Friday, November 07, 2008

Yes we klan !






Er is hier een tv-programma dat Chocolate News heet op het comedy channel (als ik het goed heb). Een programma gemaakt door "black people" die zichzelf, blanken, pakistanen, aziaten etc graag stevig op de hak nemen. Gisterenavond ging het uiteraard over onze nieuwe president en staat de zwarte presentator van dit programma tussen allemaal blanke mensen in de beruchte KKK kleding: witte jurk met witte puntmuts en 1 had er een roze bloemetjesuitvoering van "want de lakens waren op" zie bovenstaande video.

In dit deel van Texas waren de bordjes aan de weg met Obama heel ver in de minderheid en heeft bijna iedereen hier Republikeins gestemd (het "andere" was natuurlijk geen optie) en kon je leuk een politieke discussie voeren met de buren hier die er best eens pittig aan toe kon gaan maar ook altijd met een grap en een lach. Toch heb ik de buurman (nog) maar niet gefeliciteerd met de overwinning van Obama ;-)

7 comments:

Petra said...

Lijkt me heel vreemd om in zo'n heel conservatief gebied te wonen. De opmerkingen van onze Mormoonse overbuurvrouw deden mijn haren al rechtovereind staan, laat staan, dat alle buren er zo over zouden denken =:-O!

Annemiek said...

Ik krijg geen geluid bij het filmpje. Vriendelijke discussies zijn altijd goed.

Anonymous said...

Is moeilijk om ergens te wonen wie voor wie is.Dat blijf je toch houden. Jeej het is allemaaal wat. Wens jullie een fijn weekend.

Anonymous said...

Ondanks dat zijn overwinning zo enorm is ,zullen er heel wat mensen zijn die nu moeten wennen aan idee dat Barack Obama de nieuwe president wordt.
Voor hem zelf zal het zeer moeilijk worden om alle verwachtingen in te lossen .Zeker nu met die economische crisis gaat dit alleen al veel werk kosten.
In West Virginia zijn ze ook enorm bang dat ''de wet'' op wapens + de sluiting van de steenkoolmijnen hen gaat belemmeren om hun favorieten hobby of dagelijks werk nog uit te oefenen.Net iets wat hij wilde gaan veranderen en dat maakt natuurlijk dat hij net voor die bevolkingsgroep zeer onpopulair wordt .Zal misschien zo'n vaart nog niet lopen ,hij zal hoogstwaarschijnlijk teveel problemen hebben met die bankcrisis enzo dat die zaken misschien nog niet eens aan bod komen.

Groetjes Nancy

Eliane said...

Zelfs hier in Toronto feliciteert iedereen elkaar. Er woont een gezin uit Alaska bij ons in de straat, en ze hebben nog geen nieuwe nummerplaten, die krijgen een commentaar...! Die mevrouw was met Halloween als Sarah Palin verkleed, en ik heb haar natuurlijk gefeliciteerd met Obama's overwinning. Niemand vraagt aan de hier wonende Amerikanen wat ze gestemd hebben, het is beledigend om dat niet als vanzelfsprekend te nemen.

Anonymous said...

Ik heb hier opmerkingen gehoord die werkelijk de pan uit rijzen geloof mij. Een (N woord) als president.. En dan ook nog serieus gemeend.

Hier zijn veel mensen bang dat men te snel gat terug trekken uit Irak en onze veiligheid daardoor ernstig in gevaar komt en een neiuwe 9/11 het gevolg zal zijn.

Fijn weekend petra

Anonymous said...

In New Orleans (chocolate city) was het één groot feest. Vanuit NL begreep ik die fixatie met kleur nooit zo goed, maar het is echt historisch wat er gebeurd is. Vanaf nu kan elk zwart kind opgroeien met het idee dat ook hij(zij) president kan worden. Dat is toch weer eens wat anders dan een carriere als basketbalspeler of rapper.

Overigens verbaasden mijn collega/timmerlieden - die toch originele red necks leken - mij weer door uit volle overtuiging op Obama te hebben gestemd.
Ik krijg echt weer wat hoop. :)

Groetjes,
Bente

PS. Filmpje is leuk! (misschien toch maar eens tv aanschaffen hier?)