Thursday, July 03, 2008

Roddel en achterklap

Een van de meest favoriete bezigheden hier op de camping en onder de locals is "roddel en achterklap" en het is inderdaad best leuk want iedereen hier neemt het met een fikse korrel zout. Onze vast gast Neil gaat waarschijnlijk over een paar weken weg, op zaterdag maak ik altijd zijn (lees onze) trailer schoon maar afgelopen zaterdag kreeg ik de deur nog wel open met mijn sleutel maar met geen mogelijkheid meer op slot. Nu is dat geen probleem want een trailerdeur heeft 2 sloten en op het onderste slot lukte het dus wel. Eergisteren komt Neil met grote passen aangestapt (hij was een paar dagen weggeweest) of we de trailer al verhuurd hadden aan iemand anders want hij kon er niet meer in ! Kon er niets aan doen dat ik toen ik dat toch wel enigszins boze gezicht aanschouwde verschrikkelijk moest lachen: natuurlijk doen we dat niet ! wat denk je wel van ons ? blijkt dus dat zijn sleutel het niet doet op het onderste slot en hij kon dus de trailer niet meer in. Hij weet nog steeds niet hoe lang hij gaat blijven maar onze andere gast voor een half jaar gaat daarna in Neil zijn trailer, Sammy vond het te duur en blijft nog in Granny's wonen. Tenminste dat had hij maanden geleden verteld maar hij heeft zich inmiddels bedacht en omdat Neil "volgende week" (huh wij weten van niets) weggaat wil hij daar nu toch wel in.
Helaas, te laat maar in oktober hebben we wel een andere trailer voor Sammy vrij. Dat was ook prima. Volgens Neil gaan zijn buren (J. en zijn nieuwe vriendin) binnenkort trouwen, ze kennen elkaar al 2 weken en J. zit nog in een echtscheidingsprocedure maar op zijn leeftijd niet zo vreemd: hij is al 22 jaar tenslotte. Op mijn vraag aan Neil of J.'s nieuwe vriendin (schat haar zo'n 20 jaar oud) wellicht in verwachting is, want vanwaar die haast (ja we kleppen vrolijk mee) ? antwoord Neil cynisch: misschien was ze al zo dik ?
Je lacht je suf soms: volgens de ene gast gaat de andere slechts 1 x per week in bad of helemaal niet, de volgende heeft de ene vriendin na de ander maar blijvende relaties zitten er niet in, gast 3 rookt teveel en eet ongezond en is daarom zo dik enz enz enz over iedereen is er wat te kletsen of ouwenelen en vooral de gasten onderling. Jammer dat we nooit horen wat ze over ons vertellen ;-)

Vorige week hebben we geweigerd onze altijd hulpbehoevende (lees uiterst lui, gemakzuchtig en in de categorie white trash vallende) buurvrouw te helpen. Ze is hier ooit een keer schreeuwend om voedselbonnen geweest (die hebben wij niet) want ze ging dood van de honger, ze weegt slechts zo'n 200 kilo dus het koste me nogal wat moeite om niet te zeggen dat ze best een paar weken zonder kon.
Ze heeft van iedereen altijd van alles nodig maar iets terugdoen ??? uhh hoe schrijf je dat ? Dus we vertelden die mevrouw dat we het te druk hadden. Nu horen wij van andere buren dat wij "erg slechte mensen" zijn volgens haar. Nou daar zitten we echt mee ha ha, jammer dat een afwijzing voor dat soort lui geen reden is om maar nooit meer om hulp te vragen want volgende week durft ze het gewoon weer. Inmiddels heeft ze het ook voor elkaar dat ze 2 weken geleden van het water is afgesloten, tja als je hier een lek hebt wat duidelijk zichtbaar is (ze had een vijver voor het huis ineens- zonder dat er 1 druppel regen is gevallen - volgens een van de andere buren) dan doe je daar iets aan lijkt mij. Zij niet: dus een waterrekening van $ 300,00 en die weigert ze te betalen. Doen ze hier niet moeilijk over, je wordt gewoon afgesloten. Tjonge wat zal ze gescholden en geschreeuwd hebben nog mazzel dat wij de schuld er niet van gekregen hebben ;-) je weet maar nooit met zulke lui ha ha
Zoals Neil zo mooi weet te zeggen (ik weet niet of het Mohawk wijsheid is ;-): if you don't like my ass, you can kiss it and my world is still the same....

5 comments:

Anonymous said...

die laatste zin is een mooie..die houden we erin;-)xT

Anonymous said...

Dat ze alles zijn en (op hoge poten lopen) dan andere, je hebt van z'n mensen die het 'bloed onder je nagels' kunnen halen.Wat denken ze wel, tja (roddelen is een manier om andere mensen in een verkeerd daglicht) te zetten.Al is dat wel irritant, sterkte ermee.

Anonymous said...

Ook hier wordt vrolijk geklept over een en ander. Met name het trailer park hierachter is een bron van roddel en achterklap. Gister zitten wij aan d ekoofie en komt een vrouw voorbij rijden. Ze ziet ons zitten en hoppa draait in en in een mum van tijd weten we in elk geval weer wie het met wie doet.

Lekker slim van zo'n water lek. Zij had waarschijnlijk een plaatselijke regenbiu.

Is Hans zijn zoon al aangekomen?

gr petra

Annemiek said...

Wat een roddel. Ja, dan zou ik ook wel willen weten wat ze over jezelf zeggen. Niet dat het wat uitmaakt.

Anonymous said...

Tja praatjes zullen altijd wel de ronde gaan , zolang het maar onschuldig blijft .
Ik heb hier ook zo'n buurvrouw en als ik haar zie weet ik alle nieuwtjes van de buurt ,ook van mensen die ik totaal niet ken .
En zoals je zegt zul je zelf ook wel eens over de tongen gaan .
Dan wordt hier toch ook ontkracht dat niet enkel vrouwen zich daar schuldig aanmaken .

Grtjes Nancy