Wednesday, July 08, 2009

Hoera ik schrijf en column en kan (bijna) oeverloos over paarden praten daar !

Want om elke keer hier een paardenblog te gaan schrijven dat wordt voor een aantal lezers toch minder leuk om niet te zeggen afgrijselijk saai.
Maar nu heb ik nog een plek waar ik mijn verhalen kwijt kan !

Een tijd geleden had Susy onze ezel een akelige sarcoid op haar achterste, ik heb daar toen nog eens een blogje over geschreven, na lang speuren op internet vond ik een middel genaamd XX-terra en het was geen pretje om dat op de sarcoid te smeren, niet voor mij maar zeker niet voor Susy maar........het heeft geholpen. De sarcoid verdween binnen een paar weken en is niet meer teruggekomen. Omdat er nogal wat sarcoidleed is onder paarden en dus ook hun baasjes had ik weer een heel poosje later een stukje geschreven aan een paar dierenartsen in Nederland die een website hebben: http://www.gezondheidvanmijnpaard.nl/
Een aantal weken geleden kreeg ik bericht van ze of ik de foto's van " voor en na de behandeling" op wilde sturen en of zij ze in een artikel mochten plaatsen op hun site. Natuurlijk! graag zelfs ! hoe meer paarden hiermee geholpen kunnen worden hoe beter hoewel het waarschijnlijk niet bij elke paard of ezel zal helpen. Al mailende over de grote verschillen tussen het houden van paarden hier en in Nederland kreeg ik de vraag of ik voor hun internet nieuwsbrief een column wilde gaan schrijven ! Jawel, ik een paardencolumn schrijven is dat wat ! Uiteraard worden mijn verhalen wel ingekort, dat is hard nodig want als ik eenmaal begin over paarden is het eind zoek, bovendien heb ik hier al 2.5 jaar paardenverhalen te vertellen dus ik heb paardenpraat genoeg voorlopig. Elke dag komt er weer wat bij ;-)
De nieuwsbrief komt eens per maand uit en je kunt er gratis lid van worden, ik loop al 3 columns " voor" en er zitten er nog tientallen in mijn hoofd.
Vanmiddag heb ik voor de paarden wat water laten lopen in het lege pondje, het was wederom snikheet na 1 dag wat koeler weer en een heel klein beetje regen hebben we inmiddels gehad. Onze hooileverancier (gelukkig viel het bij hem wel heeft 3 inch regen gekregen !) en bij Wes die hier nauwelijks 3 mijl vandaan woont is 2.5 inch gevallen, zijn pondjes liepen over en bij ons is er ......jawel 1/4 inch gevallen, ruim gemeten ook nog.
Dus heb ik 4 tuinslangen aan elkaar gemaakt en toen kon ik net die 110 meter naar beneden redden. Wat loopt dat ellendig in die hitte in het hete zand maar........zie de foto's: ze waren er heel blij mee.
O ja: bij de overbuurvrouw hebben ze vanmiddag de schotel netjes aan de achterkant van huis geplaatst, ziet ze niets van als ze morgen thuiskomt (hopen we)

9 comments:

Dizzymisslizzy said...

Leuk hoor Bianca om je eigen column te hebben. Ik neem aan dat dit de introductie was en dat je daarna voluit los gaat, haha!

Anonymous said...

verdiend! zoals vaker gezegd ;je schrijft heel leuk -vind ik- en dus vind ik dat niet alleen...... go girl go!xT

sisely said...

Su6 er mee met je column, en laat je blog pen maar lekker los gaan over paarden. En zo heb je op de valreep weer een ander baantje er bij(en sta je op eens in de Spotlights). Nou laat je hersenen maar brainstormen.

Annemiek said...

Leuk zeg, een column! Genoeg schrijfvoer!

Petra said...

Wat leuk!!!!! Gefeliciteerd

Bibi said...

Wat gaaf! Harstikke leuk. Ik vind het ook wel leuk om te lezen hoor over je paarden dus ik ga je column ook lezen!

www.vandijkjes.punt.nl said...

Gaaf he. Ik kan me voorstellen dat je je hart er wel in kwijt kan.

veel succes ermee.. Gr petra

Ik heb inmiddels even gelezen en ziet er goed uit hoor!

MissFluffy said...

Ik vind het ook altijd zer leuk je schrijfsels te lezen en als ik into paarden was zou ik daar ook zeker volgen maar zo af en toe mag je wel verwachten dat ik daar eens ga piepen .Proficiat en veel succes ermee!

Groetjes Nancy

Monique said...

Wow, je eigen column. Ik ga zo lezen!

Ik loop wat achter door laptopproblemen en behoorlijke drukte hier.

Wat een hitte bij jullie, vreselijk, moet er echt niet aan dingen. Kunnen de paarden het een beetje aan?