Thursday, November 13, 2008

The Great depression



Een maand geleden praten we nog over een recessie en nu over een depression. Lijkt wel of de hele wereld op zijn gat ligt en niemand snapt hoe ze het kunnen oplossen. Is Obama de verlosser? Vrees van niet, hij praat vooral over geld uitgeven. De Dow schiet op een dag als vandaag eerst 400 punten omlaag en 's middags 900 omhoog. Er worden veel mensen snel rijk en nog meer snel arm. Het geld van de grote Bailout word opeens op een andere manier besteed als oorspronkelijk naar voren gebracht. Het lijkt erop dat een paar mensen met Monopoly geld aan het spelen zijn. Vandaag komt zelf creditcard maatschappij American Express bij de overheid om geld te vragen. Zijn dit soort maatschappijen vaak niet oorzaak van een hoop ellende? Wat kun je doen als kleine campinghouder en exporteur, afwachten of .....? Denk dat we allebei het verkeerde bloed hem om stil te gaan zitten en te kijken wat om ons heen gebeurt. We zijn gewoon hard aan het werk, nieuwe klanten aan het werven wat redelijk lukt en proberen iets te bieden wat er nog niet is. Morgen komen de cementmannen cement storten in onze toekomstige garage (rode schuur achter de Toyota) werkplaats. In januari komen er al 3 mannen van het dragrace team Sweetbird69 aan hun auto knutslen die we al in opslag hebben staan. Naast dat we mensen helpen met zoeken kan men nu ook bij ons sleutelen aan de nieuwe trots. Het is erg leuk om aan dit project te werken en we hebben ook een oude schoolbus gekocht waar de mannen en vrouwen kunnen pauzeren, meer foto's volgen.

6 comments:

Anonymous said...

Precies, wat moet je op dit moment? Bij de pakken neer gaan zitten of doorgaan en weten dat je zélf tenminste er alles aan doet om wel een leuk bestaan op te bouwen?

Het zijn ráre tijden, dat ben ik absoluut met je eens!

Anonymous said...

De vooruitzichten zien er niet denderend uit .Leesde ook deze morgend dat de eurozone in recessie is.Gisteren stond te lezen dat de huizenprijzen wel eens met 30% kunnen zakken in 2009 in Belgie .Ik hoop op beterschap en snel ook nog ,alleen vrees ik dat dit niet zo op 1,2,3 opgelost zal zijn .

Zo op naar jullie volgende project ,ben benieuwd naar het resultaat .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Lijkt wel een klein handeltje, och je kan maar ergens een hobby mee hebben. Zeg zo altijd als je er maar plezier in het geen hebt waar je mee bezig bent, dat is het belangrijkste.

Annemiek said...

Ik weet ook niet waar dit nu allemaal naar toe gaat. Ik hoop dat jullie genoeg kunnen blijven verkopen en genoeg logeerders hebben op je camping!

Petra said...

Ik sluit me bij Annemiek aan. Wij wonen in een gebied, dat niet zo hard is getroffen (nog?), maar zeker op het platteland zal het allemaal goed te voelen zijn. Ik wens jullie sterkte en veel succes. Jullie hebben in korte tijd hier al heel wat volbracht, dus aan jullie ondernemingskracht zal het niet liggen!

Anonymous said...

Tot nog toe behoren wij tot de gelukkigen die er nog niet zo veel van merken. We merken wij dat vele gasyen geodkopere motel zoeken wat voor ons juist een goede zaak is. Hier in Oneonta liggen vele motels, Ik vrees dat de duurdere het zeker wel merken.

gr petra