Friday, August 15, 2008

Het leed dat auto heet


Toen Hans en ik elkaar nog niet kenden hadden we beiden hetzelfde probleem: altijd pech met auto's, of ze nieuw of oud waren maakte niet uit, jaren konden ze zonder pech meegegaan zijn bij vorige eigenaren, zodra het kenteken op Hans of mijn naam stond begon de ellende: zekeringen branden door, kortsluitingen onder de motorkap, kokende motor, niet meer willen starten of de ene keer wel en de andere keer niet. We behandelen ze echt goed, op tijd olie, beurt, trappen het gas niet te diep in enz enz We weten alles van autopech (behalve hoe het te verhelpen en daar kan ik me niet toe zetten om dat te gaan leren). Sinds wij besloten hebben om samen door het leven te gaan -al een tijdje geleden- is het double trouble met onze auto's. Toen we hier kwamen hadden we een groene Chevy die olie in het niets kon laten verdwijnen, de spiksplinternieuwe Chevy daarna vielen de achterlichten spontaan uit (het hele huis dus waar het achterlicht in zit) de zwarte dodge heeft het nog het best gedaan maar die kreeg wat moeite met ladingen trekken en dat is niet verwonderlijk. Dus met onze rode pickup heavy duty uitvoering waren we dan ook wel in ons sas: totdat.........2 weken geleden alle meters op het dashboard opeens op 0 stonden (niet echt handig hier als je niet kunt zien hoe hard je rijdt en al helemaal niet als je al eerder een fikse bekeuring hebt gereden (Hans dan ;-)) 1 dag later was het kreng niet meer aan de praat te krijgen en stopte zelfs onder het rijden. Alternator nagekeken door een technische man, alternator gerepareerd, blijkt nog steeds de accu niet op te laden en is er dus nu weer een connector kapot. Auto staat nog steeds bij de monteur en vandaag is de nieuwe connector erin gezet, blijkt dat de koplampen ook nog los zitten, om niet te zeggen ze vallen er bijna vanzelf uit. De beste man heeft inmiddels wat zekeringen vervangen want als je de overdrive aanzet blijken die dus spontaan eruit te klappen. Ook deze auto gaat dus weer de verkoop in, gelukkig hebben we deze niet duur gekocht dus met een beetje geluk springen we er nog aardig uit financieel. Rep zijn truck (die staat bijna altijd stil en Rep kan wel wat verdiensten gebruiken) gaat voortaan ingeschakeld worden om het zware werk te doen en we kopen ipv een pickup truck een Ford Mustang personenwagen. Scheelt behoorlijk in de brandstof ook nog. En vandaag zat ik me dus ineens te bedenken dat ik vroeger 1 auto heb gehad waar ik nooit pech mee heb gehad, geen reparaties niets: het was een spuuglelijke goudkleurige Ford Sierra die ik op de autosloop had gekocht voor 3 x niets en later nog doorverkocht met winst. En laat nu de auto die ik hier heb en die maanden kan stilstaan en dan toch gewoon weer start na een paar keer proberen.......mijn oude goudkleurige Ford Pickup zijn, dus.......(Hans is het hier nog helemaal niet mee eens) het lijkt mij een goed idee om een wat oudere goudkleurige Ford Mustang te kopen. Zoiets als op de foto, het gaat tenslotte toch niet om het uiterlijk ??? ;-)

7 comments:

Anonymous said...

Ja als je al zoveel pech hebt gehad met wagen zou ik ook wel denken dat dit kleurtje me geluk brengt .Altijd proberen waard ,wie weet heb je eentje dat inderdaad altijd ten dienste staat wanneer je hem wil gebruiken .
Het is nogal wat die autopech en eigenlijk best erg als je zelf niets van mecaniek afkent .Want je kan ook niet zonder .
Ik hoop dat de volgende je veel rijplezier mag geven .

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Hey, als hij rijdt zonder panne is het toch goede? Het moet zo zijn. Wat een pech heb je altdijd gehad.

Anonymous said...

De moed er gewoon in blijven houden en niet de moed laten zakken, (wie niet waagd wie niet wint).

Petra said...

Ja ik zou zeker voor de Ford gaan, als de Sierra de enigste was die jullie aan het rijden hield. Never change a winning team ;-)
Wat een pech met de pick up zeg!

Anonymous said...

Tot nog toe viel het hier wel mee. Met onze Van hebben we nog weinig gehad. 1 redelijk reparatie. Met de truck ging het ook goed tot een maand geleden. Hopelijk hebben we het nu weer even gehad.

Het lijkt wel of het auto ongeluk jullie achter volgt.

gr Petra

Petra said...

Jeetje, wat een pech hebben jullie gehad met jullie vierwielers! Hopelijk vinden jullie nu een betrouwbare wagen en als goud jullie gelukskleur lijkt te zijn, dan moet drie keer toch helemaal scheepsrecht zijn?

Chuck and Anneke's RV travels said...

Wat een autoverhaal. Ik heb er van genoten. Reuze pech voor jullie.

Gr.
anneke