Monday, July 28, 2008

Nog heter...


Gisterenavond na het douchen kreeg ik het almaar warmer en warmer en de airco stond toch echt aan in huis. Een blik op de thermometer wees aan dat het 32 graden in huis was en het ding stond wel te loeien maar blies alleen nog lauw-warme lucht. En we hadden hem pas laten vullen met freon voor zo'n $ 254,-- De repairman had nog wel gezegd dat airco's ongeveer zo lang meegaan als de leeftijd van deze....
Het werd dus een erg warm nachtje, ondanks de ventilator achter het bed die op stand 5 stond te draaien was het nog heel erg warm. We hebben nog even vakantieherinneringen opgehaald aan vakantie's naar Turkije en Griekenland vele jaren geleden waar je een te goedkoop hotel had geboekt zonder airco... en je voorgenomen om dat vooral NOOIT meer te doen. Om 5 uur vanmorgen zat het matras weer vastgeplakt aan mijn rug, heb nog geprobeerd met mijn hoofd naar de ventilator te slapen maar dat was ook geen succes. Om 6 uur vanmorgen stond ik dus lekker de tuin te sproeien in de ochtendkoelte, we hadden beter buiten kunnen gaan slapen ;-)
Vanmorgen dus de reparateur maar weer gebeld en die zou vandaag komen, voor de honden had ik een paar ventilatoren op de grond gezet zodat die nog wat verkoeling zouden hebben. Ik mocht ze ook in Rep zijn trailer doen als het te gek werd, dus dat is wel heel aardig van hem. Onze buurman kwam nog even de boel doormeten voor de zekerheid en laat dat ding nu toch weer vanzelf aanspringen ! helemaal blij was ik ervan. Tot ongeveer 1 uur later er weer lauwe lucht uit de rooster kwam waaien. Was de unit buiten (die ziet er ongeveer zo uit als op de foto) er dus weer mee gestopt en de temperatuur in huis begon al snel op te lopen tot in de 33 graden en dat was al na een half uur. De reparateur was hier om 3 uur vanmiddag (het was toen 40 graden in de schaduw) en toen was het ding natuurlijk net weer aangesprongen... Maar er bleek dus een contactje niet meer helemaal goed te zijn en een draadje doorgebrand, een half uur later deed de boel het weer en waren we weer $ 170,-- armer. Hij gaat nu een offerte maken voor een nieuwe airco unit, de nieuwe uitvoeringen schijnen ook zo'n 60% energiezuiniger te zijn dus dat is de moeite. Dat het een paar duizend dollar gaat kosten over niet al te lange tijd daar krijg je het spontaan weer warm van pffff
De aircoman dacht ook dat wij de thermostaat misschien wel op zo'n 18 graden hadden staan want we komen tenslotte uit een koud land vandaan ha ha ha. Toen ik vertelde dat wij koelen tot zo'n 80-85 Fahrenheit (26-29 graden Celsius) omdat anders het verschil met buiten veel te groot wordt stond hij met zijn oren te klapperen. Nou leg mij dan maar eens uit waarom mensen die hier geboren en getogen zijn en toch hittebestendiger genen moeten hebben dan wij midden in de zomer de airco zo koud zetten dat je bijna een trui aan moet in hun huis brrr
Daar had hij ook geen antwoord op behalve dan dat men zo opgroeit hier: airco aan in de auto, airco aan op het werk, airco aan in huis en overal op standje diepvries. Voor zijn business is het in ieder geval erg goed.

6 comments:

Anonymous said...

in NL kunnen we er ook wat van hoor dikke kleffe hitte; 30 graden en snachts nog boven de 20 graden en dat ZONDER airco..wel ramen open......zelfs niet in de auto. wel ramen open ( zucht), maar ook veel regen en onweer;-(
Het is hier vooral elke x weer anders : vorige week veel te koud en kachel aan en nu bloedbloedheet...weet niet wat fijner/erger is maanden die hitte zoals bij jullie of dat echte Hollandse weer: steeds een verrassing:-P xT

Annemiek said...

Wat een hitte! Zonder airco is toch echt niet te doen daar! Wat zouden mensen vroeger gedaan hebben?

Petra said...

Balen, een nieuwe airco! Hier is het ook weer vochtig warm en ik kan echt niet zonder. Overigens koelen wij alleen 's nachts meer, overdag is het in huis ook 27-28 graden. Ik heb ook nooit gesnapt, waarom mensen het in huis overdag zo koud moeten hebben, brrr.

Anonymous said...

Ik ben blij dat ik zon ding niet heb. Ook hier is het heet maar toch anders heet als bij jullie en hier koelt het snachts lekker af tot ruim onder de 60 graden. Ramen op en het wappert dan lekker door zonder dat je een airco nodig hebt.

In mijn auto heb ik er wel een maar ik gebruik meestal de 2/80 (2ramen open 80 mile per hour)

Hier in het motel staat de airco bij sommige ook zo koud dat je tijdens het schoonmaken nog een trui nodig hebt. op de hoogste stand en dan zitten ze echt met een vest aan binnen. Gestoord hoor.

succes met de hitte. hier maar 38 gr peet

Anonymous said...

Oeps nee moet er niet aan denken zonder airco in deze hitte is ook nu in NL!Hopelijk dat je vliegens vlug een airco hebt..

Anonymous said...

Wel,ik snap dat ook niet dat die airco's zo koud gezet worden.Uit ondervinding neem ik mijn golfke al mee naar binnen zodat ik direct iets kan aantrekken als het te koud is ,vooral in winkels dan.Ook bij familie wordt de airco zo koud gezet ,dat ik heel stiekem er aan ga draaien .
Aan de andere kant als de koude in land is en haar verwarming aangaat,valt ge bijna dood van de warmte .Ik zou ook een airco zetten daar niet van maar aan redelijke temperaturen zoals bij jou .


Vandaag is het hier de warmste dag van de zomer .Best te doen maar we hebben dan ook zo geen weken dit weer he.
Groetjes Nancy