Sunday, December 02, 2007

The Christmas Parade




Zoals al eerder vermeld op ons blog bestaat de kamer van koophandel en economic development uit een stel mensen die niet uitblinken in organisatorisch talent en daar dus wel jaarlijks voor beloond worden. De Christmas Parade was hier weer een triest voorbeeld van hun onverschilligheid of onkunde:
Er stond slechts op 1 plek in Buffalo aangegeven waar de aankomst van de Parade was,
wij zijn dus ook gaan kijken bij het opstellen ervan omdat Wes 2 ponies had meelopen met daarop hun kleindochter. Joanie was druk geweest met het maken van een cape voor de shetlandponies en een kerstcape voor de kleindochter + de overige versieringen.
Er waren nog 2 mensen met paarden en verder vooral quads die versierd waren. Dat de hele optocht niet groot is dat is geen enkel probleem, Buffalo zelf is ook een dorp.
Nu hadden de "organisatoren" met een aantal zaken geen rekening gehouden:
1. Een parade hou je niet op een parallelweg van de snelweg waar niemand woont en er dus ook niemand langs de kant gaat staan om te zwaaien...
2. Auto's en quads gaan sneller dan paarden en ponies en natuurlijk zeg je niet dat die rekening moeten houden met kinderen op stepjes die meedoen en deze viervoeters.
3. De route van een parade hou je kort in plaats van een 7 mijls route door niemandsland.
Toen wij naar de plek gereden waren waar dus de "Parade" aan het einde bijeen komt zagen we nog ergens in de verte (toen de snelsten dus al lang en breed binnen waren) een politiewagen rijden naast een kind op een versierd stepje (!), heel veel verder weg zagen we de 2 paarden aankomen en van Wes en ponies geen spoor te bekennen.
Die was dus al langs de kant van de weg gestopt en was geheel terecht ziedend over de hele gang van zaken net als een behoorlijk aantal andere mensen die dus volgend jaar niet meer mee willen doen.
Tja waar kun je als klein dorp nog kleiner in worden ? Jammer genoeg zitten dit soort organisatoren al minstens 50 jaar vastgeroest op hun tronen en zullen ook komende januari dus weer beloond worden met een ereschildje, een check en een toespraak vanwege hun geweldige inzet ! Het verschil tussen Texas en Nederland is soms heel erg klein.

6 comments:

Anonymous said...

Ongelooflijk! Ik met zeggen dat het hier toch we iets professioneler wordt aangepakt. Hier zijn de parades in e omgeving over hetagemeen heel goed georganiseerd en duk bezocht. Die foto is echt te triest voor woorden. Terwijl er in Buffalo toch best een soort dorps kern is. Waarom gaan ze daar niet rond in plaats van door niemands land.

gr petra

Annemiek said...

Dat is echt zielig voor degenen die meededen! Te gek.

Anonymous said...

De (Kerstman) gaat met de tijd mee, maar dacht meestal dat die met de arrenslee kwam met de rendiertjes???In NL word er geen kerst parade georganiseerd, tja we hebben als Sinterklaas intocht.

http://ibloghurt.wordpress.com

MissFluffy said...

Eigenlijk best wel grappig dat men nog zoveel moeite voor doet , om een parade te houden.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

een tijdje geleden had je het ook al over een parade die gehouden was, maar die beslist niet de naam parade mag hebben. Ik snap niet dat er niemand opstaat en de zittende orde naar huis stuurd of in ieder geval het vuur aan de schenen eens wat opstookt.

De deelnemers aan de parade kijken volgende keer wel uit. die zijn ze dus voor altijd kwijt. jammer toch!

gr
wiebe

Anonymous said...

Te gek voor woorden, kinderen hebben toch al moeite om die grote mensen bij te houden... Probeer jij het maar eens te winnen op je stepje van zo'n auto! Zo'n parade zou toch vooral voor de kinders een feest moeten zijn? Of is dat weer zo'n cultuurverschil?