Sunday, March 14, 2010

Het is voorjaar !




Vandaag even naar de flea market geweest in Jewett want ik heb eigenlijk wel een nieuwe " afwijking" sinds we hier wonen: vogelhuisjes, daar hebben we er altijd te weinig van en ik weet ook niet meer hoeveel we er hebben inmiddels maar sinds vandaag weer 6 erbij.
Ik had al een Church bird house op de rommelmarkt gevonden, erg oud en ooit heeft iemand erg zijn best erop gedaan, het heeft zelfs een koperen dakje, dus die is het helemaal natuurlijk. De andere vogelhuizen waren een beetje standaard. En hoewel vogels dat misschien liever hebben -zo simpel mogelijk- heb ik ze een beetje geverfd en " gepimpt", gelukkig zijn de birdies hier niet zo erg kieskeurig, als er een dak opzit en een gat in is het huis al snel goed genoeg.
Ik heb ze maar op de "eekhoornplank" gedaan want het lijkt wel of de enige eekhoorns die we zien op het moment de weg overrennen of platgereden in het asfalt liggen, in ieder geval geen eekhoorns in de tuin weer.

Het is super weer om buiten te klussen, in de schaduw is het.... jawel 25 graden ! morgen de korte broeken maar weer eens in de was gooien want die kunnen nu wel uit de kast denk ik weer.

En nog een foto van onze nieuwste aanwinst in de voortuin: een 1949 Dodge Coronet, nog zo'n 10 oldtimers te gaan en dan hebben we een mooi rijtje voor aan de weg. Ik loop al met al wel wat achter met het " auto's verven" ;-)
Maar eerst nog wat andere dingen te doen:
met deze temperaturen zullen onze " lange vrienden" ook wel uit hun winterslaap gaan komen binnenkort dus als morgen de container geladen is en de nieuwe opslag tijdelijk zo goed als leeg is ga ik de opslag "snake proof" maken, ik heb nog houtjes en planken genoeg om grotere gaten en kieren dicht te timmeren dus daar kunnen straks geen ongenode gasten binnen komen.

8 comments:

Wout said...

Wat een grappig nestkastje, het blijven toch religieuze broeders die united staters. Ik zie dat je aan de balk ook 3 voederkastjes hebt, hangen die niet te hoog om er voer in te kunnen doen? Groet, Wout

Martin said...

Wat ontzettend leuk, om vogelhuisjes te verzamelen! Ik vind die Church ect super gaaf met dat dakje. :-)

Over de auto maar te spreken, wat een super geweldige bak is dat zeg!!! Ik wou dat wij de ruimte hadden zoiets in de tuin te zetten. De buren zien ons al aankomen, hahaha... krijgen we gelijk de HOA op ons dak en een fikse boete opgelegd, helaas... :-(

Kristel Holsbeek said...

Vind het wel allemaal schattig;-).
Welk soort vogels komen daar op af?

Sisely said...

O geniet er van, ik snak naar het lekker weer in NL.Hoop dat je het niet erg gevonden hebt dat ik even mij opgewarmd heb bij je(via je blog).Je kunt maar ergens een hobby van hebben.

MissFluffy said...

Goh, hoe leuk ! Ik heb er ook een tijdje als hobby nestkastjes aangekocht .Ze hangen zelfs niet alleen buiten 'lol' .
Tijdens de vakantie in oktober zagen we vele mooie exemplaren te koop en zodoende hebben we elke keer eentje mee naar huis genomen .Helaas diegene die buiten hangen worden wel eens bezocht maar nooit lang .Ik denk dat ze het niet vertrouwen .En de mussennestkastjes vinden ze te mooi (mijn gedacht he) ze nestelen liever aan de zijkant van mijn dak .'lol'
Cool car !!!Wil ik ook wel .

Groetjes Nancy

Natasja Valentijn said...

Wat een gave oldtimer! Jullie weten ze wel te vinden hè! Heerlijk, het voorjaar! Vandaag regent het nog bij ons, maar morgen wordt het weer beter...zon en rond de 17 graden. Spring is in the air!

Petra said...

Mooie foto's, vooral die blauwe luchten! Die zagen we in Houston ook. Wat voor vogeltjes krijgen jullie in die kastjes?

www.vandijkjes.punt.nl said...

Schitterend kastje. ik mag ook graag naar diw markten gaan. Lekker snuffelen in de rommel en je vind er de leukste dingen. Helaas is eht hier nog iets te koud voor. Dat begint hier vaan in Mei pas. Maar we krijgen deze wel 60 graden en iedereen is helemaal in de lente stemming. Ik zag zojuist in de Mall 4 korte broeken lopen en dan te bedenken dat het maar 40 is. Sommige mensen hebben heir anti freeze in de aderen.

gr petra