Monday, May 26, 2008

Hot Memorial Day, hout en Drug Store Cowboys





Het lijkt hier wel zomer behalve dan dat de luchtvochtigheid (nog)veel te hoog is, de voorspelde weersomslag is eerst opgeschoven en toen helemaal verdwenen. Al met al komen de temperaturen overdag niet meer onder de ruim 30 graden Celsius en 's nachts onder de 22 graden Celsius, de gevoelstemperatuur is zo'n 100 Fahrenheit pfff. Maar dat weerhoudt ons er niet van om het nieuwe gebouw van een likje verf te voorzien geinspireerd door de film "A love song for Bobby Long" waarin John Travolta (1 van onze favoriete acteurs) een hoofdrol speelt. Daarin wordt op een gegeven moment een huis opnieuw geverfd, zie op de foto het resultaat van een paar uur verven, waarna het even begon te regenen, de zon opnieuw doorkwam en toen was het eigenlijk niet meer te doen. Na een half uur verven zagen we eruit of we met onze kleren aan gezwommen hadden van het zweet en/of condens. Eind van de middag hebben we nog een stuk geverfd en het begint erg leuk te worden hoewel de meningen over de kleurkeuze verdeeld zouden kunnen zijn ;-) Maar dat is zo heerlijk van hier wonen: we hoeven GEEN vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een gebouw, het maakt niemand wat uit waar het staat behalve ons en wat voor kleur het krijgt of wat voor kleur we ons huis eventueel zouden willen verven of aftimmeren: we mogen het helemaal zelf weten, als dat geen VRIJHEID is !

Gelukkig was er bij Ace "the helpful place" vandaag Memorial Day sale en de verf was in de aanbieding dus dat kwam goed uit. Vanmorgen dus helemaal blij naar Ace om lichtblauwe en limegroene verf te halen en ja hoor.....winkel dicht ! Niks Memorial Day sale, geen advertentie hing meer op het raam. Dat is nou echt een helpful place ! Gelukkig zit er nog een hardware store en die heeft vandaag goede zaken gedaan en niet alleen aan ons want het was er behoorlijk druk.
De middenstand hier klaagt niet over de hoge benzineprijzen met dit soort weekenden, het tuincentrum in een dorp hier verderop heeft nog nooit zo goed gedraaid, ze zijn nog niet halverwege het jaar en ze hebben al een beter jaar dan het afgelopen jaar ! Volgens de eigenaar komt het omdat iedereen liever het geld thuis en in de tuin uitgeeft dan (duur) te gaan reizen om familie te bezoeken met dit soort weekenden. Misschien nog niet zo'n gek idee om kleine auto's uit Nederland te gaan importeren ;-)
Gisteren tot mijn grote vreugde voor weinig geld een trailerload ceder slab (de buitenkanten van de boomstammen) op een zagerij op kunnen halen. Ik kan weer decoreren en timmeren hiep hiep hoera ! Nu de plastic namaakluiken nog eens vervangen door echte zelfgemaakte houten enz enz
De andere partij planken van de zagerij die niet goed genoeg zijn om meubels van te maken halen we een andere keer, wat ik daarmee ga doen weet ik nog niet maar ik denk het huis van binnen of buiten aftimmeren zodat het meer op een loghome gaat lijken (het ruikt ook heerlijk dat cederhout en is ook nog insectenwerend). Van die houtzager nog een paar tips gekregen om onze waterwell efficienter te laten pompen dus ook dat begint weer te kriebelen ;-)

