Wednesday, August 27, 2008

Nieuw (ongewenst) huisdier


Dat er hier in huis regelmatig een kakkerlak voorbij komt rennen zijn we al aan gewend, zeker als het hevig heeft geregend - maar dat komt zelden voor- willen ze graag naar binnen. Voordeel van kakkerlakken is: ze bijten niet en steken niet (tenminste hebben wij nog nooit meegemaakt) en daarmee zijn ze bijna onze "lievelingsinsecten" geworden in Texas, naast de vlinders.
Ons huis is een zogenaamd mobile home, het staat dus op blokken ruim een halve meter van de grond met rondom skirting (plastic wand tot in de grond), alle buitenbeestjes willen bij tijd en wijle ook een plekje uit de zon of (zelden) de regen of in ieder geval een lekker donker plekje om te slapen overdag. Dus wat is een betere schuilplaats dan onder een mobile home ? een gat is zo gegraven onder de skirting door tenslotte. Die beestjes mogen graag bedjes of nestjes maken van isolatiemateriaal wat ruimschoots onder ons huis aanwezig is of was....De leidingen die dus vanonder het huis naar binnen lopen (en dat zijn er nogal wat) zijn niet met plastic ringen afgezet, er zit minstens 1 cm open ruimte omheen en daar passen heel wat beestjes doorheen.
Nu gaan wij dus echt voor geen goud onder het huis kijken hoe het ermee gesteld is, het zal wel goed zijn, veel te donker daar en veel te veel onoverzichtelijke plekken waar enge beesten kunnen zitten, groot of klein maakt hier niet uit, een beet van een zwarte weduwe kan erger zijn dan van een ratsnake. Bovendien willen we ook niet weten wat er onder ons huis huist, af en toe horen we 's nachts onder ons bed (onder de vloer van het huis dus) een knagend of kloppend geluid, we zetten dan de ventilator een tandje hoger en horen niets meer ;-) Wat niet weet wat niet deert toch ? Maar nu heeft Hans dus gisterenavond in de badkamer die aan onze slaapkamer grenst (de zogenaamde master bathroom) een beestje zien lopen (en doodgetrapt) wat we nog niet eerder binnen hebben gehad: een schorpioentje ! ik loop daar meestal op blote voeten en vooral 's avonds ook nog zonder contactlenzen in, dan ga ik zo'n beestje dus zeker niet zien met mijn -4.25. Al staat er nog zo "leuk" op internet dat de steek te vergelijken is met een bijensteek ik heb andere verhalen gehoord van mensen die gestoken zijn door een schorpioen en daar akelig veel pijn aan hebben gehad. Dus..........Touch 'n Foam gehaald, dat verkopen ze gewoon bij de Feedstore (wist ik ook niet tot vandaag) want de eigenaresse van de Feedstore heeft het zelf ook altijd nodig als de herfst er weer aankomt - en zij ook schorpioentjes in huis krijgt- om alle openingen en kieren in huis dicht te spuiten. Het is te vergelijken met het Nederlandse purschuim en ik heb meteen maar 2 bussen meegenomen.
Morgen dus alle kastjes open en overal waar leidingen en kieren zitten ga ik lekker foam in spuiten en dan mogen ze voortaan gewoon onder het huis blijven ipv erin.

7 comments:

Anonymous said...

En hopen dat het dan helpt Piepschuim!!! Want van (ongewenst bezoek)in het huis daar houden we niet van. Dus maak alle 'hoeken en gaten'maar dicht in huis. Kakenlaken die zie je ook in NL.

Anonymous said...

Dat zijn toch akelige beestjes .Ik zou die ook niet in huis willen aantreffen .Nu die purschuim knagen ze daar dan niet doorheen ?Toch zeker goed in 't oog houden die kieren .En zo onder die huizen kruipen ,wel dat zou Rusty ook niet aan beginnen en zeker al niet met de diersoorten die jullie daar hebben .

groetjes Nancy

Anonymous said...

jakkie, hij ziet er wel mooi ut maar je kan er maar beter niet op trappen. Wij hebben geen mobiel home maar een "gewoon" huis maar de leidingen komen op deze;fde manier binnen hoor. Hier vindne muizen dat ook erg leuk. Gelukkig zijn muizen het lievelingskostje van kiddy en P.I.T.A. van Cal en ze brengen samen dan ook uren onder het motel gebouw door. Wat notabene een stenen gebouw is,

Gr petra

Annemiek said...

Goed idee om alles dicht te spuiten! Hou dat gespuis maar buiten. Brr, wat een enge beesten, van klein to groot daar zeg! Je moet daar aan heel wat meer wennen dan alleen maar aan 'gekke Amerikanen' :)

Petra said...

Jullie hebben echt het complete scala in de aanbieding.....
Helemaal goed dat schuim!

Anonymous said...

jaja en blijven volhouden dat jullie het leuk vinden dat we komen en dan :pats! meteen een nieuwe griezel uit de hoge hoed toveren;-D
maar wij houden vol hooooooooooooooor;-)))) xT

Petra said...

Brrr, wat een engerds zijn dat! Wat dat betreft ben ik blij wat noordelijker te wonen! Wel goed, dat dat schuim bestaat.