Friday, August 01, 2008

Kan het nog heter ?


Nou en of ! we hebben weer een weerwaarschuwing, deze keer vanwege de hitte:
Heat advisory in effect until 7 am CDT Sunday...
Excessive heat watch in effect from Sunday morning through Monday evening...

Het wordt morgen dus zo'n 39 graden (gemiddeld dus in de schaduw in onze ervaring) en daarna wordt het 40 graden pffff en nog steeds geen druppel regen gevallen.
Als het waait lijkt het herfst in de tuin zoveel blaadjes vallen er van de bomen alleen de temperatuur klopt niet helemaal met wat je ziet.

Hans is vandaag een motor op gaan halen die ook voor export weggaat en heeft nu een verbrande neus en rode armpjes. Nu weten we ook dat we geen aftersun in huis hebben dus morgen maar even halen, in een half uur ben je hier buiten ongeveer verkoold als je niet oppast.

Vanmiddag hoorde ik een hoop gekrabbel en gekras in de waterbak van de paarden toen ik buiten in de tuin liep. Ik dacht dat 1 van de guinea's of een kat in de paardendrinkbak was gevallen dus snel erheen want die komt er echt niet vanzelf uit.
En inderdaad was er iets aan het spartelen in het water en ging steeds kopje onder, dus over het hek gesprongen en snel ernaar toe om het te redden. Toen het weer boven water kwam en ik de snuit zag dacht ik "het is RAT" vervolgens "het lijkt wel een bever " en toen ik de staart in het water zag kon ik pas zien wat het was: een eekhoorn ! Nu kunnen eekhoorns wel zwemmen maar niet uren achter elkaar en deze had al heel wat baantjes gezwommen zo te zien, het arme dier. Morgen maar iets van een plankje ofzo in de drinkbakken maken zodat beestjes er ook weer uit kunnen klimmen. Dus eekhoorn met blote handen (niet verstandig weer maar ging goed, want hebben erg scherpe tandjes) uit het water geschept en die sprong meteen de tuin in, bleef een seconde zitten en rende de dichtstbijzijnde boom in waar hij/zij later in de middag nog flink stampij heeft zitten maken. Wist niet dat eekhoorns zoveel herrie en verschillende geluiden kunnen maken.

Vandaag dus maar Oakwood ISD gebeld ivm die tax die nog betaald moet worden, tuurlijk zijn die dicht op vrijdag... Vervolgens het deurwaarderskantoor (hier attorney) gebeld die de vordering in handen heeft. Ooohhh ik moest de check maar gewoon opsturen naar Oakwood ISD en dat het aan een verkeerd adres was gestuurd...oooohhh dan moest ik ook het appraisal district maar even bellen of het daar wel goed geregistreerd staat. Het handige van een accountnummer is dat men je klantgegevens altijd in 1 x kan vinden, zo niet hier. Ons accountnummer bestaat nl niet, ook al staat het op alle officiele documenten. Op naam kunnen ze het ook nooit vinden en laat het nu toch zowaar lukken op de omschrijving van de property: AB Ferguson en dan nog een paar cijfers en wij wonen op de 2144 FM 1618. Geen idee waar de naam Ferguson vandaan komt maar dat zal ik nog eens navragen bij een van de oude buurmannen, zit vast een heel stukje historie aan vast.

5 comments:

Anonymous said...

Pff wat een hitte. Hier ook lekker warm maar heel erg goed te houden.

Wat een gezeik met die belasting zeg.. Jeetje. Maar erger dan NL kan bijna niet...gelukkig..

Ziel van een eekhoorntje, maar goed dat je hem zag vooor dat het verdrinkt. Waar je al niet aan denken moet.

Ps mis je het zwembad nog niet.. Hier elke dag 10 man er in..
gr petra

Anonymous said...

Nou houd je hoofd maar koel. Ja in NL lijkt het ook al net herfst er vallen al eikels.

Annemiek said...

Gelukkig dat het eekhoorntje gered kon worden. Die beestjes hebben ook dorst!
Wat een hitte daar! Hier regent het vanmorgen weer, kon ik je maar wat sturen.

Anonymous said...

Ondanks dat eekhoorntje zich duidelijk heeft laten horen ,zal die wel opgelucht geweest zijn dat hij uit het water getilt werd.
Je spreekt van enorme hitte ,dan zullen die drinkenbakken wel aardig wat diertjes aantrekken .

Ik had hier vroeger in het zwembad enkele kurkenonderleggers drijven.Niet zo ver vandaag was er een hommelnest en die vlogen ook steeds op dat water af maar met die kurk zijn er heel wat van de dood gered .

Groetjes Nancy

Petra said...

Pff, wat warm!! En dat eekhoorntje, ach gos. Rick heeft vanochtend een baby leguaantje gered, die in het trappenhuis gevangen zat. Ook net op tijd zo te zien!