Wednesday, May 21, 2008

Over hekjes... enzo




Vanmorgen hebben we weer een container geladen, de truckchauffeur was nog iets vroeger:
1 uur vannacht maar daar hebben we niets van gemerkt. Hoewel......toen het 7.30 uur was en we konden beginnen met laden gebeurde het volgende: bij het achteruit onze oprit inrijden (die toch echt breed genoeg is) en ondanks goede instructies van Sheila van de wreckerservice ging het net allemaal even te hard en te ruig en jawel ! Kleng...mijn hek weer in puin gereden, bijna weer de watermeter geraakt, STOP roepen en schreeuwen hielp allemaal niet, gewoon doorduwen met die truck. Fijn is dat, we hebben de foto's opgestuurd naar zijn baas en die zei direct al dat ze de schade zouden vergoeden dus dat is weer meegenomen.
(Jan wanneer kom je hier wonen ? ;-))


We blijven bij de hekjes:
Pa is namelijk gisterenavond........je gaat het niet raden.........van het HEK gevallen thuis en een beetje ongelukkig terecht gekomen dus van de bovenbeenspier is de pees afgescheurd boven de knie. Gelukkig had en heeft hij er geen pijn aan maar vanmorgen moest hij toch van de dokter per ambulance naar het ziekenhuis in Leiden, in Leiderdorp hadden ze geen plaats/tijd, dus naar het academisch in Leiden, daar aangekomen hadden ze ook geen tijd eigenlijk dus zou hij per ambulance naar Zoetermeer gebracht moeten worden. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan, heeft hij zo'n beetje de hele dag in een kamertje op een bed liggen wachten want ze konden hem in Leiden toch wel opereren vandaag...... Vanavond kreeg hij (na een dag daar liggen zonder eten en drinken "want je moet nuchter zijn voor een operatie" te horen dat het toch morgen zou worden !!) Daarna mag hij nog een aantal weken in het gips. Ze hadden hem eigenlijk liever later in de week willen opereren want omdat hij geen pijn heeft is het geen geval van hoge prioriteit.

Goed geregeld dus allemaal en lekker voor de financien van het ziekenhuis: bed 2 x verhuurd 2 dagen lang zonder eten en drinken, ritje met ambulance enz. Gelukkig wordt dat geld ook weer aangewend voor verbetering van diezelfde zorg (pffff mag ik een teiltje ? maar laat ik hier ophouden met mijn politieke opinie te geven, het wordt anders zo'n onaardig verhaal ;-)

Pa "mag" nu dus een nachtje in het ziekenhuis blijven, nu heb ik een aartje naar mijn vaartje dus toen ik hoorde dat hij geheel terecht wat "minder vriendelijk" is geweest tegen de daar in overvloed aanwezige artsen kon ik me daar goed wat bij voorstellen, ik zou geloof ik ook ontploft zijn, hij heeft nog "gevraagd" of ze hem niet naar een privekliniek of weer naar huis konden brengen want volgens hem is het geen wonder dat die priveklinieken met een goede snelle behandelingsmethode wel winst kunnen maken. Verbaast mij ook niet echt.
Dear Daddy, vanaf hier Beterschap, dat je maar weer snel op de been zult zijn en een Dikke Knuffel !



Dan weer een slang: onze buurman (Ed natuurlijk) kwam vanavond even laten zien hoe een Chicken Snake eruit ziet, hij had er zojuist 1 doodgeschoten in het kippenhok waar die slang dus opgerold lag, bijna 5,5 voet lang was het beest. Je kunt zien dat er 2 eieren inzitten en ze lusten trouwens ook kuikens. Ik vind ze meteen een stuk minder aardig. Bovendien kruisen die Chicken Snakes zich wel eens met ratelslangen en al lijkt het dus soms 100% een niet giftige Chicken Snake dan nog kan het zijn dat die wel het gif van een ratelslang heeft ! Die kleine slang die we laatst gered hebben en waarvan wij dachten dat het een babyslang was.........FOUT: was wel degelijk een ratelslang: een Ground Rattler of ook wel Western Pygmy Rattlesnake genaamd. Geloof dat we nooit uitgeleerd raken hier ;-)



O ja ! onze huistelefoon doet het weer sinds vanmiddag, Hans heeft ze vandaag maar 3 x gebeld en uiteindelijk zagen we een mannetje aan de kast prutsen die hier aan de weg staat en het leed was binnen 2 minuten geleden. Hij belde zelfs nog even om sorry te zeggen dat het zo lang had geduurd ! Moet niet gekker worden.

5 comments:

Anonymous said...

Dta hek bij jullie heeft wat he. Jonge jonge..

Dei arme Pa, Mijn moeder brak ooit haar arm op 1 plaats, werd naar Leiden ac gebracht en tegen de tijd dat wij er waren lag ze in leiderdorp.. In gegipst. Dit duurde zo'n 8 uur. Ik weet precies hoe die EHBO er daar uitzit van onder tot boven.en met mij mee naar huis. volgende dag voor controle terug komen en dat mocht in Ede want ze was met ons mee naar huis gegeaan. bleek ze haar arm op 4 plaatsten gebroken te hebben en mocht direct onder het mes...Fijne ziekenhuizen daar hoor.

Pap van Bianca veel Beterschap!!!

gr petra

Petra said...

Tja, dat is toch een van de redenen, dat ik niet voor universal health care ben in dit land. Dat wachten tot men tijd voor je heeft, bah!

Doodeng, zo'n slang!!! Bah, bah, bah! Ik loop hier steeds voorzichtiger, want ze liggen zo voor je voeten.

Annemiek said...

Beterschap aan pa!
Jee, wat een beest die slang! Die wil je toch niet in je kippenhok vinden.
Succes met het herbouwen van het hek.
Wij hebben hier een keer grind voor de oprit laten komen. Met omhoog staande en open laadbak werd het verspreid over de oprit. Ik zag aankomen wat er mis zou gaan en probeerde hem met roepen en armen zwaaien te stoppen: hij zag en hoorde niks en trok de stroomdraden van de buren compleet mee en kapot!

MissFluffy said...

Aardige vangst die slang , pff ik zou die toch ook niet willen tegenkomen hoor .

Jouw hekjes krijgen niet eens de tijd om te verslijten van het weer en tijd .

Beterschap aan je pa en dat hij snel hersteld mag zijn !

Anonymous said...

Bianca beterschap aan je pa.Iek een slang dat word op letten geblazen je weet nooit wat je in de kuip hebt.