Saturday, August 30, 2008

Gustav


Gisterenavond laat kregen we het 1e telefoontje al van mensen uit Louisiana die op de vlucht zijn voor Gustav en hier een aantal dagen willen blijven met hun trailer. Vanmiddag hebben we nog veel meer telefoontjes gehad van mensen die de orkaan ontvluchten en morgenochtend vroeg komen de eerste mensen met kinderen hier aan voor in ieder geval 1 overnachting: ze komen uit de hoek van Port Arthur en moeten morgenochtend voor 6 uur hun huis verlaten hebben ivm verplichte evacuatie. Het lijken een paar drukke dagen op de camping te worden en als het nodig is kunnen er desnoods mensen in slaapzakken in de gameroom slapen. Op de voicemail stond vandaag een automatisch bericht van Leon County dat we ervoor moeten zorgen dat onze auto volgetankt is en met grote drukte op de wegen. Gustav komt hopelijk bij ons als een tropische storm of liefst nog minder erg, we zijn inmiddels begonnen met buiten alles wat los ligt en (al dan niet gemakkelijk) weg kan waaien op te ruimen, de waterbakken van de paarden en alles waar een hoeveelheid water in kan is in gebruik als waterreservoir. Morgen gaan we tuinmeubilair etc vastzetten, de paarden een extra baal hooi in het weiland geven, alle vuilnisbakken bij elkaar zetten en vastbinden aan een boom enz enz
Het gekke is: het is dat je het op TV en internet ziet en je er met mensen over praat maar buiten was het vandaag weer een stralende zomerdag, strak blauwe lucht, zacht briesje, graadje of 36 Celsius dus daaraan merk je totaal niet wat er hemelsbreed niet zo erg ver hiervandaan aan de hand is en deze kant op komt. De paarden gedragen zich normaal, de pad springt nog rond in de achtertuin, de kippen vangen nog steeds sprinkhanen, kortom alles ziet er zo ontzettend normaal uit. Voordeel van zo'n hurricane is wel dat het hier zeer zeker weer behoorlijk gaat regenen en dat kunnen we altijd wel gebruiken.
Wij wonen in het gebied van de 3 circels bovenaan, en vallen net binnen de rand van de circel met het gele symbooltje (Categorie 1) en groene symbooltje (Tropical Storm)
Dus duim voor ons dat het allemaal mee gaat vallen. De kans is groot dat we een paar dagen geen internet zullen hebben na de landfall van Gustav maar dat is bij een stevige Thunderstorm al het geval hier dus zegt niets over ons leven en welzijn gelukkig ;-)

8 comments:

Anonymous said...

Ik vind het heel intressant hoe zo iets kan ontstaan, maar ben O zo blij dat Hurricanes het bijna nooit tot in NY halen en al helemaal niet in het noorden van NY.

Hopelijk gaat het inderdaad meevallen want het gebied daar zit niet op een nieuwe Katrina te wachten.

Ik hoop dat het bij jullie ook alleen regen wordt en geen schade..

gr petra

Anonymous said...

we duimen voor jullie en zeker ook voor de mensen die in de andere cirkels wonen........laat wat horen al s het kan?xT

Anonymous said...

Verschrikkelijk is wel dat GUSTAV wel bij (New Orlians)als een echte Orkaan zal uit barste. Nou vanuit NL zal ik mee duimen dat GUSTAV geen erge dingen achter laat bij jullie. Tipje van de sluier: zou voor de zekerheid maar een 'Nood pakketje' maken voor het geval als jullie ook weg moeten, je weet maar nooit. " Zal blij en op gelucht zijn als je naderhand weer een posting hebt gepost", hoe het is geweest het wel en wee van GUSTAV!!! Suc6

Anonymous said...

Ik hoop dat het al bij al meevalt voor jullie en het zich beperkt tot regen .Dat deze orkaan hopelijk ook minder schade toebrengt , dan wordt verwacht in heel het gebied .Erg dat je zo moet vluchten en hopen dat je veilig onderkomen vind en later uiteraard nog iets heels terug vind van wat je hebt achtergelaten .
We volgen de nieuwsfeiten hier ook op de voet !

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Goh, ik was gisteren al zo benieuwd hoever Gustav zou komen en of hij jullie zou kunnen treffen. Ik hoop dat al die mensen die naar jullie gebied vluchten een beetje veilig zijn en dat geldt natuurlijk ook voor jullie zelf!

Heel veel succes daar!

Groetjes,
Monique

Annemiek said...

Maar goed dat ze tegenwoordig zo kunnen voorspellen en dat je je kunt voorbereiden. Ik hoop dat jullie er geen echte last van zullen hebben.

Carola said...

Natuurlijk ga ik voor jullie duimen dat alles met een sisser afloopt. Zelf kan ik me van zo'n dreiging geen voorstelling maken, het is voor ons echt 'de ver van mijn bed show'.
sterkte!

Petra said...

Ik duim zeker! In 2003 kregen wij tropische storm Isabel over ons heen en dat was al heel wat, twee dagen geen stroom en veel overstromingen. Ik hoop, dat het allemaal mee gaat vallen!