Thursday, July 09, 2009

Heat Advisory in effect

Ik heb er al even niet over geschreven geloof ik maar het is hier onveranderlijk SNIKheet, al weken, regelmatig denken we dat het niet heter kan, maar dus wel... en voorlopig zit er geen verandering aan te komen tenzij er een hurricane zou ontstaan ergens in de Golf van Mexico. Vanmiddag was het 44 graden in de schaduw, en het was nog niet op het heetste van de dag. Op de regionale TV zender vanavond hadden ze het over excessive heat. Het is te heet om buiten iets te doen vanaf 10 uur in de ochtend tot de zon verdwijnt om een uur of 8 in de avond, de paardenvoeten worden nu zeker 3 x per week ingevet met moisturizer, en als je buiten loopt op laarzen met dunne zolen moet je vooral niet op asfalt gaan lopen want dan krijg je het " Ratelband effect met die steenkolen". De cederhouten porch ruikt als een sauna op het heetst van de dag en de lucht die je inademt heeft een temperatuur alsof het uit een fohn komt. Als ik de planten in de tuin watergeef moet ik eerst opletten dat het eind van de tuinslang waar het water uitkomt niet ergens bij een plantje is blijven liggen anders is het arme ding gekookt voor er koel water uit de slang komt. Zelfs als je stil staat in de schaduw buiten zweet je nog peentjes, het is volgens de buurmannen de ergste zomer in jaren. Ik geloof het direct, van ons mag het morgenochtend herfst worden en wij zijn niet de enigen. Ik heb nog wel geprobeerd buiten wat te doen aan timmerwerk maar binnen 10 minuten heb je een knallende hoofdpijn en pas 30 minuten nadat je gestopt bent met klussen begint het zweten eindelijk af te nemen.

Het andere gevolg van deze extreme hitte is de enorme piek in energieverbruik, vanavond kwam het advies om tussen 3 en 7 zo min mogelijk electriciteit te gebruiken want het electriciteitsnet kan het bijna niet meer aan + het advies airco's niet kouder te zetten dan op dan 80 F (26.6 graden Celsius), dat is voor ons de " vriesstand" en wij maken het bij lange na niet zou koud maar evengoed staat de airco zeker 14 uur per dag aan. We moeten er niet aan denken dat we nu zonder stroom zouden komen te zitten, het zweet breekt me uit als ik er alleen maar aan denk pfff

Morgen even bij de overbuuf op bezoek, ze is pas vanavond thuis gekomen maar er liggen al wel 2 gehaktballen die ik vanmiddag gemaakt heb (van lean beef jawel) op haar te wachten in haar koelkast. Morgenochtend komt Wes met de tractor om een nieuwe waadplaats voor de paarden te maken, want scheppen........daar is het veeeeeel te heet voor.

6 comments:

Annemiek said...

Poeh! Het is wel het tegenovergestelde van hier! Normaal hoef je hier in de zomer geen lange broek aan, nu wel af en toe.
El nino?

Martin said...

Bianca, zoals jij het weer omschrijft met de geur erbij maakt me gek! LOL! Ik hou van dat weer en zou zo in de auto willen stappen om daar heen te gaan, hihihi... Ik ben gek op extreme hitte. :-)

Even over een eerder geplaatste reaktie van mij over je buurvrouw. Ik schreef 'de buurvrouw met die grote kont'. Dit moest "grote mond" zijn natuurlijk, sorry! LOL!

Ik begreep dat de buurvrouw met grote mond een paar dagen dood gelegen had in haar huis, tot iemand haar vond. Dit is neem ik aan een andere buurvrouw waar je het over had?

MissFluffy said...

Goh ,wij kunnen wel wat warmte gebruiken 'lol'.Terwijl jij daar staat te puffen ,sta ik hier te rillen .Als het zo blijft zal snel de chauffauge weer aan staan .En dit in juli.Ole Belgisch shitweer ...44C° dat is wel wat .

Groetjes Nancy

Dizzymisslizzy said...

Hier temperaturen van hetzelfde soort. Zelfs ons zwembad is niet meer "verkoelend" te noemen en in de auto stappen doe ik nu ook niet voor de lol. Het stuur is amper aan te raken. Voor de mensen die van lekker warm houden, dit is ├Ęcht niet meer "lekker" warm hoor.
Die gehaktballen had je waarschijnlijk gewoon buiten in de zon kunnen braden ;-).

Anonymous said...

@ Martin, die buuf die dood gevonden is, die met die grote mond ;-) was de "achter overbuurvrouw" de andere buuf aan de overkant ga ik zo even kijken hoe het met haar is. Boek je volgende vakantie richting Texas ha ha, liefst in augustus dan hoort het hier een paar dagen zo warm te zijn als het nu al weken is pffff ;-)

www.vandijkjes.punt.nl said...

Pff mens ik krijg het al heet als ik je blog lees. En dan te bedenken dat wij zooo blij zijn dat wij vandaag de 80 graden hebbne gehaald...jaja. Hier vast de koudste zomer in jaren.

Niet dat ik ruilen wil met jou hitte hoor.

Hier haaden gasten gisteren de kachel aangezet. Nou is dat weer zwaar overdreven hoor. Gj ging de kamer in toen ze uitgechecked waren en het was er bloedje heet en de kachel op de hoogste stand. Stelletje idioten..

gr petra