Friday, July 10, 2009

Eindelijk een pondje !! hoera !

Vanmorgen om 7.30 uur kwam Wes al aan met zijn tractor, ik dacht " even een zandwalletje neerleggen beetje klei over de zandbodem en als we maar een plasje water hebben zijn we al tevreden". En Wes begon te graven met zijn tractor hierbij " enigzins" gehinderd door een stel uiterst nieuwsgierige paarden, hij groef en bleef graven en het werd dieper en groter en nog groter. Tegen de bosrand aan hebben we kleigrond en daarvandaan heeft hij klei gehaald om een bodem te maken die redelijk waterdicht moet zijn. Rond de middag was het klaar en kon er water in. Ondanks de hitte is het toch erg leuk om met water te spelen, ook als je al vele jaren volwassen bent ;-)

Na een paar uur de kraan laten lopen en klei aanstampen op mijn oude cowboylaarzen kwam er een aardige laag water in te staan. Eind van de middag hebben we het aan de honden laten zien en die waren er helemaal happy mee ook, een paar uur later hebben de paarden nog even een bad genomen, behalve Boy, die durft er alleen voorzichtig met zijn hoeven in. Maar Cherokee heeft zo staan trappen in het water dat ik hoop dat ze niet door de kleilaag heeft heengetrapt. Het eerste wat ik morgenochtend doe als ik uit bed kom is kijken of er nog water in staat en als dat zo is laten we het verder vollopen.
Als het goed water houdt gaan we het nog groter maken, het nieuwe pondje ligt precies in de waterafloop naar de lege grote pond. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste dikke Thunderstorm komt met veeeeel regen om te zien in hoeverre het opvult, ik zal nog wel een poosje geduld moeten hebben denk ik ;-)

Vanmiddag nog even bij de buuf geweest, ze is nog erg moe en behoorlijk wat kilo's afgevallen (maar dat was wel nodig) ze zit volop aan de ijslolly's en de teckel ook helaas (die was ook wat kilo's afgevallen wat heel hard nodig was), de dish op het huis kon haar nog niet zo boeien maar of dat zo zal blijven...... Ze wist in ieder geval al wel van een kennis van haar te vertellen dat " dat mens de meest verschrikkelijke stem had die ze van haar leven ooit had gehoord" . En dat het maar goed was dat ze uit het ziekenhuis was ontslagen want ze voelde alweer wat " gemene buien" aankomen. Dus ze is redelijk de oude alweer ;-)

10 comments:

Annemiek said...

Die paarden kijken zo van wat doe je nu met onze wei.
Ha, als je dat met de hand had moeten graven!
Mooi om een pondje te hebben!

Kasaka said...

Ik liep wat achter, dus gefeliciteerd met je column! Verschrikkelijk, wat een hitte bij jullie, dat zou zelfs mij teveel zijn. Heerlijk voor de dieren zo te zien, dat pondje!

Anonymous said...

als ik jullie was ging ik er zelf in liggen- gezien de temperaturen daar- beetje watertrappelen en het is net een jacuzzi;-D de beesten hebben het beter dan jullie maar ach whats new....xt

MissFluffy said...

Met zo'n temperaturen zou ik er ook ingaan hoor 'lol'.Kan nooit slecht zijn voor de huid da modderbadje.Een leuk tijdsverdrijf voor de paarden/ezels ook .

Groetjes Nancy

www.vandijkjes.punt.nl said...

Zo te zien een grote hit onder de paarden en ezels, maar ja hoe kan het ook anders. Ik hoop inderdaad dat het water blijft staan.

Hier kregen we zojuist weer een nieuwe lading hemelwater nar beneden vallen.. Normaal staat onze creek allang droog maar nu stata er nog een foot water in op de laagste punt..

Gr petra

Bibi said...

Top hee! Ik denk dat het wel lukt na een flinke regenbui, nou nog een klein bootje misschien?

Dizzymisslizzy said...

Oh wat zullen de paarden blij zijn! Zelfs als je er alleen met je hoeven in durft, zal het iets verkoeling brengen. Ik hoop dat het goed houdt, die klei, zodat je bij kunt gaan vullen. Een dun laagje water is met deze temperaturen ook weer zo opgewarmd tot buitentemperatuur hè? En dat is niet zo lekker.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Enn zat er nog water in?

gr petra

Bianca (Hollandranch) said...

@Petra, Jawel er zat en zit nog steeds water in zelfs bijna alles nog ! ik blijf het een wonder vinden, onze eigen " oase" hier in het hete zand !

sisely said...

Tja oudjes kunnen net als kinderen raar uit de hoek komen, maar het zijn ook mensen alleen soms gaan ze te ver.