Friday, July 20, 2007

Speculaas



Gisteren lazen we weer op het Blog van Petra dat ze weer verwend waren met allerlei Hollandse producten. Vandaag vroeg Trudi uit Houston die maandag bij ons langskomt of ze nog iets mee moest nemen van de plaatselijke Hollandse winkel. Op de diverse Amerika forums wordt vaak gediscusseerd wat je nu mist uit Nederland, eigenlijk niets, ja, een broodje frikandel zou best wel lekker zijn, of een zak drop of donkerbruin brood. Er zijn diverse postorder bedrijven die je deze produkten thuis leveren, kost ongeveer het viervoudige als in Nederland, maar dan heb je ook wat? Vandaag bij de Dollarstore een pak speculaasjes gekocht van het merk Little Dutch Girl en smaakt best wel een beetje naar echte speculaasjes en dat voor maar 1 Dollar, voel me even weer in Holland.

4 comments:

Petra said...

Grappig, de Lil Dutch Maid koekjes worden door Fehr Foods gemaakt en wij kunnen die hier bijvoorbeeld in SFW (een discount supermarkt) krijgen. Nergens op hun site staat, dat het "speculaas" of zelfs maar iets Nederlands is (hoewel de molen dat wel suggereert). Maar inderdaad, het komt dichtbij het originele koekje.

Anonymous said...

Ik heb ze ook al een keer gekocht, maar GJ als echte speculaasliefhebber vond ze niet echt lekker.

Er zijn toch wel wat diingen die ik wel mis. Stroopwafels en dropjes en schoonmaakmiddel Cif bv.

gr petra

Anonymous said...

Leuk dat Trudi langs komt, doe haar de groeten!

Gr,
Monique (Nieuwen Oord)

Dizzymisslizzy said...

Je laat er natuurlijk wel een paar voor ons over dan? Of ach, we kunnen ze natuurlijk zelf even meenemen op weg naar jullie. Dollar store zei je? :-)

Vandaag lag internet de hele dag plat, dus ben nu nog snel even aan het speuren naar jullie adres. Spullen zijn gepakt, dus we zijn klaar voor vertrek. Tot morgen (vandaag inmiddels).