Sunday, August 24, 2008

Summer Sausage en andere lange dingen




Het is weer warm geworden hier en er is al met al erg veel water gevallen de afgelopen tijd, zeer uitzonderlijk voor de maand augustus maar heerlijk hoor. De boeren zijn al weer druk met grasmaaien want niemand had er nog op gerekend dat er nog hooi van het land zou komen dit jaar. Nadeel van de hoge luchtvochtigheid hier is het vervelende euvel MUGGEN, zelfs Off werkt slechts een paar uurtjes maar doorgaans zijn we hier erg verwend door de afwezigheid van deze akelige kleine bloedzuigertjes in vergelijking tot Houston en niet te vergeten Nederland met zijn verschrikkelijke moerasmuggen die in wolken voorkomen brrr

En bij zomer hoort hier......Summer Sausage (neen niet van ons paard), de buurman kwam vandaag 2 worsten brengen in het formaat Texas size, weer van een buurman verderop die een van zijn varkens heeft laten verwerken tot hapklare mensenbrokken, heerlijk ! Traditioneel gerookt wat wil je nog meer ? de honden werden acuut niet goed toen ze die vers gerookte worst besnuffelden. Buurman is al jaren zijn tanden kwijt en nu ook sinds kort zijn kunstgebit ook blijkbaar dus die worst werd hem een beetje te lastig eten.
Zal binnenkort weer eens Quiche maken voor hem, dat is goed te doen tussen de korsten ;-)

De slangen houden zich erg rustig op het moment, bij de hardware store hier op het dorp verkopen ze keramische eieren, niet van echt te onderscheiden dus die gaan we van de week even halen voordat onze lange vriendjes weer honger gaan krijgen.
Meneer postkantoor had ook een "goed idee" waar hij zelf al menig succes mee heeft geboekt: een fikse vishaak in een rauw ei doen, plakkertje erop, visdraad aan paal binden en dan kom je vanzelf de slang tegen. "yalll faind im fleppin ewround" ja ja, dan hoef je daarna alleen nog zijn kop af te hakken. Alleen al het idee dat het wel eens die heeeeeel grote slang zou kunnen zijn van over de 2 meter maakt dat ik hier toch niet genoeg lef voor heb. We gaan dus voor optie 1: de keramische eieren.

Inmiddels heeft mijn oude pickupje nieuwe banden gekregen: hij rijdt weer als nieuw op........radial c/t cooper cobra (!)banden, ik heb het echt niet zelf bedacht.

Vanmiddag zagen we weer eens een copperhead de weg oversteken, we hadden hem bijna overreden met de auto (vind ik niet zo zielig meer inmiddels) en even later zagen we een schildpad oversteken zo lelijk dat die bijna eng was om te zien: het beest had een heel lange staart voor een schildpad met opstaande punten, beetje zoals een krokodil.
En nu we het toch over dat soort beesten hebben, we wisten wel dat hier niet ver vandaan alligators zouden zitten. Een bevriende makelaar heef vorig jaar zo'n 10 mijl hiervandaan een nest gevonden maar ze komen dichterbij........achter ons weiland en grenzend aan het land van de acherbuurman (dus best nog heel stukje hiervandaan maar toch) is een natuurlijk ondiep meer. Lennard heeft daar 2 weken geleden een 6 ft lange alligator gezien en er is een eilandje daar in het midden van het meer. In de dichte beplanting schijnt een behoorlijk spoor zichtbaar te zijn "alsof er een stier doorheen gelopen is". Gelukkig voor de alligator zijn die (ook)in Texas beschermd (geloof ik) anders was ie waarschijnlijk al in alligatorworst verdwenen terwijl zijn buitenkant ergens bij iemand aan de muur zou hangen of voorzien zijn van een mooie gesp.
Zolang dat beest maar uit ons pondje vandaan blijft want als ie een beetje "doorloopt" kan hij/zij hier in ongeveer 20 minuten zijn...

7 comments:

Petra said...

Brr, die wilde dieren bij jullie klinken niet zo gezellig. Die schildpad was waarschijnlijk een snapping turtle, daar wil je niet mee in aanraking komen!

Anonymous said...

JIj liever dan ik met die enge beesten. gelukkig hier enkel een onschuldige garden snake. die zijn nog wel leuk. Cayotes blijven veelal uit de buurt en de beren blijven gelukkig ook op afstand.
Er is hier onderlaatst wel een bobcat gesignaleerd. Dat is nou weer even minder.

Die worsten zien er best goed uit.

Ik hoop dat die eieren werkt..
Gr petra

Anonymous said...

tlijkt wel een echte dino...saurus...die zijn toch hoop ik januari ook weer terug in hun warme diepe holletjes;-p?
Hier gewoon nog steeds regen, zucht en morgen weer aan het werk zucht...xT

Petra said...

Yikes...., slangen en aligators....
Hier zeggen ze:"The only good snake, is a dead snake".
Heb het zelf ook helemaal niet op die dingen. En al aligators hoef ik nou ook niet echt in het wild tegen te komen ;-)
Succes met de eieren.

Anonymous said...

Ben er als de dood voor, voor enge beesten. Nou geef mij maar een stukje worst mmm krijg er gewoon honger van. Doe maar voor zichtig zou ik zeggen, het zijn zo te zien geen lieve beestjes.

Annemiek said...

Eerst slangen, nu alligators!
Was die schildpad een snapping turtle? Laatst hadden ze er bij Sittard een gevonden.

Anonymous said...

Oei als de honden hun neus er al vor optrekken wil dat niet veel goeds zeggen . 'lol'.
Nu zou ik ook weinig dieren iets aandoen maar die copperhead ontkwam mijn wielen toch niet .
Zo'n alligator bekijken is wel leuk maar niet als hij in je achtertuin bevind .

Groetjes Nancy