Thursday, July 31, 2008

Gezegende Tax Delinquents ;-)

Vanavond kwam de makelaar van de verkopende partij (in 2006) van dit huis aanwaaien met een felgeel vodje papier in haar hand, het is een "Notice of Tax Lien". Als het niet in een envelop zou zitten bij de post had je het weggegooid als zijnde een reclamefoldertje van de locale snowcone verkoper oid. Maar wij hebben het dus niet per post gekregen maar dus via de makelaar want.......De vorige eigenaar van dit huis had het aan haar opgestuurd ipv ons even in te lichten maar dat zal wel normaal zijn hier bij sommige mensen (ze kunnen me niet wijsmaken dat ze ons adres niet wisten ;-)...over het jaar 2006 "mogen" we nog even $ 397,99 belasting betalen aan het schooldistrict van Oakwood. Dat de originele rekening + aanmaningen + dit bericht op naam van de vorige eigenaar staan en blijkbaar dit stuk land wat wij hebben ook zegt nogal wat over hoe goed de tax- en/of schooladministratie in orde is. Over het jaar 2007 hebben we al zo'n gehakketak gehad en een boete gekregen omdat die sukkels van het schooldistrict ondanks het meerdere keren doorgeven van het juiste adres dus de rekening hadden gestuurd aan.....juist de vorige eigenaar die nu ergens in Elkhart woont. We moesten toen ook "gewoon" de boete betalen. Nu krijgen we hetzelfde geleuter voor het jaar 2006, sterker nog deze brief gaat al over een foreclosure (gedwongen verkoop van het het huis als we niet per ommegaande gaan betalen dus dit is zeker niet brief 2 of 3)) en dat allemaal op naam van de vorige eigenaar ! die hier dus geen m2 land meer bezit laat staan dat de property nog van hem is.
Fijne mensen die vorige eigenaren dat ze dat "al zo snel doorgegeven hebben aan ons". Dus morgen gaan we die "aardige mevrouw" van de tax office maar eens even "vriendelijk" opbellen want hier heb ik toch zo onderhand mijn zakken van vol, of leeg kun je beter zeggen. Zal ook maar even vragen voor de zekerheid of ze het jaar 2008 dan misschien ook wel aan de vorige eigenaar gestuurd hebben of dat dat misschien nog moet komen ?? .....en waar ze dan misschien het jaar 2009, 2010 enz enz denken heen te gaan sturen. Ik vind een schoolbus ineens even een stuk minder leuk ;-)

Maar.......bij de kerk staat er op het bord dat we onze zegeningen moeten tellen dus dat doen we dan ook maar en het zijn er teveel om op te noemen: Jason groeit nog steeds als kool en is een supergezonde jonge hond, hij weegt zo'n 15 kg inmiddels, de guinea's zijn er ook alle 6 nog, onze vaste gast Rep heeft een motor gekocht maar heeft geen rijbewijs: foto's volgen nog als hij hier op het terrein gaat oefenen in de zandbak wat het inmiddels geworden is. Heeft 1 voordeel in ieder geval: het valt niet zo hard als asfalt ;-) Zondag komt er een nieuwe gast voor een aantal maanden die supergelukkig is dat hij in de nog niet opgeknapte Shasta trailer mag slapen voor weinig geld. Waarschijnlijk komt er nog een gast voor een maand of 11 maar dat hebben we vaker gehoord, we zien het wel als die er is.
We hebben vannacht 20% kans op regen wel, en de stroom aanvragen voor onderdelen, auto's en wat al niet meer groeit nog steeds.

6 comments:

Anonymous said...

Zou het familie zijn van die sukkels in Venlo..????

Vast en zeker... Hier krijgen wij onze tax rekeningen wel netjes en ik moet zeggen dat het allemaal netjes georganiseerd is.. Tot nog toe dan..

gr petra

Carola said...

Jeetje, ik dacht dat zoiets alleen in Nederland kon.
Ik wens je heel veel geduld :-).

Anonymous said...

wij ons sinds de verhuizing blind zoeken naar een rvs memobord met allerlei prive dingen er op, onze jaarkalender fotos van de meiden en een beeldje en vaas....dat laatste bleek na duizend uitgepakte dozen onvindbaar totdat ik het nog maar eens vroeg aan de nieuwe bewoners..oja die vaas en dat beeld stonden nog in het raam ( na 1 maand???) en onze oude hulp die vorige week mailde :Verrassing! dat bord en fotos staan nog bij mij; hadden de verhuizers vergeten; na 3 maanden...zucht dus..reken er nooit op dat een ander voor JOU denkt...niet verhuizen wil ook helpen?! au revoir nu...suc6 B!in NL.
xT

Anonymous said...

Geduld hebben is een gouden zaak, en voor al als je liever zou willen hebben dat alls zo loopt zo als je het gepland had willen hebben. Niet getreurd zo iets over kom je ook in NL!!!

Annemiek said...

Succes met de rekening! De wieltjes draaien langzaam.
Nog een zegening; die schooltax bij jullie is wel ERG laag vergeleken met hier!

Anonymous said...

Ik hoop voor jullie dat in de toekomst die tax wel regelrecht in jullie brievenbus aankomt.En niet via omwegen en met extra aanmaningen erbij.
Veel succes met de dame van de tax office ,hopelijk herkennen ze hun eigen fouten!

Groetjes Nancy