Wednesday, July 16, 2008

Daar zijn we weer


Weer even tijd om een blogje te schrijven want daar was met al het hollands bezoek en gemiddeld 10 dozen spullen die elke dag binnen komen en gewogen, opgemeten en opgezocht moet worden van wie het is voor het verscheept kan worden was het best druk al met al. Thijs is vandaag weer veilig aangekomen in Nederland (zal de winterjas wel aanmoeten na de hitte hier) en onze hollandse gasten die met pickup en trailer 3 maanden Amerika zouden verkennen zijn ook vertrokken gisteren. Ze waren er een beetje huiverig voor dat ze op een verlaten parkeerplaats misschien het risico zouden lopen beroofd te worden maar zeg nou zelf: dit setje op de foto loopt volgens ons geen enkel risico want ze zien eruit met die auto en trailer als de gemiddelde local hier. Nadat de trailer was gerepareerd hadden wij de mannen de andere ochtend uitgezwaaid en goede reis gewenst, 1.5 uur later ging de telefoon: auto kapot.
Nadat ze een uurtje of 3 langs de weg hadden gezeten (lekker warm en zonder airco) kwam er dan iemand van een autobedrijf, die heeft een paar klappen tegen de brandstoftank gegeven en tuf deed het weer even, genoeg in ieder geval om de garage te halen alwaar een nieuwe brandstofpomp erin werd gezet. Bleek dat er een of andere "grappenmaker" heel lang geleden suiker in de benzinetank had gegooid ! Dat kan blijkbaar best lang goed gaan maar niet oneindig. Deze reparatie was een aardige hap uit de vakantiebegroting en had ze dus wel aan het denken gezet dat als ze pech zouden krijgen (en die kans is vrij groot met zo'n oude auto) in de woestijn ergens 1000 mijl hiervandaan ze dan wel eens akelig letterlijk verder van huis zouden zijn.
Dus na reparatie waren ze hier tegen de avond weer terug met trailer en besloten de dag erna verder te gaan zonder trailer, beter voor een auto van 14 jaar oud ook wel ;-) en scheelt al snel 1 x tanken per dag. Ze hadden zich dan ook erg in de afstanden vergist hier maar dat gebeurt eigenlijk iedereen die uit Nederland of Europa komt en zelf gaat rijden in de US. We hebben de mannen nog even gevraagd of hun gebitten recent nagekeken waren en of hun cellphones het deden, dat is het enige wat er nodig is mocht identificatie en/of opsporing nodig zijn ;-)
We hebben ze gewaarschuwd dat ze niet ergens zomaar in de berm hun behoefte moeten doen zou dat spontaan nodig zijn ivm ratelslangen en vogelspinnen. Ik weet niet of ze ons nog wel zo aardig en gastvrij vinden eigenlijk.

Onze Mexicaanse gast gaat binnenkort vertrekken omdat het werk wordt verplaatst, hij kwam hier alleen en nu wonen ze met zijn zevenen (!!!!!!!) (hij, zijn vrouw en kids) in een trailer die geschikt is voor amper 2 personen. Dat wordt dus volgende keer erbij vertellen dat er maximaal zoveel mensen in een trailer mogen wonen. Dat deden we al maar dat was dan voor workers, we hadden er nooit rekening mee gehouden dat een mexicaanse familie wel eens heeeeeeel erg groot kan zijn. Dus weer wat geleerd.

We moeten hier nog steeds ergens een dikke vette chicken snake hebben en als ik die kan vinden gaat zijn kop eraf. Al onze eerdere goede bedoelingen dat ze toch wel nuttig zijn ten spijt: 1 van de broedende kippen (ze zijn hier erg broeds) had 9 eieren, vandaag waren er nog 2 over. Die andere 10 kuikens heb ik nog steeds niet gevonden en dat zal ook niet meer gebeuren vrees ik en ook mis ik 1 hen (maar die kan ook wel ergens op eieren zitten)

Patches het paard van Christa is deze week uitgerekend en begint nu ineens een uier te krijgen. Dat ze deze week al een veulen zal krijgen geloof ik nog niet echt maar je weet maar nooit. Wel spannend weer !

Sugar het veulen van Summer is (nog steeds) een driftig klein mormel, ik mag haar overal aaien maar niet aan haar hoofd zitten. Meteen gaan de oren plat en wordt de neus opgetrokken maar daar moet ze toch maar aan wennen, zal nog wel een poosje duren voor het een handelbaar paardje is.

Vandaag hebben we zowaar eindelijk een paar spetters regen gehad sinds ruim een week maar elke druppel is er 1, het weiland is dor en bruin, de struiken in het bos hangen slap en zelfs de planten in de tuin beginnen weg te kwijnen terwijl die toch om de dag een flinke plens water krijgen. Als je buiten iets aanraakt wat van ijzer is heb je bijna een blaar, als ik de tuin sproei aan het einde van de dag moet ik eerst de tuinslang vooral niet op een plantje richten want het water wat eruit komt is kokend heet. Kortom: het is zomer in Texas en die duurt maaaaaaanden ;-)

6 comments:

Annemiek said...

Dat is een heleboel bijpraten!
Wat een goed advies kun je iedereen van voorzien! Maar goed dat die 2 pech kregen toen ze nog dichtbij zaten. Ja, die afstanden vallen tegen in het begin!

Anonymous said...

Nou weet ik weer waarom we kiezen voor een huurcamper mét roadassistence en eventueel vervangend voertuig bij pech;-)

Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Anonymous said...

Hier paar regen druppeltjes vanuit NL(ze zijn koel) dan kun je wat koeler water gebruiken, want heet water is ook maar heet. Suc6 er mee...

Anonymous said...

Moet toch goed leven zijn daar met al die moeders in spe ..in dit geval de kippen en patches dan.

Wel leuk al dat bezoek ,je voorraad Nederlandse waren zijn zeker aangevuld nu.

En ik wil ook gerust wat Belgische water die kant opsturen 'lol' .Zo droog het bij jou is ,zo nat is het hier en zo heet het daar is ,zo koud is het hier .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Het zijn inderdaad afstanden. Gisteren 'even" naar niagra Falls. ja right een kelre eind, maar je went er wel aan.

Wat een mormel die slang of wat dan ook je eieren en kuikens opvreet.

gr petra

Petra said...

Nou, vervelend doen jullie je zeker niet! Wel een risico met zo'n oude auto op pad te gaan, ja!