Thursday, December 13, 2007

Gewoon een doordeweekse dag

Vanmorgen om 10.00 uur had ik afgesproken bij de dames van de winkel om hun administratie op orde te maken. Ze hadden zich in de tussentijd ook 2 nieuwe computers (grrr Vista) aan laten smeren door schoonzoonlief die bij Microsoft werkt en daarna dus "geen tijd" meer had om ze ook operationeel te maken of de dames te begeleiden met het opstarten van dat nieuwe systeem.
De windows XP computer die ze hadden staan had zoveel problemen dat die dus vervangen moest worden, aldus schoonzoonlief, nu hadden wij al zo'n vermoeden dat het veelvuldig downloaden van mannen en aanverwante sites bezoeken (een van de dames is een wanhopige vrijgezel)wel eens een oorzaak kon zijn van het probleem. Volgens Jen (niet de wanhopige dame) had ze ineens dingen op haar scherm gezien waarvan ze nooit had vermoed dat mensen met elkaar zulke dingen konden doen en die ze zeker niet van plan was ooit uit te proberen.
En inderdaad, na het draaien van spyware, virusscans en meer van dat soort software waren de problemen verholpen.
Schoonzoonlief wilde waarschijnlijk zijn (kerst)bonus wat opschroeven denken wij en we hebben dan ook maar gezegd dat ze nu zeker 1 computer teveel hebben. Ze hebben dus nu 2 laptops en 3 desktop computers in een kleine winkel waar 2 mensen werken.....en maar klagen dat het allemaal zoveel geld kost. Tja...
Ze ziet er nu al tegenop om tegen die schoonzoon te zeggen dat er 1 terug moet naar de winkel, zou ons niet verbazen als die computer over een half jaar nog in de doos staat in de winkel.
De administratie vandaag dus maar mee naar huis genomen om het maar zelf te gaan doen (uiteraard tegen betaling) want ze hebben er zelf (alweer) "geen tijd" voor.
Nu is de administratie van een heel jaar verzamelen dan ook best een kluif dus ik ben er voorlopig ook nog niet mee klaar maar het is toch wel leuk om te doen. In januari moet de sales tax aangifte gedaan worden over 2007, maar dat gaat lukken.
Moest er wel om lachen vandaag want ordners mogen van de dames niet te breed zijn: als je ze dan uit de kast moet halen kunnen je nagels afbreken ! Pfoei daar moet je toch even niet aan denken ha ha, de IRS is blijkbaar minder belangrijk.

Vanmiddag weer een aantal muren van de trailer geverfd, het moet wel 2x gedaan worden want de vlekken verdwijnen zelfs niet onder extra dekkende verf maar het knapt er behoorlijk van op en de vieze lucht begint ook te verdwijnen eruit gelukkig.

Hans heeft vandaag de hele dag geholpen met verhuizen van iemand en "onze Cherokee indiaan" is vandaag ook weer teruggekomen voor 1 maand, gezellig !

Vanmiddag nog geprobeerd paarden en ezels tegelijk in het weiland te zetten maar helaas, Cherokee het "veulen" denkt nog steeds dat Susy de baby ezel een harig stuk speelgoed is wat je leuk kunt vernielen. Nadat ze geprobeerd heeft de kleine ezel op te duwen, omver te gooien, te schoppen en nog meer van die ongein moeten ze dus maar weer gescheiden naar buiten voorlopig.

4 comments:

Anonymous said...

Zo te horen druk zat op een doorde weekse dag.

Ach dat arme beestje..

Gr petra

MissFluffy said...

Je hebt het behoorlijk druk .Wel leuk dat het zo afwisselend werk isen die dames zullen best content zijn met je hulp ,het lijkt me dat ze zelf weinig iets vanaf kennen.


Groetjes Nancy

Anonymous said...

Er komt altijd wel iets weer op je (dakje) terecht wat op je ta wachten ligt dat je at dan weer moet gaan doen.Je bent eigenlijk nooit niet klaar op een (door de weekse dag).

http://ibloghurt.wordpress.com

Petra said...

Gelukkig zijn niet alle Microsoft medewerkers zulke afzetters ;). Je verveelt je in ieder geval helemaal niet!!