Thursday, July 05, 2007

Bobcat



Bianca hoorde vandaag een behoorlijke herrie in ons bos, een soort gegrom en een hert was flink aan het blazen. Avontuurlijk als we zijn doken we gelijk het bos in, we hoorden de geluiden dichterbij maar opeens was het stil, we vonden alleen nog een leeg schildpaddenhuis. Terug op de camping vroeg Bianca aan David, een van de gasten die als hobby jagen heeft of hij even wou gaan kijken want we willen natuurlijk geen enge beesten in ons bos. Gewapend met rifle dook hij het bos in en het bleek later een vrij onschuldige Bobcat te zijn. Normaal zie je ze zelden overdag, maar hij dacht dat de kat vanwege de vele regen honger had en achter een hertenjong aanzat.
Vandaag is onze zwerfhond Betty opgehaald door haar eigenaar. Ze was enorm blij toen ze hem zag en sprong opgewonden tegen hem aan, dus gaf ons een goed gevoel, want we zouden haar niet zomaar mee geven als we twijfelden. Het is opeens weer wat leger in ons huis en missen haar wel.

3 comments:

Petra said...

Goed van jullie, dat je die hond hebt opgevangen! Vanmiddag kwam iemand vragen of een weggelopen beagle van ons was. We hadden haar graag gehouden tot de eigenaar kwam opdagen, maar met onze puppy ging het niet goed, dus we hebben een halsband en riem uitgeleend.
Is een bobcat een lynx? Lijkt me toch geen lief beestje, of wel?

Anonymous said...

Wat jammer dat je Betty weer moest afgeven. Hier komen ook Bobcats voor, maar ik heb er nog geen gezien. Hier alleen slangen gezien vandaag.. Ook leuk...

gr petra

Hans Hendriks said...

@kasaka: Een bobcat wordt ook lynx genoemd, dus is hetzelfde, zie http://en.wikipedia.org/wiki/Bobcat

Zijn mooie beesten als ze bij de buren zitten, op je eigen grond wil je ze niet hebben met diverse honden en katten. We moeten echt oppassen dat je hier niet teveel opvangt, want loopt een hoop los, maar als het nodig is zullen we natuurlijk helpen.