heb je in de natuur, maar sommige daarvan kunnen ook je (leven zeur maken).

Anonymous said...

Schitterend beestje. Lijkt me een hele rare gewaarwording om die zo door de lucht te zien glijden...

Anonymous said...

Ik zag de kop "nieuwe beestjes" en dacht meteen... Nog meer vierhoevig gespuis aankomen waaien????? Maar gelukkig, gewoon vliegende eekhoorns... WAT LEUK!!! Heb ik nog niet gezien hier! Wel een heleboel eekhoorns zonder vleugeltjes!Hoop dat de vliegende exemplaren zich een keertje willen tonen, lijkt me een fantastisch gezicht.

MissFluffy said...

Ik wou dat ik ze kon bezig zien .Tot mij spijt zitten ze hier geheel niet .Toch prachtig ,als je hen zo bezig ziet .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

rielie kjoet! ;-xt