Monday, August 11, 2008

In Nederland

Gisteren na een vlucht waarbij we opeengepakt zaten als haringen in een ton (lijkt wel of dat steeds erger wordt) na 8 uur vliegen (lange leve de straalstroom hoera) aangekomen in Nederland. Loodgrijze luchten, vieze miezerregen en amper 20 graden celsius, precies zoals ik het me herinnerde ;-) en Nederland ruikt naar blubber en prutslootjes,maar erg mooi groen hier, dat hebben wij weer niet ha ha
Mijn moeder is heel wat kilo's kwijt inmiddels want ze kan al maanden alleen nog vloeibaar eten ivm een gezwel in haar keel, ze voelt zich ook beter nu de overtollige kilo's eraf zijn.Vorige week heeft ze haar eerste sessie bestralingen gekregen (van 27 bestralingen in totaal) en een ondersteunende lichte chemotherapie. Gelukkig valt het opzwellen van haar keel erg mee en hoeft ze geen maagsonde te krijgen, ook van de chemo is ze niet ziek (geweest) vandaag begint een nieuwe week van bestralingen dus hopelijk kan ze over niet al te lange tijd weer eens wat (zacht) vast voedsel eten. Met mijn vader zijn trombosebeen gaat het ook een stuk beter (heb al voorgesteld dat ze maar bij ons moeten komen wonen ergens achter in het bos ha ha, met die temperaturen bij ons heb je geen bloedverdunners nodig;-) Verder wordt ik verschrikkelijk verwend, gisteren kroket en broodje frikandel mmmmmmmm is dat LEKKER en vanavond LOEMPIA ! hoera ! heb er nu al trek in (4 uur's nacht in Texas en 11 uur in de ochtend hier is het nu maar dat zal de jetlag nog wel zijn) Gisteren nog even bij een "ouwe trouwe klant" - die eigenlijk meer familie is geworden dan een klant - op de koffie geweest en een heerlijk pak stroopwafels meegekregen. Sorry thuis maar er zijn er al 2 van op...
Boodschappen (oude kaas vacuum verpakt, pindasaus, engelse drop voor Rep en de rest is een verrassing) voor thuis zijn inmiddels gehaald, het zal proppen worden in de rugzak want ik heb geen koffer mee maar het moet en zal mee ;-)
Morgen lekker weer naar huis, naar mijn lieve echtgenoot (nou ja,meestal) en al mijn beestjes en de zomerse temperaturen want ook al vind ik het heerlijk mijn paps en mams weer te zien, there's no place like home.

9 comments:

Anonymous said...

Fijn om te lezen dat het wat beter met je moeder gaat(Bianca), is allemaal wat. Geniet er nog maar van.

Annemiek said...

Fijn dat je even op en neer kunt gaan, dat is toch het moeilijkste van het ver weg zitten als er iets aan de hand is.

Anonymous said...

vergeet de nasikruiden en truffels niet...en de rookworst....die vindt de douane lekker;-( goede reis terug ook! xT

Anonymous said...

Dat was wel een heel kort bezoekje maar het zal je moeder ook wel heel veel plezier hebben gedaan met je terug te zien .
Blij te horen dat het haar al iets beter gaat ,nu op naar de genezing zodat ze beide jou eens een bezoekje kunnen brengen .

Ik hoop dat je zonder verkoudheid terug in Texas arriveert want het weer is helemaal om te huilen .
Ik denk dat ik dan ook eerder minder groen verkies dan al die regen en koude.

Fijne terugreis en het zal wel allemaal heel vermoeiend zijn maar tot gauw hierop je blog.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Fijn dat je je ouders weer even gezien hebt. Het is wel een echt bliksembezoekje he?

Goeie reis terug!

Anonymous said...

Fijn dat het goed gaat naar de omstandigheden met je ouders. Inmiddels zit je waarschijnlijk alweer in boven de oceaan. Mhh broodje frikandel....het is hier 6 uur in d emorgen maar het water loopt me in de mond.

gr petra

oneduts said...

De gedachte aan dat broodje frikandel doet over heel Amerika water in de nederlandse monden lopen ..... have a safe trip home.
Yvonne

Anonymous said...

En..., heb je alle Hollandse lekkernijen mee gekregen ??? Welcome home.

Petra said...

Fijn, dat je je ouders zo even hebt kunnen zien. Ik lees ook overal klachten over het weer in Nederland. En wij hadden ook een hele tas vol Nederlandse lekkernijen mee terug. Ik heb de hoeveelheid Chocomel moeten rationeren vanwege ruimtegebrek ;).