Wednesday, November 19, 2008

De wereld draait door


Eigenlijk schrijven we liever geen blog over wat er in de wereld gaande is, het wordt dan wat cynisch van toonzetting en we proberen het meestal een beetje leuk te houden ;-) maar soms......

Lijkt het wel of de wereld gek aan het worden is, vandaag is hier breaking news (terecht) dat de grote autofabrikanten die dus bijna een bail out willen afdwingen met de company jets (!)naar de besprekingen gevlogen zijn. Het is een hot item hier en zojuist sneerde iemand al op TV richting deze heren dat zij waarschijnlijk met het geld van de bail out die ze nu willen hebben dezelfde stomme fouten gaan maken die ze al 25 jaar maken. Dat is klare taal, blijkbaar toch iemand die het begrijpt.
Al met al zijn het spannende tijden want er hangt nogal wat vanaf, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

De G20 is bij elkaar geweest om de recessie te bespreken, flessen wijn van $ 499,-- per fles op tafel. Die snappen dus ook echt waar het om gaat....

De enorme vuurzee in Californië is ontstaan door een kampvuur wat niet goed uitgemaakt was. Droogte+vuur+wind= veel narigheid, dat weet toch iedereen zou je denken...

In Nederland is de staatsschuld opgelopen tot zo'n 289 miljard....
En heeft er een 16 jarige een postbode doodgeslagen met een klauwhamer, hij krijgt wel 2 jaar straf wegens "doodslag" ipv moord. De reacties op het artikel liegen er niet om, iedereen vind de straf veel te laag behalve de "rechters" in Nederland die al vele malen in opspraak zijn geweest vanwege het uitdelen van veel te lage straffen. Hoort een overheid niet naar het volk te luisteren ? Tuurlijk niet ! eenmaal gekozen doe je lekker wat je zelf wilt en dat mag best wat kosten blijkbaar.
Maar, ik had me voorgenomen me niet meer op te winden over dit soort zaken (lukt niet altijd)

Een van onze vaste gasten, een erg aardige en keurige man, heeft hier 13 jaar (!)in de cel gezeten ivm het helpen van zijn aan drugs verslaafde dochter "het is toch je kind en je weet wat ze gedaan zou hebben als ik het niet voor haar had gekocht" inderdaad ja, je wilt niet dat je kind aan de drugs is en al helemaal niet dat ze daardoor in de prostitutie terecht zou komen, dat is hier naast drugs ook illegaal. 13 jaar in een cel met 4 man op een oppervlakte zo klein als een kleine slaapkamer, elke avond vloer dweilen en dagelijks corvee. Zijn trailer is het schoonst van allemaal en zijn dochter is nog steeds verslaafd, hij heeft zich er nu maar bij neergelegd dat hij niets voor haar kan doen en opvang is er niet. Hij vind het heerlijk hier te wonen en al is zijn gezondheid allerbelabberst hij vindt het geweldig om hier in de natuur/vrijheid te leven en de vogels buiten te zien en horen, hij let op de camping als wij er niet zijn, repareert de wasmachine als het nodig is en is gewoon een prettig mens om hier te hebben.

Gelukkig was het hier weer een zonnige dag vandaag, lekker warm al kunnen we wel weer een buitje regen gebruiken want het weiland staat vol met jonge grassprieten wintergras dus het zaaien heeft resultaat gehad. Als ik geen internet of TV kijk weet ik niet wat er in de rest van de wereld gebeurt behoudens ons terrein en de omliggende dorpen, wel zo rustig eigenlijk. En toch kijk ik elke keer ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Die staats schuld in Nl is volgens mij per bevolkingshoofd zelfs meer dan hier...

Ja 2 jaar.. slechte jeugd, slechte opvang, vervelende ouders etc etc... Wat wil je nou..?

Ik kan me erook enorm over opwinden. Maar het helpt zo weinig..Dat men hier een stuk hoger straf helpt volgens velen niet veel. Maar ik denk van wel. Het helpt wel degelijk om dergelijk idioten van de straat te houden. En een stukje genoeg doening...

Uhh -9C Hier staat de houtkachel als een bezetene te draaien..

gr petra

Anonymous said...

je valt van de ene verbazing in de andere...je ziet wel wat de hoge heren met hun grote ego's en graaimentaliteit teweeg hebben gebracht......word ik wel weer feministisch van ( 2e generatie); vraag me af of vrouwen in dat soort posities ook zo hadden gehandeld of ook aan anderen zouden hebben gedacht ipv alleen aan geld en zichzelf....its a mans world and it shows.....xT

Anonymous said...

Deze wereld waar we in zitten is mee en dan niet te begrijpen.Zeker niet wanneer er bosbranden zijn die meestal niet altijd maar wel vaak(aangestoken zijn door mensen). Nou gelukkig dat er toch iets zonnig in de wereld is(geniet maar van de zon).

Anonymous said...

Vandaa hier ook een politieker in opspraak omdat zij op de kosten van de belastingbetaler een hotel kamer huurde van in de 400$ en nog meer van zulke zaken .Net zij die genoeg verdienen kunnen precies nooit content zijn met wat ze hebben en moeten dan zo buitensporig gedragen .
Schrijnend die bosbranden en hoe kan men zo dom zijn om deze tijd van 't jaar ,wanneer ze toch weten dat het gevaar dreigt door droogte en die winden dan een kampvuur laten nasmeulen .
Ik denk dat bij vele wel leeft dat hier misdaad nog loont .Gisteren zijn fragmenten vrijgegeven van 2 politieagenten die werden opgeroepen voor een diefstal in een krantenwinkel ,'snachts dan .Daar zie je dus één agent pornoblaadjes en dvd's stelen .De corpschef wilde ze niet schorsen .Nog zoiets onbegrijpelijks .

Groetjes Nancy

Petra said...

Struisvogels hebben een goede strategie: kop in het zand. De wereld draait inderdaad door en helaas is er niets, dat wij kleine, individuele mensen eraan kunnen veranderen.

Annemiek said...

Die krantekop "couldn't you have jet-pooled?", klinkt wel grappig maar de werkelijkheid is te idioot voor woorden. Dat doet me denken aan de Middeleeuwse rijken en de paupers.