Sunday, July 27, 2008

Surprise Party

Het was al weken het best bewaarde buurtgeheim: gisterenavond hadden wij en alle buren (ook die van 7 mijl verderop) bij buurman Ed een echte texaanse BBQ party. Onze overbuurvrouw is gisteren 79 is geworden en onder het valse voorwendsel dat Ed en Mary hen anniversary zouden vieren naar hun huis gelokt. Ze heeft zo lang ze zich kan heugen nog nooit een verjaardagsfeest gehad en als ze wist dat dit voor haar zou zijn zou ze ook zeker niet gekomen zijn. Dus toen iedereen er was werd haar voorzichtig verteld (voor hetzelfde geld stapt ze op en gaat naar huis want zo eigenwijs is ze ook wel weer) dat dit voor haar verjaardag was en dat vond ze toch eigenlijk wel geweldig leuk, de cadeautjes helemaal en dan nog dat iedereen speciaal voor haar gekomen was kon ze bijna niet bevatten.
Op een reusachtige smoker lagen de hamburgers en worstjes lekker bruin te worden, er stond home made aardappelsalade, pasta salade, watermeloen en verder nog een groot aantal lokale gerechtjes die superlekker waren en zeker niet low fat pffff We hebben ook kennisgemaakt met een aantal buren die we nog niet eerder gezien hadden, onze achterbuurman bijvoorbeeld: zijn land grenst direct aan het onze maar hij heeft zo'n 400 acres land en daar ergens in het bos ligt zijn huis. We zijn ooit wel eens zijn land opgereden maar zijn bij de bordjes "Keep Out" etc na een paar mijl dan toch maar omgekeerd, we konden ook in de verste verte nog geen huis ontdekken. Daar moest hij toch wel om lachen want dat "Keep Out"geldt niet voor buren, die zijn altijd welkom ! en we moeten gewoon een "stukje" verder doorrijden.
Nou dat gaan we binnenkort maar eens doen dan, hij heeft op zijn land nog de oude vuurplaatsen van de Kickapoo's waar ze ooit hun zomer of winterkamp hadden. Geweldig om van die oude buren die hier al bijna vanaf hun geboorte wonen te horen hoe het hier vroeger was toen de asfaltweg er nog niet was en hier een kreek liep die altijd vol water stond. Hoe ze gejaagd hebben hier en zelf achterna gezeten zijn als ze appels of peren gejat hadden. Verder waren er nog een aantal buren die ons dringend hartelijk uitnodigden om eens bij ze langs te komen, dat willen we best maar we hebben geen idee meer waar ze zeiden te wonen dan "ergens op die en die dirtroad rechtsaf, dan 2 x links ofzo en dan nog zoveel mijl het bos in..)Zelfs Tom Tom raakt de weg kwijt op de dirtroads hier laat staan wij ;-)
Er zat nog een oude buurvrouw met zilverwit haar in een knalrood broekpak met grote witte stippen en heel brede witte revers, lippenstift in dezelfde kleur en volbehangen met glinsterende broches en juwelen. Dat is nou ook zo leuk van hier, zo'n mevrouw die enorm haar best heeft gedaan er zo prachtig mogelijk uit te zien, dat het een beetje een schril contrast was met de achtergrond van glooiende heuvels en dorre weilanden waar in de ondergaande zon een paar paarden van een baal hooi staan te eten maakte het plaatje alleen maar mooier eigenlijk.

En toen moest het dessert nog komen: een chocoladetaart van zo'n 15 cm hoog en een peach/slagroom taart van ongeveer 1 m2 oppervlak (schijnen Mary's specialiteiten te zijn en terecht, het was superlekker !) We waren toen nog met zo'n 15 man/vrouw over en dan eet je zoveel taart echt niet meer op, we hebben dus ook een paar stukken taart mee naar huis mee gekregen en na vandaag hoef ik even geen taart meer geloof ik. Hoewel er ligt nog een klein stukje in de koelkast ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Das echt een suprise party met al dat lekkers, al is dat wel van zal ik wel of geen hapje meer pakken. Ochja soms mag je, je eigen toch best verwennen met een taartje.

Monique (Nieuwen Oord) said...

Dat klinkt allemaal wel erg leuk! Ik had best even om het hoekje willen kijken op zo'n echte Texaanse supriseparty!

Groetjes,
Monique

Anonymous said...

prachtige verhalen, ik zie het helemaal voor me, foto's overbodig;-)??? xtrudi

Annemiek said...

Leuk om weer een stel buren te leren kennen. Als je zo ver af woont is dat ook wel moeilijk!
Hartstikke leuk dat jullie samen dit feestje georganiseerd hebben als verrassing voor de buurvrouw's verjaardag! Dat zal ze nooit vergeten.

Anonymous said...

Dat is wel een hele leuke verrassing voor haar geweest.
En wel een goeie manier om iedereen eens te zien die in je omgeving wonen .

Wow wat een taart 'lol' je moet wel enorm verbaasd zijn geweest als je die omvang zag .
Dat kom je ook alleen maar daar tegen .
Groetjes Nancy

Petra said...

Geweldig, zo'n eerste verjaarsfeest voor iemand van 79! En leuke beschrijving van het feest ook!