Saturday, May 03, 2008

Jodenkoeken enzo



Vandaag is onze "nieuwe lichting" nederlandse gasten gearriveerd, ook weer heel gezellig en vanavond lekker gegeten van de BBQ. Je moet ze tenslotte toch laten zien hoe GROOT die Texas STEAKS wel niet zijn ;-) Ze hebben allerlei lekkers uit Nederland meegenomen waaronder ook Jodenkoeken: dat die naam trouwens nog mag. Toen wij weggingen uit Nederland was er al heel wat te doen over de negerzoen (dat was "discriminerend", voor zoiets lekkers zou ik het eerder een compliment willen noemen maar goed, daar gaan we het nu maar niet over hebben). De Jodenkoeken heten blijkbaar nog steeds Jodenkoeken en ze zijn nog steeds erg............LEKKER ! Wat wel grappig is dat je smaak dus wel heel erg veranderd: speculaas en jodenkoeken vinden we nog steeds heel lekker maar veel sterker van smaak dan "vroeger".
We hebben tijdelijk een paar "koele" dagen: 's nachts maar 14 graden Celsius en overdag zo'n 25 graden, nu ben ik de projecttrailer aan het opknappen dus een paar dagen wat koeler is wel prima. Het werk schiet aardig op en na het weghalen van rot hout en opnieuw aftimmeren begint dan het leuke werk: decoreren ! we willen er buiten nog een porch aan maken in westernstijl dus dat gaat ook wel erg leuk worden. Onze vaste gast Sammy wil nu toch waarschijnlijk wel verhuizen van Granny's Airstream naar de Country-trailer. Over 2 weken wordt er een gebouwtje gebracht (zie foto) en geplaatst, wit cederhout (zonde dat het wit geverfd is) met een kleine porch eraan, 15 x 30 ft, dit wordt het stalletje voor Hans zijn "nieuwe" motor (zie foto) en als stalling /opslag voor exportmotoren en auto-onderdelen etc.
Verder weinig nieuws onder de zon, gewoon lekker druk bezig elke dag, heerlijk hoor !

7 comments:

MissFluffy said...

Nog nooit gehoord van Jodenkoeken ,wel van negerzoenen en als ik correct ben noemen wij ze in Belgie ook wel eens negerinnetetten .

Ik weet niet wat ik me moet voorstellen bij een projecttrailer ? Maar Hans zijn nieuw stalletje en zeker zijn nieuwe motor zijn wel piccobello in orde hoor .Zeer handig dat je zelfs langst achteren erin kan rijden .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Zo te zien heeft het zijn (voordeel) om zo ver weg te wonen, zonder erg is er toch een Nederlands tintje bij jullie in Texas... van de gasten die naar jullie komen. Smikkel ze maar.

Anonymous said...

Mhhh Jode koeken klinken mij ook als muziek in de oren. Negerzoenen trouwens ook.

Nog effen en je bent bouwvakker Bianca.

gr petra

Petra said...

Wat kan jij veel zelf, joh! Jodenkoeken heb ik al jaren niet gegeten (ben niet zo'n koekfan).

Anonymous said...

Enne, inmiddels is al een tijdje bekend dat het Negerzoenenverhaal begonnen is als een publiciteitsstunt van de fabrikant.

't Is wat ...

Groetjes,
Monique

Anonymous said...

Het hele negerzoenen verhaal was trouwens gewoon een slimme marketingtruc van de fabrikant. Er was eigenlijk nog nooit een klacht binnengekomen op het woord 'neger' maar ze vonden het een mooi excuus om de verkoop te verhogen.

Annemiek said...

Die trailer ziet er van buiten tenminste goed uit. Lijkt me best leuk om die dingen op te knappen en leuk in te richten.