Sunday, July 13, 2008

Wildlife part 234 (ofzo)




Het grote nest eieren in de tuin (onder de dichte struiken)is van de week uitgekomen, helaas pas tegen de avond en we hebben nog geprobeerd vrouw Kip + de 3 kuikens die ze toen had te vangen en de eieren ergens anders neer te leggen maar dat was geen succes, we hebben de boel maar gelaten zoals het was want de vorige opgesloten kuikens hebben het ook niet overleefd dus wellicht beter om ze dan maar los te laten lopen. Vrouw Kip was zeer beschermend dus dat was wel OK, de volgende dag liepen er 10 (!) kuikens rond, prachtig ! Maar probeer eens 10 kuikens en 1 kip te vangen in de struiken... dus we hadden al ingecalculeerd dat er wellicht een paar zouden "verdwijnen", heel zielig en erg jammer maar daar valt hier niet veel tegen te doen .....maar dat ze nu de andere ochtend ALLEMAAL verdwenen waren dat viel toch wel heel rauw op mijn dak. Overal heb ik gezocht maar het is alsof ze nooit bestaan hebben, geen resten, geen haren van een wild beest, helemaal niets. Ze zijn "gewoon" weg ! Volgens de buurman kan het zijn dat de kip ze verstopt heeft maar inmiddels geloof ik daar niet meer zo hard in, je zou ze toch ergens moeten zien of horen maar ook dat niet. Ter compensatie (je moet toch ergens heen met je frustraties) heb ik op de vlooienmarkt hier vlakbij 6 Guinea's (spreek je hier uit als giiiinnies)gekocht, ze zijn nog klein dus moeten nog even in het hok blijven maar als die groot zijn (op de foto: zo zien ze eruit als ze groot zijn) en los mogen.......wilde beesten berg je maar ! ze jagen op slangen en ratten en meer van dat klein wild, slaan direct alarm 24 uur per dag ('s nachts schijnen ze hoog in een boom te slapen) als er iets of iemand in de tuin komt alleen uilen kunnen ze niet veel tegen doen, maar OK met een uil heb ik wel iets. Die gun ik wel een guinea maar niet allemaal ;-)
Een kennis van ons heeft laatst gezien in de avondschemering hoe een uil een guinea vangt vanaf een boomtak want die uil kan niet zo gemakkelijk de boom invliegen om die guinea te grijpen. Dus de uil gaat ernaast zitten en duwt ze van de tak af, als de guinea dan wegvliegt heeft de uil zijn maaltijd te pakken.


Jason de hond groeit als kool (hij vreet ook ontzettend veel), toen hij hier kwam nog geen maand geleden was hij een stukje kleiner dan de teckels maar hij heeft ze al ruimschoots ingehaald. Het is een superleuke hond !

Onze hollandse gasten die hier met een van onze trailers 3 maanden gaan rondtrekken door de US hebben al goed kennis gemaakt met de texaanse "way of life" De bedrading onder de trailer leek wel spaghetti en de remlichten en achterlichten van de trailer deden het niet (volgens die man waar wij de trailer van gekocht hadden werkte alles perfect en uiteraard geloven we dat niet meer inmiddels maar sommige dingen kun je alleen uittesten als het achter de truck is bevestigd die de trailer moet gaan trekken en dat duurde even voor die van een towingpackage met brake control voorzien was) maar nadat gisteren een bevriende automan er een paar uur mee bezig is geweest is de boel weer op zijn texaans aan elkaar geknoopt dus het kan weer jaren mee. Morgen gaan ze op pad naar California en over 3 maanden zien we ze als alles goed gaat terug hier maar je weet maar nooit met al die wilde beesten hier tenslotte ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Allemaal verdwenen hoe kan dat nou? Inderdaad zou je toch iets van ze moeten vinden. Nou weet ik dat het bij jullie nogal groot is maar toch.. Wel jammer hoor!
Ik zou er toch niet verbaasd van staan als ze inderdaad ergens verstopt zitten.

Kijk die slangen jager komt goed van pas...

Heb je wel eens van een VOL gehoord. Die hebben we hier. Het zijn kruisingen tussen een muis en een mol en onze kat had er een nest van ontdekt. En opgeruimd uiteraard.

gr petra

Anonymous said...

O wat triest en zoveel kwijt ineens .
Nog nooit zo'n guinea gezien en een goeie opruimer als ik dat lees .Ze blijven toch van u kleine kippetjes vanaf he 'lol' .Maar zijn wel mooie rare dieren ,ben benieuwd of ze geregeld gaan terugkomen in je stukjes .En hoe ferm hun alarm wel is .
Veel succes met deze dierensoort !

Grtjs Nancy

Annemiek said...

Gut wat zielig van al die kuikens!
Hopelijk zal het nieuwe vee het ongedierte in toom houden. Het zijn toch parelhoenders meen ik? Vroeger had iemand die bij mijn ouders in de buurt woonde, ik kan me niet herinneren wat voor geluid ze maakten.

Annemiek said...

Wat ik nog vergeten was; in plaats van de kippen te proberen te vangen kun je ze beter met eten lokken. Als je regelmatig met eten komt, komen ze vanzelf na een paar keer. De enige manier om die van ons het hok in te krijgen is met stukjes brood dat we erin gooien, en dan doen we de deur achter hun dicht.

Petra said...

Jee, jammer zeg, dat al die kuikens weg zijn! Ik vind dat uil verhaal wel fascinerend. Ben benieuwd hoe het met jullie guinea's gaat.

Anonymous said...

Hopelijk dat je ze nog kan vangen.Je hebt je handen maar vol ermee,sucses.