Monday, April 06, 2009

rural living....or not


Vandaag is het zover:
Er is geen ambulancedienst meer in het grootste deel van Leon County, het deel waar wij ook onder vallen. Een voorstel waarover op 9 mei a.s. opnieuw gestemd kan worden zal zeer waarschijnlijk voor de 4e keer van tafel worden geveegd: om hier een ambulancedienst te kunnen houden zal deze bekostigd moeten worden door property owners (berekend over de waarde van je onroerend goed: iemand met een property waarde van $ 100.000,00 gaat het $ 100,-- per jaar kosten) een soort van extra onroerende zaak belasting dus die het meerendeel van de locale bevolking niet wil betalen. We zijn er vandaag zelfs over gebeld door een reporter uit Bryan (stad hier niet ver vandaan), hij begreep er helemaal niets van dat er ineens een aanzienlijk gebied in Texas zonder ambulancedienst zit. Ik begrijp ook niet waarom alleen property owners hiervoor zouden moeten betalen als er een veel grotere groep mensen gebruik van de services maakt dan de prop.owners alleen. Doe het dan in de vorm van een schooltax, daar moeten ook ook mensen -zoals wij- die geen kinderen op school hebben aan meebetalen alleen maar omdat we wel in een "schoolbus route"zittten.
In plaats van de ambulance kan wel een helicopter ingevlogen worden maar dat kost het slachtoffer zo'n $ 10000,-- en daar brengen ze je niet voor terug naar huis.

En dan te bedenken dat ze hier van o.a. de schooltax een nieuwe High School aan het bouwen zijn die miljoenen kost, met sportvelden etc (de "oude" sportvelden zijn zelden in gebruik) voor een dorp met een bevolking van zo'n 1927 inwoners op july 2007 volgens de statistieken. Het zijn er in de tussentijd niet heel veel meer geworden, in Centerville (953 inwoners/ july 2007) is een ook een grote High School en het is wel 10 minuten hiervandaan + in de omringende plaatsen zijn ook van dat soort complexen, misschien niet nieuw maar niets mis mee. Wellicht handig als ze op die (nieuwe) scholen als extra vakken EHBO en reanimatie gaan onderwijzen, kan best nog eens van pas komen in deze regio.

Dus morgen ga ik maar even bij de winkel wat extra verband, jodium, pijnstillers, anti-allergiepillen etc halen ;-) en hopen dat Buffalo Animal Hospital misschien in noodgevallen ook mensen zal behandelen. Ze hebben tenslotte voor Freekje ook erg goed gezorgd....

6 comments:

sisely said...

Ja bezuinigen is allemaal wat zeg, maar ze staan er niet bij stil dat zo iets wel veel mensen gaat raken.Zeker wanneer je dit nodig zou hebben, als er iets met je gebeurt.

Nou sla je slag, maar in de winkels voor je E.H.B.O spullen Bianca.

Ik zou gaan stemmen als dat kon voor dit, het is een belangrijk iets. Elk minuut teld.

MissFluffy said...

Dat is nogal wat zeg !Ongelooflijk eigenlijk ,je zal ze maar nodig hebben .
Groetjes Nancy

Petra said...

Raar toch altijd, waar de prioriteiten liggen. Lijkt me geen fijn gevoel, geen ambulancedienst!

Anonymous said...

tja ieder nadeel heb zun voordeel; hier in de stad hebben we de ambulancepost en brandweer (en ziekenhuis) min of meer om de hoek, lekker dichtbij?!
en die horen we dan ook met enige regelmaat uitrukken.....tja
pas goed op jezelf en (do not )
break a leg dan maar;-s xt

Annemiek said...

Ik heb het nieuwsartikel even opgezocht. Dat betekend dus ook dat nietsvermoedende automobilisten op I45 op dat stuk ook geen ambulance kunnen krijgen. Je zal maar iets krijgen, 911 bellen, en er komt niemand!
We zitten hier in de buitengebieden met vrijwilligers voor brandweer en EMS, ook geen ideale situatie.

Antonia said...

Dat is inderdaad heel raar ja. Hier ook veel gedoe op het moment over property tax.

Maa betekend dat als je 911 belt er ook inderdaad niemand komt?

gr petra