Wednesday, March 24, 2010

Wat een rare nare dag

Er is een spreekwoord wat zegt dat je het noodlot niet moet verzoeken: zo zeggen wij vanmorgen nog tegen elkaar "beetje saaie dag vandaag" en dan.....

Onze vaste gast Don brengt altijd het vuil naar de dump en gaat dan naar zijn dochter, hij blijft nooit lang weg tot vandaag: zijn dochter belde vanmiddag dat hij met een hartinfarct in het ziekenhuis ligt, ze was net gearriveerd daar en wist niet hoe het met hem was en wij dus ook nog steeds niet en het is maar akelig zo. Ik heb al een paar keer geprobeerd zijn dochter te bellen maar krijg geen contact. Don's lichamelijke toestand was niet bepaald goed te noemen, vanmorgen sprak ik hem nog en viel het me op dat zijn anders bleke gezicht hoogrode blossen had maar verder niet op gelet.... Op zich nog een geluk dat het is gebeurt "onder de mensen" want hij zit hier vaak dagenlang alleen in zijn Airstream, we houden het wel in de gaten maar meerdere keren per dag aankloppen doen we niet, hij heeft tenslotte ook zijn privacy en Joost mag weten of we hem dan op tijd gevonden zouden hebben.

Aan de overkant was L. komen wonen, de (stief)dochter van de overbuurvrouw, een hartstikke lief maar erg zenuwachtig mensje en overbuuf is de gemakkelijkste niet dat is bekend. L. was verwikkeld in een uiterst nare echtscheiding: nadat ze succesvol was geopereerd aan longkanker had ze besloten na jaren ongelukkig huwelijk te gaan scheiden. Buurman Ed en zijn vrouw zijn heel goede vrienden van L en hebben haar meerdere keren opgevangen toen ze het moeilijk had.
Vanmiddag kwam buurman Ed met akelig nieuws: Eerder deze week gaf L een ring aan Ed, zo van "bewaar die maar voor als ik er niet meer ben" .... ze hebben er verder geen aandacht aan geschonken want het werd gezegd als een "grapje" wat ze zo af en toe wel vaker maakte. L en de overbuurvrouw (haar stiefmoeder dus) hebben ruzie gehad, zo erg dat L. elders had besloten te gaan wonen, gisteren toen ze haar laatste spullen had opgehaald daar hebben ze voor de laatste keer ruzie gehad.... letterlijk...afgelopen nacht heeft L. zelfmoord gepleegd, 55 jaar is ze geworden.
Van dat soort berichten kun je toch best naar zijn en denk je bij jezelf, was ik vorige week toch maar even naar de overkant gelopen toen L er nog was, had ik Don niet het vuil moeten laten wegbrengen met zo'n kleur op zijn gezicht ? ook al staat hij erop dat hij dat altijd zelf wil doen ? Waarschijnlijk was hij dan zo boos geworden dat hij hier een hartinfarct had gekregen zo is hij ook wel weer ;-)
We hopen maar dat hij snel weer opknapt !

9 comments:

Annemiek said...

Pff, wat een ellende! Hopelijk zal het goed gaan met Don. En die zelfmoord, wat erg. Sterkte aan allemaal hoor.

Kristel Holsbeek said...

Dat is wel wat veel op een dag hé...toch veel sterkte want je kent ze allemaal persoonlijk en dat maakt het ineens veel erger.
Hopelijk komt Don erdoor!

Sisely said...

Verschrikkelijk zeg, ja maar je wist dat van te voren ook niet dat het zo erg zou zijn met persoon L en Don.Sterkte ermee.

Petra said...

Jeetje.... Longkanker overleven en dan zelfmoord plegen.... dat is wel heftig. Beetje veel van alles allemaal.

Petra said...

Jemig, wat heftig allemaal! Ik kan me voorstellen, dat je daarvan ondersteboven bent. Geen "had ik maar" gedachtes hebben, hoor! Wat moet L. het leven naar gevonden hebben om na longkanker te overleven toch haar leven te nemen :(. Ik hoop, dat Don snel opknapt.

MissFluffy said...

Was ook geen leuk dagje daar .Vreselijk als zulke drama's gebeuren ,terwijl het niet had gehoeven .
Hopelijk komt het met Don nog goed.

Groetjes,

Monique said...

Jee, Hans & Bianca, ik lees het nu pas. Wat een moeilijke berichten allemaal.

Ik kan me voorstellen hoe dit er bij jullie in hakt.


Sterkte!!

Wout said...

Wat een naar verhaal, je ziet ieder huisje heeft zijn kruisje. Bij ons in het dorp is van de week een oude alleenstaande vrouw onwel geworden, daarbij in het zwembad gevallen en verdronken. Maar om eerst longkanker te overwinnen en daarna zelfmoord te plegen is wel heel bizar. Dat moet wel een heel ongelukkig huwelijk zijn geweest. Groet, Wout

Astrid said...

He jakkes, dat zijn dingen die je niet in de koude kleren gaat zitten.
Probeer je geen schuldgevoel aan te praten, je had er niets aan kunnen veranderen.

Hoop dat Don wel weer snel opknapt.