Monday, July 21, 2008

Zou het dan toch gaan regenen ????


Zoals elke dag kijk ik een paar keer hoopvol (doch tevergeefse hoop) op www.wunderground.com om te zien of er nog een buitje ergens aan zit te komen. De afgelopen weken (of zijn het inmiddels maanden ?) zat er af en toe een bui(tje) en dat trok vervolgens op het laatste moment links of rechts om ons heen. Het is hier dus inmiddels echt gortdroog buiten, het gras op het weiland moet verdroogd zijn tot in de wortels en zelfs de bomen beginnen herfstverschijnselen te vertonen. En het is hier om 11 uur in de ochtend zo'n 36 graden Celsius in de schaduw. In Houston zijn paarden inmiddels gratis vanwege de hooischaarste en de brandstofprijzen (die zijn hier trouwens van gisteren op vandaag zo'n 30 cent per gallon gezakt, dat is nog eens leuk, jammer dat de tank net vol zit)
Maar van het weerbericht voor de komende dagen weet ik niet of we daar heel blij van moeten worden want wat staat er.....(zie foto) Dolly komt eraan....
Nu bloggen we al niet elke dag meer want zoveel valt er niet altijd te vertellen maar als je hierna een aantal weken geen blog meer ziet verschijnen zijn we weggewaaid ;-)

De Guinea's lopen inmiddels los in de tuin en houden zich zo schuil dat het lijkt of we eigenlijk geen guinea's hebben. Onze witte haan heeft "het" gedaan met een van de streepkippen (Barred Rocks heten ze geloof ik) dus wie weet krijgen we erg mooie kuikens over een poosje. Verder moet er nog een bruine kip ergens zitten, ze kwam een paar dagen geleden met veel herrie uit een boom fladderen en is vervolgens weer spoorloos verdwenen, die zal dus ook wel op eieren zitten net als de kip in de schuur die binnenkort toch uit zouden moeten gaan komen. (die kuikens gaan dus wel het kuikenhok in want los laten lopen beginnen we niet meer aan). Het kuikenhof staat buiten op een bureau en als de kuikens erin gaan strooien we rondom de buitenkant van het hok mierengif want anders worden ze alsnog opgevreten.

Sugar (Summers veulen) is een pittige tante en iedereen die haar ziet en zelf paarden heeft is verbaasd over de lengte van haar benen, ze zijn echt LANG. Gisteren heeft ze me gebeten (!) want ik mag nog steeds niet aan haar neus komen, dat moet ze toch echt maar goed gaan vinden al valt het niet helemaal mee. Vanmorgen mocht ik even aan haar snuit friemelen en binnen een halve minuut stond het te steigeren tegen me. Dus na een fikse tik op de kont want dat gedrag is echt helemaal uit den boze is ze in keiharde rengalop naar Summer gestoven dus daar gaat nog behoorlijk wat werk in dat kleine mormel zitten. Een veulenhalster zou een uitkomst kunnen zijn als ze niet zo strijdbaar en wild was, zelfs Kye (die paarden traint) vindt het niet verstandig haar een veulenhalster om te doen voor het geval ze zich ergens aan op zou hangen. Dat wordt dus trainen in de Round Penn maar met zo'n 40 graden ontbreekt me toch wel wat de zin om in de zon met een veulen te gaan staan worstelen.

Onze Mexicaanse gast gaat binnenkort vertrekken en zijn vrouwlief heeft de sleutel van de trailer kwijtgemaakt ergens op het terrein hier. Dat kost dus $ 25,-- en is hij eigenlijk nog verbaasd ook dat ik niet "even" ga zoeken. "ja maar hij ligt daar ergens" Ja zo lusten we er nog wel 10 maar niet heus. Dus betalen of zelf de sleutel gaan zoeken en terugbrengen. Toen was die $ 25,-- ineens niet zo'n probleem meer.

Gast S loopt inmiddels 3 weken achter met de huur betalen dus die zullen we vanavond maar eens aan zijn vestje gaan trekken. Zo "lief": hij had een paar weken geleden uitstel van betaling gevraagd (ik betaal volgende week ja ja dat weten we nu dus ook weer) want zoontjelief moest en zou een heel duur fietsje... Nu verdient papa niet heel erg veel dus zo'n fietsje is al snel 2 weken werk voor papa.
Zo "leuk" die foto's van zoontjelief met zijn nieuwe fietsje, ik heb maar niet te veel gezegd want op de foto's stond toch echt overduidelijk dat zoontje zijn nieuwe fietsje in elkaar te trappen........Noemen ze dat niet "spreken is zilver en zwijgen is goud"? ;-)

8 comments:

Annemiek said...

Je mag wel wat regen van hier hebben hoor! Dat het bij jullie snel wat natter mag worden, maar niet wegwaaien he.
Zielig hoor, paarden die weggegeven worden omdat de eigenaars het hooi niet kunnen betalen?
Ook zielig van al die kuikens.
Een pittig veulen heb je daar!

Anonymous said...

Annemiek heeft gelijk, wij hadden gisteren zo flink onweer dat de stroom er mee ophield en er weer water in de creek staat.

Hopelijk is Dolly jullie guinstig gezind zeg..

Hier is het vreselijk warm maar bijna elke avond onweer met flink regen.

Gr petra

Anonymous said...

in NL gewoon herfst en 15 graden brrrrrrrrrrrrrrrrrr, nu schijnt het te gaan zomeren as vrijdag 28 graden, jaja eerst zien dan geloven..hopelijk krijgen jullie wle de lusten nl de regen en niet de lasten nl de stormen....keep us posted............xt

Anonymous said...

Tja dat is de natuur en je weet nooit wat je per dag voor weer krijgt.En nu maar hopen dat het niet erger gaat worden dat jullie weg waaien.Toi toi toi dan maar.

thijshendriks said...

hejj, nou hier vandaag al beter weer gehad met ik geloof iets meer als 20 graden pfff. Vandaag lekker gewerkt hahah in het mooie weer:P hoop dat de paarden wel weer geld gaan kosten anders wilt miranda er volgend jaar nog meenemen haha. Gaat het goe met de guinnes wennen ze al een beetje en hoe is het met jason:P

love,
thijs

Petra said...

Wat regen lijkt me goed, maar ik hoop niet, dat jullie heel Dolly over jullie heen krijgen!

Anonymous said...

Hoorde dat vannochtend op de radio in NL en dacht meteen aan jullie. Zal vanuit Nederland mee duimen dat (Dolly) niet helemaal over jullie heen komt. Sterkte de komende uren ik houd mijn hard vast.

Anonymous said...

Ik hoop dat je Dolly goed doorstaat en geen al tevele schade oploopt en dat je toch wel wat regen mag verwachten .Ook weer niet te grote hoeveelheden maar ruim genoeg om wat groen groener te maken .
Paarden zullen die verkoeling ook wel graag hebben .

Ik weet allang niet meer wat warmte is .Want triesterig dan dit kan hier niet meer .

Groetjes Nancy