Tuesday, July 07, 2009

De buuf

Onze overbuurvrouw komt overmorgen terug uit het verzorgingstehuis, volgens de buurman doet ze het supergoed weer: ze is heel wat gewicht kwijt sinds ze op dieet staat, de medicijnen die ze krijgt maken haar een veel vriendelijker mens, het vloeken en schelden is een stuk minder geworden. Dus tijd om naar huis terug te gaan, we zijn blij dat ze weer terugkomt. Voor een buurman hier verderop wordt het wat moeilijker, hij bracht haar altijd lekkere dingen: Sweet rolls, taart, lolly's enz enz en dat mag hij dus niet meer doen nu.
Omdat ze dol is op mijn kookkunsten (ik begrijp er werkelijk niets van) ga ik dus weer als vanouds extra koken en breng dat dan bij haar. Eten wij ook wat vaker gezond ;-)

Vandaag en gisteren was er dus een soort van " buurtoverleg" want..........
Buuf is nog steeds erg eigenwijs, ze weet nu niet welke pillen ze aangereikt krijgt door de verpleegsters om in te nemen maar als ze straks dat doosje van de apotheek heeft en op gaat zoeken (dat doet ze) wat voor pillen dat zijn en ze vind uit dat het " make me feel happy" pillen zijn dan voorzien we wat problemen. Maar die zijn vrij eenvoudig op te lossen (denken we): Ed zijn vrouw is nurse dus die kan wel regelen dat ze ook hier de pillen aan haar geeft die ze in moet nemen zonder dat ze weet welke pillen het zijn.

Wat lastiger wordt het verhaal van de TV, ze geeft buurman Ed sinds de " analoog naar digitaal wijziging" hier er de schuld van dat ze geen TV meer heeft of nog maar 1 kanaal oid. Ed kan daar helemaal niets aan doen uiteraard en heeft aangeboden een dish voor haar te kopen want dat "gezeik werd hij wel een beetje zat" (dat kunnen wij ons heel goed voorstellen): Leon County in last, daar kwam niets van in, een dish is het laatste wat ze wil op de wereld dus zo'n ding komt er niet. Nooit !
Maar......... sommige mensen kunnen net zo eigenwijs zijn: vanavond kwam buurman Ed vertellen dat er morgen stiekem een dish op haar dak wordt geplaatst, het " vuurwerk" neemt hij maar voor lief als ze dat ziet. Hopelijk plaatsen ze de dish op een wat onopvallende plek aan de achterkant van het huis zodat dat niet het eerste is wat ze ziet als ze aan komen rijden met haar overmorgen ;-)

6 comments:

Sisely said...

Is allemaal wat zeg de dagelijkse rompe slomp(zo iets tref je ook in NL aan), maar fijn dat ze naar huis mag gaan de over buur vrouw.

Bibi said...

Fijn voor de buuf dat ze weer naar huis mocht maar jongens wat een high maintenance voor de buurt!
Toch aardig dat je eten voor haar kookt, het zal zeker goed smaken:-)

Kristel Holsbeek said...

Wat kijk ik toch altijd uit naar je verhalen;-)
hihi hopelijk valt de buuf de dish niet op;-)

www.vandijkjes.punt.nl said...

Heerlijk mens, maar kan me voorstellen dat ze niet zo makkelijk is in de omgang.

Hopelijk ziet ze at ding niet staan inderdaad. veel mensen hier hebben al een schotel. kabel ligt er namelijk niet op veel plekken.

gr petra

Annemiek said...

Wat wordt er goed voor haar gezorgd!

Martin said...

Ik neem aan dat dit een andere buurvrouw is dan de buurvrouw met grote kond die laatst is overleden?