Onze buurman had gisteren nog een leuk verhaal over een Trail Ride, op Trail Rides komen zo'n 500 paarden met mensjes bij elkaar in de meeste dure en luxury trailers (beetje trailer kost al snel zo'n $ 30.000,-- maar dan zit er ook een leuke keuken in enzo, kunnen er toch al snel 3 paarden in en hebben een zadelkamer). Het is ook gebruikelijk dat er iemand een Hot Tub meeneemt want na een half uur paardrijden zou je wel eens pijn in het achterste kunnen krijgen en dat zit niet echt lekker 's avonds bij het kampvuur aan de whiskey (op trail ride wordt nl niet gedronken maar gezopen hebben we vernomen vanuit meerdere betrouwbare bronnen). Ed is cowboy in hart en nieren maar draagt geen cowboylaarzen maar tennisschoenen en de cowboyhoed is verruild voor een cap (anders waait dat ding steeds af op de tractor), hij rijdt en beleert paarden vanaf zijn vroege jeugd, heeft zelf nog steeds paarden, koeien en zo'n 1000 acres hooiland. Hij was dus met een Trail Ride verzocht door bestuurslid zich "gepast" te kleden, dus cowboyhoed en cowboylaarzen, jeans en geruit overhemd. Dit was zo ongeveer zijn antwoord geweest: "Hell noooo ! Aj raid 'n bwreek orsus oll maj laif, doont nied to dressup laik jall Drug Store Cowboys !" Hij mag dus gewoon meerijden zonder cowboyhoed enzo
Onze vast gast Rep is ook een Drug Store Cowboy, stoere hoed en laarzen, hartstikke aardige kerel maar zeker geen cowboy. Toen ik laatst met Christa stond te kletsen bij hem vertelde ik dat Summer's "bag is getting pretty big now" hij begreep er geen snars van: "whatsa beg ??" beetje cowboy weet dat de "bag" de uiers zijn, dus heb ik maar even verteld dat haar "bag" haar "tits" zijn en dat begreep hij direct ;-) Op de foto een 4 paards trailer, onze buren verderop hebben zelfs een 5 paards trailer, wel een grappig gezicht als die voorbij komen en al die paardenhoofden steken uit de raampjes.

7 comments:

Anonymous said...

Grappige kleuren. Ziet er gelijk heel anders uit zeg!

Pff wat is het heet bij jullie.Hier lekker warm maar verre van heet..

Dat taaltje he...

Ja dta is inderdaad vrijheid. Gelukkig is dat in NY ook nog zo. Geen hond die zich hier druk maakt wat voor kleur jij je huis schilderd. Wel in sommige woongemeenschappen, maar die hebben we hier in de Hills niet.

Gr petra

Annemiek said...

Heel leuke kleurtjes hoor! Dat is ook fijn dat je het precies zo kunt doen als je zelf wilt.
Drug store cowboy, grappig hoor :)

Petra said...

Leuke kleuren! En ik zit net naar het nieuws te kijken, veel mensen gingen dit weekend inderdaad nergens heen (is ook niet zo slecht). Wij wel, dus, en op de terugweg was het vrij rustig, behalve natuurlijk in dit gebied. Toch waren er nog meer dan genoeg mensen op de weg, hoor. En wij zijn blij, dat we gegaan zijn, er gaat niets boven familie (zien)!

Anonymous said...

Fris en fruitig de kleur, jeej ja het weer is soms adembenemend en soms niet. Maar 30 graden is voor de nederlandse begrippen niet te begrijpen ookal word dat het morgen in NL. Houd je hoofd maar koel zou ik zeggen.

Anonymous said...

Houd je hoofd maar koel.

MissFluffy said...

Je woont dan ook in een warme staat en dan is een kleurtje steeds welkom.Trouwens dat blauw kan nog best nuttig zijn want het houd insekten weg .Vroeger schilderde men de deuren en ramen van een boederij hier ook blauw om vliegen en consoorten weg te houden.

Mis je je zwembad nu niet ? Want leuk zo'n hitte maar voor mij mocht er gerust wel water als afkoeling zijn.

Grtjs Nancy

Anonymous said...

zo zitten jullie tegen woordig in het los / vast goed;-) kijk maar uit als je in Amsterdam -zuid bent.:-P..... tziet er heel leuk uit allemaal en dat in zo'n korte tijd! Wij verbouwen en klussen nog even door..andere kleuren andere stijl maar ook dat wordt wel wat...grt T