Friday, December 07, 2007

Een Christmas Parade, teckels en eieren


Vanavond zijn we naar de avond Christmas Parade geweest in Centerville, het naburige dorp, kleiner dan Buffalo maar deze parade was echt heel erg leuk. Er waren natuurlijk BBQ stands, de winkels waren open en daar kon je dan gratis een hapje eten, alles was mooi verlicht, kortom: helemaal goed !
Wij zijn bij hoge uitzondering een Texas burger gaan eten daarna want als we uit eten gaan doen we dat liever bij de Mexicaan, voorlopig dus weer genoeg hamburger gegeten.

Vanmiddag kwam Teun de Teckel binnen met een ei in zijn snuit ! Hij heeft er nu dus een soort sport van gemaakt blijkbaar om de eieren van de kippen op te sporen en die naar binnen te brengen. Knap dat hij ze heel kan houden tussen die tanden alleen missen we nog een ei.... hopelijk heeft ie die niet ergens tussen de kleden op de bank verstopt.
Het kippenhok is helemaal klaar en de haan zit nu met 3 kippen.........nog steeds in de boom achter het huis (1 kip blijft in de schuur slapen), vlakbij ons slaapkamerraam. Ik ben elke morgen zo'n beetje om 5 a 6 uur wakker nu en dat begint best te wennen. Elke zonsopkomst zie ik zo onderhand en dat is toch wel genieten, het is dan nog helemaal stil buiten (behalve de haan natuurlijk) op wat proestende en hooi eten ezels en paarden na.
We hebben geprobeerd de kippen te laten "hongeren" zodat ze het hok ingaan waar eten staat maar ze lopen een soort patrouille lijkt het. De ene kip waarschuwt de ander als een van ons te dichtbij komt zodat ze het allemaal op een lopen gaan zetten.
En ze zijn slim: ze eten nu vogelvoer uit het zeepaardjesvogelbad (zie foto)
Maar we geven niet op !

Dan zijn er nog een paar mensen geweest deze week die onze camping kwamen bekijken om hier voor langere tijd te komen staan. Inmiddels zijn we daar vrij makkelijk in geworden, we geloven pas dat ze komen als ze er zijn met de trailer of RV en niet eerder, hoe enthousiast ze ook zijn.

Hans is bezig met het aanvragen van een cardealership permit, dan kun je nl ook auto's op veilingen kopen die bijv. in beslag genomen zijn omdat iemand gestopt is met het aflossen van de lening op zijn/haar auto. Wes begint last te krijgen van zijn leeftijd en dat valt hem heel erg zwaar, we hebben voorgesteld dat ik op "afroep" kom helpen op zijn ranch en dat aanbod werd dankbaar aangenomen. Er valt voor mij heel veel van hem te leren, ik vind het superleuk om te doen en hij is blij dat er wat werk uit zijn handen wordt genomen. Verder hebben de dames van Buffalo Gal inmiddels zo'n puinhoop gemaakt van hun administratie (of liever niets aan gedaan, computer gecrasht en natuurlijk een oude backup) dat ik deze aardige dames deze maand ook maar even ga helpen. Ze moeten in januari Sales Tax aangifte doen over het hele afgelopen jaar en dat gaat ze toch echt niet lukken zelf.
Onze keuken heeft inmiddels een nieuwe vloer en de kastjes zijn bijna allemaal geverfd nu, dat is aardig opgeknapt zo al met al, het bos is natuurlijk nog lang niet klaar ondanks vele uren takken knippen. Eigenlijk is een dag veel te snel om.
Overmorgen zijn we hier al weer 1 jaar !

6 comments:

Anonymous said...

Zo te horen weer druk zat.

Gefeliciteerd met jullie 1 jarig jubeleum!!!!

gr peet

Annemiek said...

Dat is snel gegaan zeg, dat jaar! Nog genoeg werk zo te zien.

Tja, die kippen he, haha! Mais is voor kippen als snoep voor kinderen, vindt het wel te begrijpen dat ze in daar in de snoeppot zitten :)

Anonymous said...

Jeej zonder dat je er zelf erging in hebt is het al (1 jaar) dat je ergens op de wereld woont, proficiat ermee.Gratis en voor niks zullen we maar zeggen, dat is altijd (mooi) mee genomen.In NL gaan de mensen wanneer ze ergens Gratis iets kunnen eten elke keer terug...tja zo krijgen ze wel (hun) dagelijkse portie.En ben je geslaagd voor je Kerst spulletjes???Wens jullie een fijn weekend.

htt://ibloghurt.wordpress.com

Anonymous said...

soory nogmaals ik dit is mijn goede blog adres

http://ibloghurt.wordpress.com

groetjes van geesje vanuit NL

MissFluffy said...

Dikke proficiat .Wat gaat de tijd toch snel .

Die kippen hebben dat goed bezien !Trouwens Teun de Teckel legt ook duidelijk zijn steentje bij.Hopelijk heeft hij niet teveel plekjes waar hij zoal iets kwijt kan.

Groetjes Nancy

Petra said...

Slimme dieren hebben jullie, zeg! Een teckel, die eieren heel houdt en kippen, die het hok niet in willen. Haha!